Żywność naturalna, świeże bakalie, polskie kasze, różne gramatury. Wysoka jakość, duży wybór - odbiór Białystok lub darmowy kurier Zapraszamy
POKRZYWA KORZEŃ EKO 50G Według literatury zielarskiej korzeń pokrzywy może być stosowany jako środek wzmacniający organizm. Pokrzywę opisuje się jako jedną z najcenniejszych roślin zielarskich. Sposób użycia Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaprzenia na około 15-20 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład korzeń pokrzywy* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego Opakowanie 50g
PEELING DO CIAŁA WYGŁADZAJĄCY NA BAZIE 30 ZIÓŁ Składniki: Sodium Chloride, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter, Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Pinus Sibirica Seed Oil*, Amaranthus Spinosus Seed Oil*, Vaccinium Myrtillus Fruit Extract*, Silybum Marianum Extract*, Linum Usitatissimum Seed Oil*, Rubus Idaeus Leaf Extract*, Ribes Nigrum Seed Oil*, Rosa Canina Fruit Oil*, Vaccinium Vitis-Idaea Seed Oil, Borago Officinalis Seed Oil*, Vaccinium Macrocarpon Seed Oil, Triticum Vulgare Germ O
PAPRYKA SŁODKA WĘDZONA GRYS 50g Składniki: papryka słodka wędzona grys Otrzymywana jest ze starannie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości owoców papryki. Są one suszone poprzez wędzenie dymem z drewna dębowego, a następnie rozdrabniane w kamiennych młynach. Papryka słodka wędzona charakteryzuje się mocnym aromatem i słodkim smakiem. Świetnie sprawdza się jako przyprawa do dań mięsnych, rybnych, potraw z grilla, sałatek, surówek, zup oraz sosów. Stanowi znakomite uzupełnienie potraw kuchni śród
PAPRYKA GOCHUGARU GRYS Składniki: papryka chilli gochugaru Papryka chilli gochugaru to nieodłączny element kuchni koreańskiej. Ten rodzaj papryki nie zawiera pestek. Wyróżnia się wyrazistością i ostrością. Powstaje poprzez suszenie na słońcu, dzięki czemu uzyskuje dymny, lekko wędzony smak oraz niespotykaną barwę. Najczęściej wykorzystywana jest do sushi, potraw z tofu i zup. Można ją także użyć do deseru, który z pewnością będzie zaskoczeniem. Kraj pochodzenia: Chiny Masa netto: według wybranej
ORZECHY BRAZYLIJSKIE POŁÓWKI Składniki: orzechy brazylijskie połówki Orzechy brazylijskie ze względu na imponujący wygląd oraz bogactwo wartości odżywczych i właściwości określa się mianem brazylijskiego złota. Mają delikatny, kremowy, słodkawy smak i gładką konsystencję nieco przypominającą migdały. Orzechy brazylijskie to cenne źródło selenu (100 g orzechów dostarcza 1917 µg selenu, co odpowiada 3000% dobowego zapotrzebowania na ten pierwiastek). Orzechy brazylijskie to także skarbnica kwasów tłusz
SMOOTHIE KURKUMA Składniki: sok z pomarańczy NFC (60%), puree z bananów (15%), przecier z jabłek (15%) , puree z mango (10%), kurkuma, przeciwutleniacz-kwas askorbinowy. Smoothie marki „Oryginalny Sok” powstają na bazie staranie wybranych warzyw oraz owoców, pochodzących w części z własnych upraw. Do wytworzenia soków wykorzystują wyłącznie owoce lub warzywa, nie dodają wody lub cukru. Produkty marki powstają z soków NFC tj. Not From Concentrat. Jest to międzynarodowy skrót gwarantujący jakość oraz
CIECIERZYCA Składniki: ziarna ciecierzycy Ciecierzyca jest rośliną strączkową, nazywaną również grochem włoskich. To bardzo zdrowe i pożywne nasiona cieszące się dużą popularnością w naszym kraju. Ma przyjemny lekko orzechowy słodkawy smak, a ponadto zawiera dużo białka, ponieważ w 100 g ugotowanego produktu znajduje się aż 8.86 g białka niezwykle potrzebnego do prawidłowego funkcjonowania organizmu. W ciecierzycy znajdziemy również witaminę A, C i E, witaminy z grupy B oraz żelazo, potas, magnez
