Specjalizowany sklep piwowarski. Wszystko do warzenia piwa domowego. Słód, chmiel i drożdże. Odkryj świat piwowarstwa
Zestaw zawiera ekstrakt słodowy nachmielony oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Pale Ale, popularne brytyjskie piwo górnej fermentacji, podobne do Lagera. Jasnozłoty kolor zbalansowana goryczka. Górna fermentacja wzbogaca piwo o posmaki estrowe. Do refermentacji można użyć cukru. Leżakowanie minimum 4 tygodnie. Aby otrzymać 23 litry piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru): - 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy) - 1,1kg zamiennika cukru do brewkitów - 1,7kg ekstrakt słodowy jasny
Zestaw zawiera ekstrakt słodowy nachmielony oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Lager, najpopularniejsze piwo w naszym regionie Europy. Piękny złocisty kolor zbalansowana goryczka. Jako jedyni dodajemy drożdże dolnej fermentacji dedykowane dla browarników domowych. Prosimy nie obawiać się dolnej fermentacji, gdyż brzeczkę należy tylko delikatnie schłodzić po 48 godzinach, wstawiając do chłodniejszego pomieszczenia lub wystawiając na noc na balkon. Wystarczy temperatura poniżej 19 stopn
Zestaw zawiera ekstrakt słodowy nachmielony oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Koźlak (Bock) coraz bardziej popularne piwo w Polsce. Opalizujący ciemny kolor uzyskano przez zwiększenie ilości słodów monachijskich i wiedeńskich. Mocne smaki słodowe. Zbalansowana goryczka. Jako jedyni dodajemy drożdże dolnej fermentacji dedykowane dla browarników domowych. Prosimy nie obawiać się dolnej fermentacji, gdyż brzeczkę należy tylko delikatnie schłodzić po 48 godzinach, wstawiając do chłodniej
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Dark Ale, popularne brytyjskie piwo górnej fermentacji. Ciemny kolor, zbalansowana goryczka. Górna fermentacja wzbogaca piwo o posmaki estrowe. Do refermentacji można użyć cukru. Leżakowanie minimum 4 tygodnie. Aby otrzymać 23 litry piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru): - 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy) - 1,1 kg zamiennika cukru do brewkitów - 1,7 kg ekstrakt słodowy jasny
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy i drożdże górnej fermentacji. Opis producenta: Piwo w stylu Belgian Christmas Ale. Celem uzyskania smaków charakterystycznych dla piw belgijskich należy użyć minimum 0,5kg cukru kandyzowanego. Fermentację należy prowadzić w temeraturze 23-25C. Refermentować cukrem. Aby otrzymać 21litrów piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru): - 1,5 kg cukru ciemnego kandyzowanego - 1,1 kg zamiennika cukru do brewkitów i 0,5kg ciemnego cukru kandyzowanego - 1,7 kg ekstrak
W skład zestawu wchodzą: nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu bursztynowego koźlaka (jasnego koźlaka). Miedziano-bursztynowy kolor, bardzo mocno nachmielony. Do refermentacji lepiej stosować glukozę. Leżakowanie minimum 5 tygodni. Aby otrzymać 23 litry piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru): - 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy) - 1,1 kg zamiennika cukru do brewkitów - 1,7 kg ekstrakt słodowy jasny
W skład zestawu wchodzi nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Belgian Gold Ale. Celem uzyskania smaków charakterystycznych dla piw belgijskich należy użyć 1kg cukru kandyzowanego lub 0,5kg cukru białego + 0,5kg cukru kandyzowanego. Fermentację należy prowadzić w temeraturze 23-25C. Refermentować cukrem. Aby otrzymać 23 litry piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru): - 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy) - 1,1kg zamiennika cukru do brewkitów - 1,7kg eks
W skład zestawu wchodzi nachmielony ekstrakt słodowy i drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Belgian Dark Ale. Celem uzyskania smaków charakterystycznych dla piw belgijskich należy użyć 1kg cukru kandyzowanego lub 0,5kg cukru białego + 0,5kg cukru kandyzowanego. Fermentację należy prowadzić w temeraturze 23-25C. Refermentować cukrem. Aby otrzymać 23 litry piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru): - 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy) - 1,1kg zamiennika cukru do brewkitów - 1,7kg ekstra
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Belgian Amber Ale. Celem uzyskania smaków charakterystycznych dla piw belgijskich należy użyć 1kg cukru kandyzowanego lub 0,5kg cukru białego + 0,5kg cukru kandyzowanego. Fermentację należy prowadzić w temeraturze 23-25C. Refermentować cukrem. Aby otrzymać 23 litry piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru): - 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy) - 1,1kg zamiennika cukru do brewkitów - 1,7kg ekstrakt
Zestaw zawiera ekstrakt słodowy nachmielony oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Amber Lager, odmiana Lagera Bursztynowego. Piękny opalizująco-bursztynowy kolor, więcej smaków słodowych, zbalansowana goryczka. Jako jedyni dodajemy drożdże dolnej fermentacji dedykowane dla browarników domowych. Prosimy nie obawiać się dolnej fermentacji, gdyż brzeczkę należy tylko delikatnie schłodzić po 48 godzinach, wstawiając do chłodniejszego pomieszczenia lub wystawiając na noc na balkon. Wystarcz
Zestaw zawiera ekstrakt słodowy nachmielony oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Altbier. Niemieckie piwo hybrydowe. Fermentacja przy użyciu drożdży piwnych górnej fermentacji, ale w dolnej granicy ich pracy. Świetna propozycja dla piwowarów domowych. Kolor opalizujący czerwony w kierunku do brązowego. Goryczka zbalansowana. Do refermentacji lepiej użyć głukozy. Przy użyciu cukru piwo musi zdecydowanie dłużej leżakować. Leżakownie minimum 6 tygodni. Ale tak naprawdę swój charakter obja
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy, koncentrat jabłkowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Radlera. 55% piwa Pale Ale i 45% koncentratu jabłkowego. Niesamowicie orzeźwiające, doskonałe połączenie piwa z sokiem jabłkowym, w 100% naturalne. Refermentować cukrem. Leżakowanie 3 tygodnie. Uwaga: piwo jest bardzo wytrawne. Piwo można dosłodzić np. stevią, cukrem brzozowym, słodzikiem.
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy i drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Maibock. Niemieckie piwo warzone od jesieni, a serwowane na wiosnę. Kolor złotobursztynowy, zbalansowana goryczka. Najjaśniejsza odmiana piwa Bock. Refermantacja glukozą. Leżakowanie minimum 5 tygodni. Najlepiej swój charakter ujawnia po 3-5 miesiącach.
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Irish Red Ale. Typowe piwo jak w pubie. Kolor bursztynowy, zdecydowana goryczka, wyraźne nuty słodowe, posmaki estrowe. Refermetowac cukrem. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
W zestawie znajduje się ekstrakt słodowy nachmielony i drożdże piwowarskie. Opis producenta: Bursztynowe, najbardziej chmielone na świecie w stylu Imperial IPA.