Specjalizowany sklep piwowarski. Wszystko do warzenia piwa domowego. Słód, chmiel i drożdże. Odkryj świat piwowarstwa
Wysokiej jakości, bardzo jasny słód bazowy polecany szczególnie do warzenia piw w stylu pilsner, koelsch, witbier oraz wszystkich innych piw gdzie wskazana jest bardzo jasna barwa gotowego piwa. Może być także wykorzystywany jako słód podstawowy w produkcji innych piw zarówno dolnej jak i górnej fermentacji.
Wysokiej jakości, bardzo jasny słód bazowy polecany szczególnie do warzenia piw w stylu pilsner, koelsch, witbier oraz wszystkich innych piw gdzie wskazana jest bardzo jasna barwa gotowego piwa. Może być także wykorzystywany jako słód podstawowy w produkcji innych piw zarówno dolnej jak i górnej fermentacji.
Szczep idealnie nadający się do fermentacji piw w amerykańskim stylu w szczególności pale, IPA, red oraz piwa specjalne. Szczep ten daje piwa klarowne, dość neutralne smakowo, co pozwala uwydatnić charakter użytych chmieli i słodów. Delikatne estry owocowe pojawiają się w wyższych temperaturach fermentacji. Zakres temperatur: 17 - 23C Tolerancja alkoholu: 10% ABV Odfermentowanie: 73 - 80% Flokulacja: średnio-wysoka Fermentacja: górna Polecany zwłaszcza do następujących stylów piw: - American IPA - Imperi
Najlepszy wybór do piw słodowych. Szczep ten produkuje nieco nut owocowych, alkoholowych, orzechowych. Eksponuje profil słodowy z neutralnym finiszem. Daje piwa bardzo klarowne. Zakres temperatur: 18 - 29C Tolerancja alkoholu: 9% ABV Odfermentowanie: 68 - 72% Flokulacja: wysoka Fermentacja: górna Polecany zwłaszcza do następujących stylów piw: - Blonde Ale - English IPA - Extra Special/Strong Bitter (English Pale Ale) - Oatmeal Stout - Southern English Brown - Special/Best/Premium Bitter - Standard/Ordi
Takiej książki w Polsce jeszcze nie było! To obowiązkowa lektura dla wszystkich miłośników złocistego napoju, zawierająca przegląd polskich browarów i warzonych przez nie piw. Opis każdego piwa uwzględnia jego nazwę, zawartość alkoholu i ekstraktu, barwę i charakterystykę piany, a także szczegółowe omówienie smaku i wyczuwalnych w nim nut. Wyjątkowe zdjęcia, wykonane w jednakowym oświetleniu, umożliwiają dostrzeżenie wszelkich niuansów barwy. Jeśli kochasz piwo, musisz to przeczytać! Jeśli przeczytasz, za
Preparat na bazie alkoholu do dezynfekcji powierzchni, drobnego sprzętu np. cukromierzy, termometrów, a także dłoni np. przed operacjami z użyciem drożdży. Prosty w stosowaniu – nie wymaga rozcieńczania, ani zmycia po zabiegu dezynfekcji. Osiąga pełne spektrum działania wobec grzybów po 15 minutach, bakterii – po 5 minutach. UWAGA – produkt wysoce łatwopalny (zawiera 70% alkoholi)
Doskonałe drożdże do piw pszenicznych w stylu bawarskim. Produkują typowe aromaty banana i goździka. Flokulacja: niska Tolerancja na alkohol: 7% Temperatura fermentacji: 17-22C Odfermentowanie: średnie Waga: 11g
Amerykański, chmiel uniwersalny o mocnym aromacie cytrusowo-żywicznym. Zazwyczaj używany do chmielenia dla goryczki i dla aromatu piw górnej fermentacji. Chmiel pakowany próżniowo! Jest to najlepszy sposób pakowania chmielu, opakowanie jest nie tylko hermetyczne, ale pozbawione powietrza, co pozwala na długi czas zachować świeżość produktu. Dodatkową zaletą jest znaczne zmniejszenie objętości chmielu, co ułatwia jego przechowywanie. Chmiel w naszym magazynie jest przechowywany w temperaturze nie wyższej
Amerykański, chmiel uniwersalny o mocnym aromacie cytrusowo-żywicznym. Zazwyczaj używany do chmielenia dla goryczki i dla aromatu piw górnej fermentacji. Chmiel pakowany próżniowo! Jest to najlepszy sposób pakowania chmielu, opakowanie jest nie tylko hermetyczne, ale pozbawione powietrza, co pozwala na długi czas zachować świeżość produktu. Dodatkową zaletą jest znaczne zmniejszenie objętości chmielu, co ułatwia jego przechowywanie. Chmiel w naszym magazynie jest przechowywany w temperaturze nie wyższej
Doskonały szczep do fermentacji ciemnych piw kwaśnych. Daje piwa zbalansowane pozostawiając w piwie sporo charakteru słodowego i oczywiście produkując dużo ostrych, kwaśnych smaczków. Stanowi dobry wybór przy fermentacji piw z owocami (wiśnie, maliny), a także Saisonów. Zakres temperatur: 26 - 29C Tolerancja alkoholu: 10% ABV Odfermentowanie: 70 - 80% Flokulacja: różna Polecany zwłaszcza do następujących stylów piw: - Flemish Brown Ale - American Sour Ale - Saison - Fruit beers - Foreign Stout Data p