Otwieram stronę

International diabetic's shop. Style your diabetes!

EKO Kawa z Topinamburu z Korzeniem Mniszka

EKO Kawa za Topinamburu z Korzeniem Mniszka 200G    Polecana dla diabetyków. Bulwy topinamburu zawierają inulinę, żelazo, potas, są również bogate w witaminę c i B1. Mają także bardzo niski indeks glikemiczny, a cechy te powodują, że produkty z topinamburu są doskonałym środkiem wspomagającym dla cukrzyków. Dodatek mniszka, który również często jest składnikiem mieszanek przeciw cukrzycowych, wzmacnia działanie topinamburu oraz powoduje, że nasz produkt działa pobudzająco oraz reguluje trawienie. Kawa obok herbaty jest podstawowym napojem pitym na co dzień. W dawnych czasach w Europie nie znano pitej dziś kawy wykonanej z nasion kawowca. Do wyrobu napoju w charakterze kawy używano różnych dostępnych surowców.   Sposób użycia: Jedną czubatą łyżeczkę kawy w przeliczeniu na 1 szklankę wody, wsypać do naczynia i gotować około 2-3 minuty. Odstawić na 5-10 minut, przelać do filiżanek. Można dodać mleko lub śmietankę lub posłodzić wg uznania.   Skład: mielone bulwy prażonego topinamburu* 60%, mielone korzenie prażonego mniszka lekarskiego* 37%, kardamon*, cynamon*, goździki*  produkty rolnictwa ekologicznego   *różne proporcje.   Pojemność: 200 g