Japońskie noże kuchenne - bezpośredni dystrybutor

Japońskie noże kuchenne - dystrubucja i serwis. Jesteśmy wyłącznym importerem marek Global, Tojiro, Tamahagane, Bunmei, Satake,Takeshi Saji. Polecamy nasze noże kuchenne dla amatorów, profesjonalnych kucharzy jak i na prezent. Jeśli szukasz noży dla profesjonalistów i profesjonalnych akcesoriów kuchennych sprawdź ofertę!

idź do sklepu
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kaisaki 12 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kaisaki 12 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kaisaki 12cm Podobnie jak yanagiba posiada jednostronny szlif i zwykle jest oprawiany w drewnianą rękojeść. Z powodu krótkiego ostrza z powodzeniem zastąpi petty w większości prac kuchennych. Jeśli preferujesz jednostronne ostrzenie i szukasz wygodnego narzędzia do drobnych prac kuchennych, to Kaisaki jest nożem dla ciebie. Dane techniczne: Ostrze - stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 ShirogamiRękojeść - oktagonalna drewno różaneTwardość - 61-63 HRCDługoś

  • Cena: 499.00 zł
idź do sklepu
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kaisaki 15 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kaisaki 15 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kaisaki 15cm Podobnie jak yanagiba posiada jednostronny szlif i zwykle jest oprawiany w drewnianą rękojeść. Z powodu krótkiego ostrza z powodzeniem zastąpi petty w większości prac kuchennych. Jeśli preferujesz jednostronne ostrzenie i szukasz wygodnego narzędzia do drobnych prac kuchennych, to Kaisaki jest nożem dla ciebie. Dane techniczne: Ostrze - stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 ShirogamiRękojeść - oktagonalna drewno różaneTwardość - 61-63 HRCDługoś

  • Cena: 559.00 zł
idź do sklepu
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 24 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 24 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 24cm Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.  Dane techniczne: Ostrze - stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 ShirogamiRękojeść - oktagonalna drewno różaneTwardość - 61-63 HRCDługość całkowita - 38,2 cmDługość ostrza - 24,0 cmSzerokość klingi - 3,6 cmGrubość klingi - 3,4 mmSposób ostrzenia - szli

  • Cena: 989.00 zł
idź do sklepu
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 27 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 27 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Kiritsuke 27 cm Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.  Dane techniczne: Ostrze - stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 ShirogamiRękojeść - oktagonalna drewno różaneTwardość - 61-63 HRCDługość całkowita - 41,4 cmDługość ostrza - 27,0 cmSzerokość klingi - 3,6 cmGrubość klingi - 3,5 mmSposób ostrzenia - szl

  • Cena: 1 199.00 zł
idź do sklepu
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Matsuba 12 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Matsuba 12 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Matsuba 12cm Nóż kuchenny Matsuba, to mały uniwersalny nóż z jednostronnym szlifem. Bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Dane techniczne: Ostrze - stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 ShirogamiRękojeść - oktagonalna drewno różaneTwardość - 61-63 HRCDługość całkowita - 25,2 cmDługość ostrza - 12,0 cmSzerokość klingi - 2,4 cmGrubość klingi - 3,3 mmSposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęcznyWag

  • Cena: 559.00 zł
idź do sklepu
Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Miroshi Deba 21 cm

Hideo Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Miroshi Deba 21 cm

Kitaoka Shirogami Black Oktagon Nóż Miroshi Deba 21cm Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczegó

  • Cena: 1 199.00 zł
idź do sklepu
Takeshi Saji Aogami Super Ręcznie kuty nóż Santoku 18 cm

Takeshi Saji Aogami Super Ręcznie kuty nóż Santoku 18 cm

Takeshi Saji Aogami Super Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Główną cechą noży Santoku jest obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy w kuchni, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia. Dane techniczne: Ostrze - rdzewna stal 3 wars

  • Cena: 1 899.00 zł
idź do sklepu
Europejski nóż szefa kuchni 16 cm | Global GF-32

Europejski nóż szefa kuchni 16 cm | Global GF-32

Europejski nóż szefa kuchni 16cm | Global GF-32 Wszechstronny nóż kuchenny, który doskonale się sprawdza podczas poważnych kuchennych zadań, również tych, które wymagają dłuższej krawędzi tnącej. Mocne, szerokie ostrze precyzyjnie dzieli i kroi różnego rodzaju produkty – zarówno mięso, jak i warzywa czy owoce. Ten stosunkowo masywny nóż polecany jest szczególnie kucharzom zawodowym.  Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiemTwardość – 56-58 HRCDługość ca

  • Cena: 549.00 zł
idź do sklepu
Takeshi Saji Aogami Super Ręcznie kuty nóż Szefa 24 cm

Takeshi Saji Aogami Super Ręcznie kuty nóż Szefa 24 cm

Takeshi Saji Aogami Super Ręcznie kuty nóż kuchenny Szefa 24 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni we wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dane techniczne: Ostrze - rdzewna stal 3 warstwowa Aogami SuperRękojeść - czarna micartaTwardość - 65 HR

  • Cena: 2 299.00 zł
idź do sklepu
Satake MV Pakka Nóż Nakiri 16 cm

Satake MV Pakka Nóż Nakiri 16 cm

MV Pakka Satake Nóż Nakiri 16 cm pecjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostrze - stal molibdenowo-wa

  • Cena: 159.00 zł
idź do sklepu
Tojiro Classic VG-10 Nóż Santoku 21 cm

Tojiro Classic VG-10 Nóż Santoku 21 cm

Tojiro Classic VG-10 Nóż Santoku 21cm Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia. Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Rękojeść - eco wood - tworzywo

  • Cena: 589.00 zł
idź do sklepu
Tojiro Shirogami Nóż Kamagata Usuba 18,5 cm

Tojiro Shirogami Nóż Kamagata Usuba 18,5 cm

Tojiro Shirogami Nóż Kamagata Usuba 18,5cm Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterk

  • Cena: 929.00 zł
idź do sklepu
Komplet 5 noży w białym bloku GKB-52CW | Global

Komplet 5 noży w białym bloku GKB-52CW | Global

Komplet 5 noży w białym bloku GKB-52CW | Global Praktyczny zestaw noży Global stanowi znakomity fundament indywidualnej kolekcji kuchennej. Blok w kształcie żaglowca wykonano ze stali nierdzewnej, zdobionej charakterystycznymi kropkami. Jego czarna podstawa ma właściwości antypoślizgowe. Blok posiada 10 otworów różnej wielkości, na 9 noży oraz pręt ostrzący lub nożyczki, co pozwala stworzyć komplet wedle własnego uznania. Podstawę można zdjąć, żeby dokładnie wyczyścić otwory i zapobiec odkładaniu się res

  • Cena: 1 999.00 zł
idź do sklepu
Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 13,5 cm

Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 13,5 cm

Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 13,5cm Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków. Dane techniczne: Ostrze - stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 24,5 cmDługość ostrza - 13,5 cmSzerokość klingi - 3,0 cmGrubość klingi - ok. 2,0 mmSposób ostrzenia - szlif dw

  • Cena: 379.00 zł
idź do sklepu
Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 27 cm

Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 27 cm

Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 27cm Soba-kiri charakteryzuje – bardzo szerokie ostrze, bez typowego czubka, o prostokątnym kształcie i prostej krawędzi tnącej. Jednak jego kształt i krawędź tnąca z nietypowo obniżoną brodą, są podyktowane wyjątkowej specjalizacji – jest to nóż, wykorzystywany do przygotowywania klusek soba oraz udon. Taki kształt, z rękojeścią bliżej środka krawędzi, pozwala na lepszą dystrybucję siły, wymaganej przy krojeniu płaskiego, złożonego w kilka warstw, placka w cienkie nit

  • Cena: 2 989.00 zł
idź do sklepu