BARTOLINI

MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) GNIAZDA BIO 250 g - BARTOLINI

MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) GNIAZDA BIO 250 g - BARTOLINI

SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ* razowa typ 2000 (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMąka z której wyrabiany jest makaron Bartolini orkiszowy, uzyskiwana jest wyłącznie z pełnego przemiału ziarna ORKISZu - łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 668 kJ / 158 kcal Tłuszcz: 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 28 g w tym cukry: 1 g Błonnik: 4,4 g Białko: 6,2 g Sól: 0,01 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przed

idź do sklepu
MAKARON (SEMOLINOWY Z SUSZONYMI WARZYWAMI) DLA DZIECI FARMA BIO 250 g - BARTOLINI

MAKARON (SEMOLINOWY Z SUSZONYMI WARZYWAMI) DLA DZIECI FARMA BIO 250 g - BARTOLINI

SKŁADNIKI semolina (mąka z PSZENICY durum)*, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony*, szpinak suszony*, burak czerwony suszony*), przyprawa: kurkuma* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Idealny dla dzieci do zup, drugich dań. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1527 kJ / 360 kcal Tłuszcz: 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 72 g w tym cukry: 3,9 g Błonnik: 3,6 g Białko: 12 g Sól: 0,01 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przed spożyciem gotować 8 minut, al. dente

idź do sklepu
MAKARON (SEMOLINOWY Z ALGAMI MORSKIMI) GNIAZDA TAGLIATELLE BIO 250 g - BARTOLINI

MAKARON (SEMOLINOWY Z ALGAMI MORSKIMI) GNIAZDA TAGLIATELLE BIO 250 g - BARTOLINI

SKŁADNIKI semolina* (mąka z PSZENICY durum*), algi morskie* (spirulina) 3% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Idealny do dań z owoców morza i ryb.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 740 kJ / 175 kcal Tłuszcz: 0,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 34 g w tym cukry: 0,6 g Błonnik: 2,0 g Białko: 7,2 g Sól: 0,02 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przed spożyciem gotować 8 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawie

idź do sklepu
MAKARON (RYŻOWY) ŚWIDERKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - BARTOLINI

MAKARON (RYŻOWY) ŚWIDERKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g - BARTOLINI

SKŁADNIKIekologiczna mąka ryżowa.OPISMakaron ryżowy wyróżnia się niezwykle delikatnym smakiem, dzięki czemu z powodzeniem można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami. Z racji tego, że jest to produkt bezglutenowy, do swojej diety mogą włączyć go osoby z nietolerancją glutenu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować we wrzącej wodzie (średni ogień), zgodnie z czasem podanym w ikonie garnka (8-10 minut) (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.WARTOŚĆ ODŻ

idź do sklepu
MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI

MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI

SKŁADNIKI ekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ razowa typ 2000.OPIS Makaron ten wyrabiamy z mąki uzyskanej z pełnego przemiału ziarna ORKISZU - łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika. Ziarna ORKISZU użyte do wyrobu mąki na makaron pochodzą wyłącznie z ekologicznych, polskich upraw. Rzemieślnicze metody produkcji, w tym zastosowanie matryc z brązu, nadają makaronowi chropowatą powierzchnię zapewniającą idealne przeleganie sosu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować ok. 7

idź do sklepu
MAKARON (GRYCZANY) DUŻE ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI

MAKARON (GRYCZANY) DUŻE ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI

SKŁADNIKI 100 % mąka gryczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISWysoka zawartość błonnika, źródło białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.Źródło składników mineralnych - manganu, magnezu, fosforu oraz miedzi. Miedź pomaga w prawidłowej pigmentacji włosów i skóry.Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.Zalecana porcja produktu do spożycia niezbędna do uzyskani

idź do sklepu