SKŁADNIKI ekologiczny ocet spirytusowy.OPIS Kwasowość: 10 %. Produkt niepasteryzowany. Ocet spirytusowy od lat stosuje się do marynowania i konserwowania warzyw, grzybów i owoców. Dodany do zalewy do RYB morskich i słodkowodnych nadaje im kwaskowatego aromatu. Ocet jest również dodatkiem do tradycyjnie przygotowywanych galaret.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 5 kJ/1 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany:
Ekologiczny olej kokosowy z pierwszego tłoczenia, tłoczony na gorąco.
Kapusta kwaszona Bio 700g Produkt pochodzący z upraw ekologicznych - pasteryzowany. Zawiera wszystkie potrzebne składniki odżywcze i uzupełniające. Istotne walory smakowe stanowią o urozmaiceniu posiłków i diet. Wyśmienity dodatek do wszelkich potraw. Składniki: Kapusta*, marchew*, sól. *składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli AGROBIOTEST NR 04494-B. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 48 kJ / 12 kcal Tłuszcz: 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,
Opis: Zakwas może być bazą prawdziwego, domowego barszczu, ale najlepsze działanie ma jako napój wzmacniający spożywany na surowo. BURAK ĆWIKŁOWY: Ma działanie przeciwnowotworowe, wspomaga procesy krwiotwórcze, obniża ciśnienie krwi oraz poziom cholesterolu. Poprawia parametry morfologiczne krwi .Sprzyja polepszeniu zdrowia osób po zabiegach operacyjnych oraz pacjentów w trakcie i po chemioterapii. Działa przeciw zakrzepowo, wzmacnia kości, reguluje pracę nerek. Burak stosowany jest też w leczeniu anem
SKŁADNIKI bezpośrednio tłoczone soki z jabłek* (50 %), marchwi* (50 %)(*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z marchwi i jabłek oraz pasteryzację.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 167 kJ / 40 kcal Tłuszcz: 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 8,8 g w tym cukry: 7,5 g Białko: 0,5 g Sól: 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu.Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4
SKŁADNIKI ocet z jabłek ekologicznych (5%) OPIS Ekologiczny, nieklarowany ocet jabłkowy uzyskiwany jest poprzez fermentację octową niskoprocentowego ekologicznego wina jabłkowego (cydru). Naturalny mętny. Występujący osad tworzą naturalne składniki jabłek ekologicznych. UWAGA Przed spożyciem wstrząsnąć. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 66,9 kJ / 16 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 0,6 g w tym cukry: 0,3 g Białko: 0,4 g Sól: 0,013 g
SKŁADNIKI sok z pnia brzozy* (97,3 %), fruktoza (2,6 %), kwas cytrynowy (0,1 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Produkt pasteryzowany. Smak i konsystencja nieznacznie moga sie różnić w zależności od pory roku. Występujący osad tworzą naturalne składniki soku z brzozy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 15,3 kJ / 3,6 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 0,9 g w tym cukry: 0,0 g Białko: 0 g Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w su
Organiczny sok z buraków i selera kwaszonego Bio 300ml Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z buraków i selerów kwaszonych z czosnkiem oraz pasteryzację. Składniki: Sok z buraków kiszonych* 70%, sok z selerów kiszonych* 30%, czosnek*, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny) Wartość odżywcza w 100ml: - Wartość energetyczna: 147, 3 kJ / 35 kcal - Białko: 0,91 g - Węglowodany: 7,4 g w tym cukry: 6,11 g - Błonnik: 0,32 g - Sól: 0,4 g Występujący osad tworzą naturalne składniki
SKŁADNIKI ocet z ekologicznego wina jabłkowegoOPISOcet jabłkowy ekologiczny wzbogaci smak dań z drobiu i RYB, jest również niezbędny do przygotowania dressingów do sałatek oraz sosów. Marynata na bazie octu jabłkowego nada warzywom i owocom delikatnego smaku. Ocet jabłkowy ekologiczny to produkt otrzymany przez naturalną, biologiczną fermentację octową ekologicznego wina jabłkowego. Naturalny mętny. Występujący osad tworzą naturalne składniki jabłek. Produkt niepasteryzowany.UWAGA Przed spożyciem wstrzą
SKŁADNIKIśliwki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISPowidła śliwkowe można wykorzystać na kanapkę, do naleśników, wypieków czy herbaty. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 524 kJ / 123 kcal Tłuszcz: < 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g Węglowodany: 30 g w tym cukry: 21 g Białko: 1,4 g Sól: 0,04 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4 st. C. nie dłużej niż 48 godzin.
SKŁADNIKIocet z ekologicznego wina jabłkowegoOPISOcet jabłkowy ekologiczny wzbogaci smak dań z drobiu i RYB, jest również niezbędny do przygotowania dressingów do sałatek oraz sosów. Marynata na bazie octu jabłkowego nada warzywom i owocom delikatnego smaku. