BIO FAMILY

MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g - BARTOLINI

MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g - BARTOLINI

SKŁADNIKI100 % mąka z soczewicy czerwonej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISProdukt bezglutenowy.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować we wrzącej wodzie przez 6-7 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1449 kJ / 342 kcalTłuszcz: 1,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,35 gWęglowodany: 54 gw tym cukry: 1,7 gBłonnik: 8,0 gBiałko: 24 gSól: 0,09 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać soję.ZALECANE W

idź do sklepu
MAKARON (RYŻOWY) KRAJANKA BEZGLUTENOWY BIO 250 g - BARTOLINI

MAKARON (RYŻOWY) KRAJANKA BEZGLUTENOWY BIO 250 g - BARTOLINI

SKŁADNIKI100 % ekologiczna mąka ryżowa.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować we wrzącej wodzie przez 5-6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1504 kJ/354 kcalTłuszcz: 0,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 gWęglowodany: 76,5 gw tym cukry: 0,5 gBłonnik: 0,8 gBiałko: 9,6 gSól: 0,01 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać soję.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (m

idź do sklepu
MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) WARKOCZ 250 g - BARTOLINI

MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) WARKOCZ 250 g - BARTOLINI

SKŁADNIKI100 % mąka z soczewicy czerwonej.OPISWysoka zawartość białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.Źródło błonnika, witaminy B1 i kwasu foliowego.Kwas foliowy pomaga w prawidłowej syntezie aminokwasów i produkcji krwi. Przyczynia się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży.Ważny jest zdrowy tryb życia i zbilansowana dieta.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować 6 minut, al dente 4 minuty (100 g makaronu na 1 L osolonej

idź do sklepu
MAKARON (SEMOLINOWY 2-JAJECZNY) ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI (SIELSKA KLUSKA)

MAKARON (SEMOLINOWY 2-JAJECZNY) ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI (SIELSKA KLUSKA)

SKŁADNIKIsemolina (mąka z PSZENICY durum)*, JAJA* 9 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISWysokogatunkowy makaron jajeczny. Jej lekko chropowata powierzchnia to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się oraz znacznie zwiększa swoją objetość po ugotowaniu. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy.Jej naturalny, słoneczny kolor to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda, i śwież

idź do sklepu
MAKARON (SEMOLINOWY 5-SMAKOWY) MUSZLE CONCHIGLIE 300 g - BARTOLINI (ARTISAN PASTA)

MAKARON (SEMOLINOWY 5-SMAKOWY) MUSZLE CONCHIGLIE 300 g - BARTOLINI (ARTISAN PASTA)

SKŁADNIKIsemolina (mąka z PSZENICY durum), warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma.OPISMakaron w kształcie muszli. Idealny do nadziewania, lekkich sosów i sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować 12 minut, al dente 10 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g UGOTOWANEGO PRODUKTUWartość energetyczna: 773 kJ/182 kcalTłuszcz: 0,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 36

idź do sklepu
MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI

MAKARON PROTEINOWY (Z SOCZEWICY CZERWONEJ) ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI

SKŁADNIKI100 % mąka z soczewicy czerwonej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISŹródło kwasu foliowego i białka. Kwas foliowy pomaga w prawidłowej syntezie aminokwasów i produkcji krwi. Przyczynia się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży.Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.Dodatkowe źródło witaminy B1, manganu, żelaza, miedzi.Ważny jest zdrowy tryb życia i zbilansowana dieta.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować od 5

idź do sklepu
MAKARON (2-JAJECZNY) KRAJANKA CIENKA BIO 250 g - BARTOLINI (SIELSKA KLUSKA)

MAKARON (2-JAJECZNY) KRAJANKA CIENKA BIO 250 g - BARTOLINI (SIELSKA KLUSKA)

SKŁADNIKIsemolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA* 9 %.(*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISWysokogatunkowy makaron jajeczny. Jej lekko chropowata powierzchnia to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się oraz znacznie zwiększa swoją objetość po ugotowaniu. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy.Jej naturalny, słoneczny kolor to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda, i świeże

idź do sklepu
MAKARON PROTEINOWY (Z CIECIERZYCY) ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI

MAKARON PROTEINOWY (Z CIECIERZYCY) ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI

SKŁADNIKI 100 % mąka z ciecierzycy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISWysoka zawartość białka. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości.Źródło miedzi i manganu. Miedź i mangan pomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.Źródło błonnika, żelaza i fosforu. Żelazo i fosfor przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są niezbędne do prawidłowego fu

idź do sklepu
MAKARON (SEMOLINOWY 8-JAJECZNY) KRAJANKA ŚREDNIA 200 g - BARTOLINI (ARTISAN PASTA)

MAKARON (SEMOLINOWY 8-JAJECZNY) KRAJANKA ŚREDNIA 200 g - BARTOLINI (ARTISAN PASTA)

