Zenstyle to sklep inspirowany Japonią i estetyką zen. Duszą naszego sklepu są japońskie kadzidełka firmy Nippon Kodo. Polecamy również ręcznie robione poduszki zafu z naturalnym kapokiem, wiele rodzajów zielonych herbat z Japonii, japońskie czarki, czajniki i miski stworzone w małych pracowniach artystów Kraju Kwitnącej Wiśni, male buddyjskie, dzwonki wietrzne, lampy japońskie.
WłaściwościBancha zawiera stosunkowo mało teiny, która ma działanie pobudzające, dlatego herbata ta może być pita w dowolnych ilościach nawet przed snem. W liściach herbaty bancha znajduje się natomiast dużo taniny - garbnika o działaniu antynowotworowym, oczyszczającym i wzmacniającym organizm. Bancha jest także bardzo bogata w błonnik oraz witaminę C.Doskonała także na zimno - sprawdź jak przygotować mrożoną banchę. NaczyniaBancha to codzienna herbata, którą Japończycy parzą w stosunkowo dużych imbryka
WłaściwościHojicha zawiera bardzo małe ilości teiny, dlatego może być pita przez dzieci i tuż przed snem. Katechina zawarta w tej herbacie ma bardzo pozytywny wpływ na zdrowie - obniża ciśnienie, pomaga regulować poziom cholesterolu i cukrów w organizmie. Zawarte w herbacie hojicha składniki regulują gospodarkę tłuszczową organizmu dzięki czemu jest ona doskonałym uzupełnieniem zdrowej diety. Hojicha polecana jest do picia po zjedzeniu ciężkostrawnych, tłustych potraw. NaczyniaHojicha to codzienna herbat
Dostępne również w krótszej wersji (14 cm) w opakowaniach po 20 i 500 szt
Wydanie:czwarteRok wydania:2012Data publikacji:21.06.2012Wydawca:Wydawnictwo AISBN:978-83-89978-40-0Stron:128Format:148x210 mmOprawa:miękka
Wydawnictwo Shodoka Ilość stron: 159 Wymiary: 140x205 Oprawa: miękka ISBN: 978-83-927706-0
Design i faktura opakowań tych wyjątkowych kadzideł inspirowana jest tkaniną tradycyjnego japońskiego kimono. Eleganckie pudełko wykonano z drzewa Paulowni cesarskiej, którego w Japonii używa się do wyrobu cytr Koto. Opakowanie: 40 kadzideł z podstawką Nuta zapachowa: biała brzoskwinia Czas palenia: 35min Wymiary opakowania: 16 x 2,5 x 2 cm Made in: Japan
Sencha jest bogata w katechinę, która powstaje w liściach herbaty pod wpływem działania promieni słonecznych. Katechina to bardzo cenny dla zdrowia składnik zielonej herbaty - obniża ciśnienie krwi oraz poziom cukru i cholesterolu, wspomaga profilaktykę antynowotworową, ma działanie przeciwwirusowe i antybakteryjne. Pomaga także regulować przemianę materii i gospodarkę tłuszczową organizmu. Dzięki temu herbata sencha wspomaga odchudzanie. Sencha zawiera teinę, pobudza organizm do działania, co czyni ją zd
Niewielka miseczka z linii kage. Gładka glina, efektowna glazura w melanżu brązów i beżów. Doskonała na ryż lub nieduże przekąski.Wysokość (cm) 6Średnica (cm) 11Objętość (ml) 220
Zafu – okrągła poduszka, od wieków używana w Azji do codziennego siedzenia, a także w klasztorach zen do regularnej praktyki. Podczas medytacji pozwala na przyjęcie prawidłowej i wygodnej pozycji. Pomaga utrzymać kręgosłup w naturalnej pozycji bez niepotrzebnego napinania mięśni. Dzięki temu plecy są proste, brzuch rozluźniony a oddech spokojny i głęboki. Poduszka ta jest wykonana tak, aby kolana stabilnie opierały się o podłogę, zapewniając ciału równowagę, jednocześnie chroniąc łydki i kostki przed nadm
Koraliki o średnicy 8mm nawleczona są na elastyczną, mocną żyłkę, dzięki czemu łatwo dopasowuje się do obwodu nadgarstkadługość: 21,6 cm
Koraliki o średnicy 8mm nawleczona są na elastyczną, mocną żyłkę, dzięki czemu łatwo dopasowuje się do obwodu nadgarstkadługość: 21,6 cm
Wydanie:drugie, poprawione Rok wydania:2007 Data publikacji:17.09.2007 Wydawca:Wydawnictwo A ISBN:83-89978-16-5 Stron:144 Format:148x210 mm Oprawa:twarda Tematyka:buddyzm
Wydanie:pierwsze Rok wydania:2001 Data publikacji:01.10.2001 Wydawca:Wydawnictwo A ISBN:83-914807-5-5 Stron:234 Format:148x210 mm Oprawa:miękka Tematyka:buddyzm
Sposób parzenia: Do imbryka wsyp herbatę – ok. 1,5 łyżeczki na osobę. Zagotuj wodę i po chwili zalej nią liście herbaty (optymalna temperatura wody to ok. 90 - 100ºC). Po ok. 0,5 min. nalej herbatę do czarek. Te same liście możesz zaparzyć drugi raz – smak i aromat herbaty będzie mniej intensywny, ale podczas drugiego parzenia do naparu uwalnia się najwięcej cennych dla zdrowia mikroelementów.
Sposób parzenia: Do imbryka wsyp herbatę – ok. 1 łyżeczki na osobę. Zagotuj wodę i po chwili zalej nią liście herbaty (optymalna temperatura wody to ok. 90ºC). Po ok. 1 min. nalej herbatę do czarek. Te same liście możesz zaparzyć drugi raz – smak i aromat herbaty będzie mniej intensywny, ale podczas drugiego parzenia do naparu uwalnia się najwięcej cennych dla zdrowia mikroelementów.