LNIANKA ZIARNO Składniki: lnianka siewna (Camelina sativa L) nasiona. Z nasion lnianki produkuje się olej, który świetnie sprawdza się w kuchni oraz kosmetyce. Nasiona zawierają 35 % tłuszczu, dlatego idealnie nadają się do jego produkcji. Olej w smaku jest orzechowy. Polecany do dressingów, marynat, do kasz, makaronów oraz dodatek do sosów i zup. Lniankę, nazywaną również lnicznikiem siewnym, lennicą, ryżykiem i rydzykiem można używać jako dodatek do dań mięsnych, sałatek, zup w celu wzbogacenia ic
PRZYPRAWA MYŚLIWSKA Składniki: sól, kukurydza, pietruszka, cukier, cebula kminek, jałowiec, tymianek, majeranek, koper, liść laurowy, ziele angielskie, imbir, extrakt papryki - barwnik naturalny Przyprawa myśliwska to mieszanka aromatycznych ziół, które dodane przed pieczeniem albo duszeniem starają się odzwierciedlić smak dawnych potraw, jakie się jadło na dworach szlacheckich. Smak i aromat budzącego wspomnieniem lasu jałowca, ziela angielskiego, suszonych warzyw oraz ziół doskonale komponują si
MAKARON ŚWIDERKI Z SOCZEWICY CZERWONEJ Składniki: 100 % mąka z soczewicy czerwonej*. *certyfikowany składnik ekologiczny Źródło kwasu foliowego i białka. Kwas foliowy pomaga w prawidłowej syntezie aminokwasów i produkcji krwi. Przyczynia się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości. Dodatkowe źródło witaminy B1, manganu, żelaza, miedzi. Ważny jest zdrowy tryb życia i zbilansowana dieta.
ZAGĘSZCZONY PRODUKT MIGDAŁOWY DO GOTOWANIA I PIECZENIA Składniki: woda, olej słonecznikowy*, MIGDAŁY* (3 %), substancje zagęszczające: guma gellan, mączka chleba świętojańskiego*, guma guar*, sól morska *certyfikowany składnik ekologiczny Produkt UHT. Wstrząsnąć przed spożyciem. Produkt nie nadaje się do ubijania. Może być stosowany na zimno lub na gorąco. Wysoka zawartość tłuszczów nienasyconych. Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna - 280 kJ/68 kcal Tłuszcz - 7,0 g w tym kw
WIESIOŁEK W KAPSUŁKACH Składniki: olej z nasion wiesiołka tłoczony na zimno, żelatyna (składnik otoczki), octan DL-alfa-tokoferylu, palmitynian retinylu, emulgator: monolaurynian polioksyetylenosorbitolu (polisorbat 20). Wiesiołek charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów wielonienasyconych, do których należą kwasy omega-6. Kwasami z rodziny omega-6 są: kwas linolowy (LA) oraz kwas gamma-linolenowy (GLA) zawarte w oleju z wiesiołka. Kwas linolowy pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu chol
SYROP PARA FARM NA PASOŻYTY Składniki: ziele bylicy piołunu (Artemisia absinthium herba), Nasiona dyni zwyczajnej (Cucurbita pepo L. semen), ziele tymianku pospolitego (Thymus vulgaris herba),liść szałwii lekarskiej (Salvia officinalis folium),owoc kopru włoskiego (Foeniculum vulgare fructus), ziele macierzanki piaskowej (Thymus Serpyllum herba), korzeń prawoślazu lekarskiego (Althaea officinalis radix), substancja konserwująca: sorbinian potasu, rozpuszczalnik: glicerol, woda. Płynny preparat skom
PRZEKĄSKA JABŁKOWO-WIŚNIOWA Składniki: jabłko (69,5%), wiśnia (30%), cytryna (0,5%). Jabłko i wiśnia to wyjątkowe połączenie pełne smaku i zdrowia, a także są skarbnicą witamin, minerałów, przeciwutleniaczy. Owoce te wykazują właściwości spowalniające procesy starzenia, przedłużają sprawność fizyczną i psychiczną. Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna: 1495 kJ/ 352 kcal Tłuszcz: 0 g Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 87 g Cukry: 36 g Białko: 1 g Błonnik: 2,8 g S
BIO MĄKA GRYCZANA JASNA Składniki: ekologiczna mąka gryczana jasna 100 %. Ekologiczna mąka gryczana jasna otrzymywana jest z obłuskanego, nieprażonego ziarna gryki. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, placków, blinów. Doskonała również do wypieku chleba w połączeniu z innymi mąkami. Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna - 1533 kJ / 362 kcal Tłuszcz - 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g Węglowodany - 69 g w tym cukry - 1,1 g Błonnik - 7,5 g Białko - 12 g Sól - &