SKŁADNIKIsemolina (mąka z PSZENICY durum), JAJA świeże (28,5 %).OPIS Makaron 8-jajeczny krajanka. Podstawą jest semolina - mąka z PSZENICY durum, dzięki której makaron ten nie skleja się i zachowuje doskonałą sprężystość.Dodatek wyłącznie świeżych jaj z lokalnej fermy nadaje makaronom naturalny smak i słoneczną barwę.Specjalne metody walcowania ciasta sprawiają, że kluseczki te są wyjątkowo delikatne i trzykrotnie zwiększają swą objętość po ugotowaniu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować 5-6 minut

idź do sklepu
MAKARON PROTEINOWY (Z GROSZKU ZIELONEGO) ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI

MAKARON PROTEINOWY (Z GROSZKU ZIELONEGO) ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI

SKŁADNIKImąka z groszku zielonego*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Wysoka zawartość białka. Wysoka zawartość tiaminy, fosforu, żelaza i kwasu foliowego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przed spożyciem gotować 5 - 8 minut w zależności od formy (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1459 kJ/345 kcal Tłuszcz: 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g Węglowodany: 55 g w tym cukry: 6,6 g Błonnik: 9,0 g Białko: 22 g Sól: 0,01 g Żelazo: 5,6 mg (40 %

idź do sklepu
MAKARON (SEMOLINOWY) GNIAZDA SPAGHETTI A'LA CHITARRA BIO 250 g - BARTOLINI

MAKARON (SEMOLINOWY) GNIAZDA SPAGHETTI A'LA CHITARRA BIO 250 g - BARTOLINI

SKŁADNIKIsemolina (mąka z PSZENICY durum)*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Idealny do sosów i dań głównych. Makaron wyrabiany z semoliny, dzięki której nie skleja się i zachowuje idealną sprężystość po ugotowaniu. Do ich produkcji używana jest PSZENICA durum dojrzewająca w promieniach apenińskiego słońca, dzięki czemu makaron ten zachowuje naturalny smak i słoneczną barwę. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przed spożyciem gotować 10 minut, al dente 8 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolo

idź do sklepu
MAKARON (SEMOLINOWY Z SUSZONYMI WARZYWAMI) DLA DZIECI ŚWIDRZAKI 250 g - BARTOLINI

MAKARON (SEMOLINOWY Z SUSZONYMI WARZYWAMI) DLA DZIECI ŚWIDRZAKI 250 g - BARTOLINI

SKŁADNIKImąka PSZENNA, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma.OPISKolorowy makaron w kształcie świderków, dlaczego nie?- apetyczny: formą przypomina kolorowe świderki, które dzięki zastosowaniu specjalnie wyselekcjonowanej mieszanki mąki pszennej, doskonale trzymają kształt również po ugotowaniu- naturalny: moc kolorów w tych kluseczkach to zasługa wyłącznie naturalnych, sproszkowanych warzyw i przypraw tj. burak, pomidor, szpinak i k

idź do sklepu
MAKARON (SEMOLINOWY Z SUSZONYMI WARZYWAMI) DLA DZIECI MOTOMANIAKI 250 g - BARTOLINI

MAKARON (SEMOLINOWY Z SUSZONYMI WARZYWAMI) DLA DZIECI MOTOMANIAKI 250 g - BARTOLINI

SKŁADNIKImąka PSZENNA, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma.OPISKolorowy makaron dla małych motomaniaków, dlaczego nie?- apetyczny: formą przypomina kolorowe wehikuły, które dzięki zastosowaniu specjalnie wyselekcjonowanej mieszanki mąki pszennej, doskonale trzymają kształt również po ugotowaniu- naturalny: moc kolorów w tych kluseczkach to zasługa wyłącznie naturalnych, sproszkowanych warzyw i przypraw tj. burak, pomidor, szpinak i

idź do sklepu
MAKARON (2-JAJECZNY) KRAJANKA BIO 250 g - BARTOLINI (SIELSKA KLUSKA)

MAKARON (2-JAJECZNY) KRAJANKA BIO 250 g - BARTOLINI (SIELSKA KLUSKA)

SKŁADNIKI semolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA* 9 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISWysokogatunkowy makaron jajeczny. Jej lekko chropowata powierzchnia to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten dobrze chłonie zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się oraz znacznie zwiększa swoją objetość po ugotowaniu. Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy. Jej naturalny, słoneczny kolor to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda, i świ

idź do sklepu
MAKARON (Z JAJ PRZEPIÓRCZYCH) KRAJANKA BIO 250 g - BARTOLINI (SIELSKA KLUSKA)

MAKARON (Z JAJ PRZEPIÓRCZYCH) KRAJANKA BIO 250 g - BARTOLINI (SIELSKA KLUSKA)

SKŁADNIKIsemolina* (mąka z PSZENICY durum), JAJA przepiórcze świeże (5 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMakaron ze świeżo wybijanych jaj przepiórczych pozyskiwanych z polskich gospodarstw rolnych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować we wrzącej osolonej wodzie przez 9-10 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g UGOTOWANEGO PRODUKTUWartość energetyczna: 771 kJ/182 kcalTłuszcz: 1,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 gWęglowodany: 35,3 gw tym

idź do sklepu