Biostrefa.pl - naturalna żywność, zioła, kosmetyki. Sklep ze zdrową żywnością. Tanie produkty na wagę Żywność bezglutenowa Certyfikowane produkty rolnictwa ekologicznego Oczyszczanie organizmu Oleje zimnotłoczone Soki Cukry i słodziki naturalne Przyprawy Zioła, herbatki ziołowe Kosmetyki naturalne
Zastosowanie: doskonała do dziczyzny: przetwor w z dzikiego ptactwa, wyrob w mięsnych, pasztet w, pieczeni, flak w. Podnosi walory smakowe kiszki i babki ziemniaczanej. Składniki: jałowiec, tymianek, majeranek, s l, pieprz czarny, gałka muszkatołowa. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. W zakładzie przetwarzany jest seler i gorczyca. Zawartość jodanu potasu - 0,048 mg/100g. BEZ KONSERWANT W I SZTUCZNYCH BARWNIK W. Waga netto: 100 g
Zastosowanie: doskonała do kanapek, świeżych warzyw, jajek. Spos b użycia: zioła połączyć z olejem, sokiem z cytryny, wodą i dodać do sałaty. Składniki: papryka, bazylia, czarnuszka (18%). Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Może zawierać śladowe ilości selera, mleka,jaj, soi, glutenu. BEZ KONSERWANT W I SZTUCZNYCH BARWNIK W Waga netto: 6 g
Zastosowanie: ziołowa nuta zapachowa przyprawy świetnie wsp łgra z wyrobami z mięs białych, sałatkami z warzyw świeżych, zupami z udziałem warzyw strączkowych. Składniki: s l, zioła 9% (lubczyk, liść laurowy, tymianek, kolendra), cebula. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. W zakładzie przetwarzany jest seler i gorczyca. Może zawierać śladowe ilości dwutlenku siarki. Zawartość jodanu potasu - 0,25 mg/100g BEZ KONSERWANT W I SZTUCZNYCH BARWNIK W. Waga netto: 150 g
Zastosowanie: niezastąpiona do duszonych świeżych mięs. PRZEPIS: Kawałki świeżego mięsa, w tym boczku - delikatnie pos l, opr sz przyprawą i obsmaż. Wł ż do duszenia dbając o ros ł na dnie garnka, dopraw "świeżynką", dodaj kawałki "rwanego" razowca i duś do miękkości. Składniki: gorczyca, jałowiec, lubczyk, cebula, pieprz czarny, kolendra, liść laurowy, ziele angielskie. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. W zakładzie przetwarzana jest gorczyca. Może zawierać śladowe ilości dwutlenku siarki. BEZ
Zastosowanie: wonna i delikatna przyprawa do mięs, sos w, sałatek warzywnych i potraw z jajami. Składniki: rozmaryn, szałwia, tymianek, majeranek, bazylia, oregano, estragon, mięta. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. W zakładzie przetwarzany jest seler i gorczyca. BEZ KONSERWANT W I SZTUCZNYCH BARWNIK W. Waga netto: 100 g
Zastosowanie: przyprawa do grilla Składniki: czosnek, s l, papryka, gorczyca, rozmaryn, pieprz czarny, ziele angielskie. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Może zawierać śladowe ilości dwutlenku siarki, selera, gorczycy, soi, glutenu. Zawartość jodanu potasu: 0,06mg/100g. BEZ KONSERWANT W I SZTUCZNYCH BARWNIK W. Waga netto: 50 g
Zastosowanie: przyprawa z ciekawą bazyliowo-czosnkową nutką smakowo-zapachową. Składniki: s l, papryka ostra i słodka, gorczyca, pasternak, bazylia, czosnek. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. W zakładzie przetwarzany jest seler. Może zawierać śladowe ilości dwutlenku siarki. Zawartość jodanu potasu - 0,12 mg/100g. BEZ KONSERWANT W I SZTUCZNYCH BARWNIK W. Waga netto: 150 g
Zastosowanie: przyprawa do kark wki Składniki: s l, gorczyca, cukier, papryka, jałowiec, czosnek, ziele angielskie, pieprz biały, kardamon, pieprz czarny. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Może zawierać śladowe ilości dwutlenku siarki, selera, soi, glutenu. Zawartość jodanu potasu: 0,12mg/100g. BEZ KONSERWANT W I SZTUCZNYCH BARWNIK W. Waga netto: 90 g
Zastosowanie: przyprawa o intensywnym ziołowym aromacie: rozmarynu, szałwii, tymianku i melisy. Składniki: s l, gorczyca, szałwia, melisa, rozmaryn, tymianek, pieprz czarny. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. W zakładzie przetwarzany jest seler i gorczyca. Może zawierać śladowe ilości dwutlenku siarki. Zawartość jodanu potasu - 0,12 mg/100g BEZ KONSERWANT W I SZTUCZNYCH BARWNIK W. Waga netto: 100 g
Zastosowanie: przyprawa do grilla Składniki: czosnek, s l, papryka, gorczyca, rozmaryn, pieprz czarny, ziele angielskie. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Może zawierać śladowe ilości dwutlenku siarki, selera, soi, glutenu. Zawartość jodanu potasu: 0,06mg/100g. BEZ KONSERWANT W I SZTUCZNYCH BARWNIK W. Waga netto: 50 g
Zastosowanie: doskonała na marynaty, do mięsa na sznycle i rumsztyki z polędwic; a także do sałatek z jaj, pomidor w; jak też do oryginalnych potraw greckich np. tzatziki. Składniki: gorczyca, papryka słodka, czosnek, oregano, papryka ostra, cebula, tymianek. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. W zakładzie przetwarzany jest seler. Może zawierać śladowe ilości dwutlenku siarki. BEZ KONSERWANT W I SZTUCZNYCH BARWNIK W. Waga netto: 150 g
Zastosowanie: Cynamon w laskach stosuje się gł wnie do kompot w, nalewek i kaw. Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu. BEZ KONSERWANT W Masa netto: 40 g
Zastosowanie: spos b użycia: stołową łyżkę przyprawy wymieszać z olejem, sokiem z cytryny i wodą w proporcjach wedle uznania i przyprawić sałatkę. Składniki: papryka, czosnek niedźwiedzi, cebula, trawa cytrynowa (16%), s l, mięta, imbir, kolendra. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Może zawierać śladowe ilości dwutlenku siarki, selera, gorczycy, soi, glutenu. Zawartość jodanu potasu: 0,036mg/100g. BEZ KONSERWANT W I SZTUCZNYCH BARWNIK W. Waga netto: 6 g
Zastosowanie: Cynamon mielony znakomicie nadaje się do dań słodkich i pikantnych (z baraniny, cielęciny, gęsi).Używany gł wnie jako przyprawa do piernik w, ciastek, konfitur, nalewek, także do kawy. Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu. BEZ KONSERWANT W Masa netto: 100 g
Zastosowanie: przyprawa do ziemniak w Składniki: s l, czosnek, koper, cebula, pieprz czarny, papryka ostra, papryka słodka, kurkuma, kminek. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Może zawierać śladowe ilości dwutlenku siarki, selera, soi, glutenu. Zawartość jodanu potasu: 0,16mg/100g. BEZ KONSERWANT W I SZTUCZNYCH BARWNIK W. Waga netto: 90 g