Batom

Chia szałwia hiszpańska 1 kg Batom

Chia szałwia hiszpańska 1 kg Batom

Szałwia hiszpańska jest rośliną uprawianą w południowej części Meksyku oraz Gwatemali. W celach handlowych wykorzystuje się jej nasiona, które są znakomitym źródłem kwasów Omega 3 oraz błonnika. Zawierają dużą ilość białka, witamin, minerałów. Wspomagają prawidłową pracę mózgu i serca, obniżają poziom złego cholesterolu,  poprawiają przemianę materii, spowalniają wchłanianie cukrów.  Całe lub zmielone nasiona Chia można dodawać do musli, jogurtów, sałatek oraz wypieków.  Dzienne spożycie nasion Chia ni

idź do sklepu
Chia szawłia hiszpańska 400 g Batom

Chia szawłia hiszpańska 400 g Batom

Szałwia hiszpańska jest rośliną uprawianą w południowej części Meksyku oraz Gwatemali. W celach handlowych wykorzystuje się jej nasiona, które są znakomitym źródłem kwasów Omega 3 oraz błonnika. Zawierają dużą ilość białka, witamin, minerałów. Wspomagają prawidłową pracę mózgu i serca, obniżają poziom złego cholesterolu,  poprawiają przemianę materii, spowalniają wchłanianie cukrów.  Całe lub zmielone nasiona Chia można dodawać do musli, jogurtów, sałatek oraz wypieków.  Dzienne spożycie nasion Chia ni

idź do sklepu
Chia Szawłia hiszpańska 200 g Batom

Chia Szawłia hiszpańska 200 g Batom

Szałwia hiszpańska jest rośliną uprawianą w południowej części Meksyku oraz Gwatemali. W celach handlowych wykorzystuje się jej nasiona, które są znakomitym źródłem kwasów Omega 3 oraz błonnika. Zawierają dużą ilość białka, witamin, minerałów. Wspomagają prawidłową pracę mózgu i serca, obniżają poziom złego cholesterolu,  poprawiają przemianę materii, spowalniają wchłanianie cukrów.  Całe lub zmielone nasiona Chia można dodawać do musli, jogurtów, sałatek oraz wypieków.  Dzienne spożycie nasion Chia ni

idź do sklepu
WŁOSZCZYZNA (WARZYWA SUSZONE) BIO 150 g - BATOM

WŁOSZCZYZNA (WARZYWA SUSZONE) BIO 150 g - BATOM

SKŁADNIKImarchew*, pietruszka korzeń*, por*, SELER korzeń*, cebula* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMieszanka warzyw suszonych to idealna podstawa do przygotowywania zup i sosów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAWłoszczyznę należy gotować 15 minut. INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY i sezam.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

idź do sklepu
AGAR BIO 60 g - BATOM

AGAR BIO 60 g - BATOM

SKŁADNIKIagar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISAgar wytwarzany jest z suszonych na słońcu wodorostów. Można go użyć do zagęszczania sosów, dżemów, do przygotowania kremów, galaret, dań kuchni azjatyckiej. Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego. Bezsmakowy, rozpuszcza się w temperaturze 85-95 stopni Celsjusza, a tężeje w 32-39 stopniach Celsjusza. 1 łyżeczka (3,5 g) wystarcza na 350 ml płynu.INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM.

idź do sklepu
AGAR BIO 20 g - BATOM

AGAR BIO 20 g - BATOM

SKŁADNIKIagar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISAgar wytwarzany jest z suszonych na słońcu wodorostów. Można go użyć do zagęszczania sosów, dżemów, do przygotowania kremów, galaret, dań kuchni azjatyckiej. Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego. Bezsmakowy, rozpuszcza się w temperaturze 85-95 stopni Celsjusza, a tężeje w 32-39 stopniach Celsjusza. 1 łyżeczka (3,5 g) wystarcza na 350 ml płynu.INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM.

idź do sklepu
WIŚNIA 80 % BIO 260 g - BATOM

WIŚNIA 80 % BIO 260 g - BATOM

SKŁADNIKIwiśnie* (80 %), koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISBez dodatku cukrów. Zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 479 kJ / 113 kcal Tłuszcz: < 0,5 g w tym kwasy nasycone: < 0,1 g Węglowodany: 26 g w tym cukry: 22 g Błonnik: 2,8 g Białko: 1,0 g Sól: 0,05 gUWAGAMoże zawierać fragmenty pestek.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać

idź do sklepu
TRUSKAWKA 80 % BIO 260 g - BATOM

TRUSKAWKA 80 % BIO 260 g - BATOM

SKŁADNIKItruskawki* (80 %), koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczajaca: pektyny, regulator kwasowości: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISBez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 454 kJ / 107 kcal Tłuszcz: < 0,5 g w tym kwasy nasycone: 0,2 g Węglowodany: 24 g w tym cukry: 22 g Błonnik: 2,6 g Białko: 0,7 g Sól: 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu przechowywać w temp. ok. +4

idź do sklepu
AMLA OWOCE SPROSZKOWANE BIO 100 g - BATOM (AJURWEDA)

