Zaopatrzenie masarni w jelita wieprzowe, przyprawy naturalne, dodatki i osłonki do wędlin, mieszanki przyprawowe, siatki wędliniarskie i inne.
Emulgator o wszechstronnym zastosowaniu do wszystkich rodzaj w wyrob w mięsnych: pasztety przed użyciem rozpuścić w gorącym rosole (+80 C) na ok. 10 min., metki smarowne emulgator wymieszać z solą, przemielić z mięsem na wilku na 3 mm, kiełbasy parzone na początku kutrowania posypać na chude mięso. Dodawać zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych, substancji pomagających w przetwarzaniu i warunk w ich stosowania. Dozowanie: 5g na 1 kg masy
środek teksturotwórczy, preparat funkcjonalny stosowany w celu poprawy konsystencji i stabilności produktów spożywczych. Barwa: Biała; Konsystencja: Drobny, włóknisty proszek; Smak: Neutralny, bez smaku. Zapach: Neutralny, bez zapachu. Sugerowane dozowanie: 1,5 – 3,0 % w stosunku do masy gotowego wyrobu
Uniwersalny preparat przedłużający trwałość i świeżość wyrob w mięsnych: - do kiełbas parzonych i surowych - do produkt w w vacuum - do stabilizowania solanek nastrzykowych i zalewowych - do przedłużania trwałości i stabilizowania barwy mięsa mielonego - do produkcji salceson w - do obr bki jelit Sugerowane dozowanie: Wg wskazań technologicznych zgodnie z dobrą praktyką produkcyjną. Dozowanie sugerowane przez producenta: 3 5 g na 1 kg masy mięsnej
Jelita wieprzowe-spośr d całego asortymentu pozyskiwanych jelit wieprzowych najszersze zastosowanie w przemyśle mięsnym mają: jelita cieńkie, okrężnice, jelita proste, krzyż wki i żołądki. Każde jelito charakteryzuje się swoimi właściwościami, kt re wykorzystywane są przy produkcji r żnych gatunk w kiełbas. Jelita wieprzowe cieńkie - swoje zastosowanie znajdują przy produkcji wszystkich kiełbas wędzonych, gotowanych, parzonych, podsuszanych, suszonych przeznaczonych do bezpośredniego spożycialub grilla.
Jelita baranie idealne do produkcji kabanosów, warkoczów itp.
Sznurek wędliniarski szary, cieńki, lniany, nabłyszczany - 0,5 kg.
Fartuch kuchenny zapaska, biały, wododporny, usztyty z tkaniny powleczonej poliuretanem. Długość: 80 cm., szerokość: 75 cm.
Fartuch ochronny, biały, wzmocniony, wodoodporny. Idealny do zakład w mięsnych i przemysłu spożywczego. Długość: 120 cm., szerokość: 120 cm.
Fartuch ubojowy długi, ż łty, lekki i trwały, idealny do ubojni i zakład w mięsnych.
Furażerka to rodzaj miękkiej, podłużnej czapki bez daszka pełniącej funkcję ochronną. Wykorzystywana jest w rozmaitych branżach, np. przez kucharzy lub pracowników techniczych. Jest to również popularny element ubioru lekarzy, pielęgniarek, salowych. Pierożek, jak inaczej nazywana jest furażerka, można dopasować do całości stroju kolorystycznie, typem lamówki lub też pozostać przy tradycyjnej białej wersji.Opakowanie - 1 sztuka.
Nici białe Grubość nici: 1100 Rodzaj przędzy: bawełna Wytrzymałość: 20,5 (+/- 5%) Sznurek wędliniarski do zawieszania wędlin
Nici czerwone Grubość nici: 1100 Rodzaj przędzy: bawełna + poliester Wytrzymałość: 18 kg (+/- 2%) Sznurek wędliniarski do zawieszania wędlin
Nici surowe. Grubość nici: 1200Rodzaj przędzy: lenWytrzymałość: 21 (+/- 5%)Sznurek wędliniarski do zawieszania wędlin
Nici białe Grubość nici: 1200 Rodzaj przędzy: len Wytrzymałość: 18 (+/- 2%) Sznurek wędliniarski do zawieszania wędlin
Bardzo przydatny w każdym domuWysokiej jakości guma o odpowiedniej grubości doskonale usuwa wszelkie płyny z podłóg, ścian, szyb i wszystkich innych powierzchni. Ściągacz wodny polecany tam, gdzie konieczne jest utrzymanie sterylności powierzchni. Przystosowany jest do pracy w trudnych warunkach. Nadaje się do ściągania wody, śniegu, czy błota pośniegowego z wszelkich rodzajów powierzchni. Gumowy ściągacz nadaje się również do ściągania rozlanych płynów i cieczy z posadzek, podłóg, płytek, s