AMLA OWOCE SPROSZKOWANE BIO 100 g - BATOM (AJURWEDA)

SKŁADNIKIowoce Amla sproszkowane* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Suplement diety.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1348 kJ/ 322 kcal Tłuszcz: < 1,0 g w tym kwasy nasycone: < 0,1 g Węglowodany: 64 g w tym cukry: 8,4 g Białko: 1,2 g Sól: 0 g Witamina C: 2300 mg (2875 %)**** Dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)SPOSÓB UŻYCIA 1 raz dziennie 3,5 g (6 ml według załączonej miarki to 3,5 g produktu). UWAGI Maksymal

idź do sklepu
ERYTRYTOL 500 g - BATOM

ERYTRYTOL 500 g - BATOM

SKŁADANIKIsubstancja słodząca: erytrytol.OPISErytrol może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Redukując w ten sposób kaloryczność przygotowanych potraw. Erytrol jest mniej słodki niż tradycyjny cukier osiągając około 75 % jego słodyczy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 0 kJ/0 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 99,5 gw tym cukry: 0 galkohole wielowodorotlenowe: 99,5 gBiałko: 0 gSól: 0 gUWAGASpożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczysz

idź do sklepu
PŁATKI KĄPIELOWE (CHLOREK MAGNEZU) 1 kg - BATOM

PŁATKI KĄPIELOWE (CHLOREK MAGNEZU) 1 kg - BATOM

SKŁADANIKI chlorek magnezu sześciowodny.SPOSÓB UŻYCIADo wanny z ciepłą wodą dodać chlorek magnezu (1 - 2 szklanki) i relaksować się w kąpieli około 20 do 30 minut. Po kąpieli w wannie należy spłukać ciało wodą. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.

idź do sklepu
BORÓWKA AMERYKAŃSKA 80 %  BIO 260 g - BATOM

BORÓWKA AMERYKAŃSKA 80 % BIO 260 g - BATOM

SKŁADNIKI Borówka amerykańska* (80 %) (80 g owoców na 100 g produktu), koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Produkt zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 501 kJ / 119 kcal Tłuszcz: < 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g Węglowodany: 26 g w tym cukry: 24 g Błonnik: 4,3 g Białko: 0,6 g Sól: 0,07 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce w

idź do sklepu
SOK MALINOWY NFC BIO 330 ml - BATOM

SOK MALINOWY NFC BIO 330 ml - BATOM

SKŁADNIKIsok malinowy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISSok tłoczony ze świeżych, ekologicznych malin, pasteryzowany. Zawiera wyłącznie cukry naturalnie występujące w owocach.UWAGIPrzed otwarciem wstrząsnąć. Mętność i osad tworzą naturalne cząsteczki owoców.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 132 kJ / 31 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy nasycone: 0,1 g Węglowodany: 7,4 g w tym cukry: 5,2 g Białko: 0,27 g Sól: 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i ci

idź do sklepu
SYROP MALINOWY BIO 330 ml - BATOM

SYROP MALINOWY BIO 330 ml - BATOM

SKŁADNIKIsok malinowy* (70 %) cukier trzcinowy (30 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISSok tłoczony ze świeżych ekologicznych malin z dodatkiem cukru trzcinowego. Pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 724 kJ/171 kcalTłuszcz - 0,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 gWęglowodany - 42 gw tym cukry - 40 gBiałko - 0,2 gSól - 0,01 gUWAGIPrzed otwarciem wstrząsnąć. Mętność i osad tworzą naturalne cząsteczki owoców.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i ciemnym

idź do sklepu
WITAMINA C (1000 mg) 500 g - BATOM

WITAMINA C (1000 mg) 500 g - BATOM

SKŁADNIKIWitamina C (kwas L-askorbinowy)OPISSuplementy diety. Witamina C wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego i odpornościowego, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia. Witamina C BATOM jest produktem naturalnego pochodzenia, pozyskiwana jest ze skrobi kukurydzianej w wyniku dwustopniowej fermentacji. Ta metoda produkcji witaminy C została opracowana w latach 60-tych dwudziestego wieku w Chinach i jest tam powszechnie stosowana. ZALECANE SPOŻYCIE Wymieszać 1 g produktu (1 ml wed

idź do sklepu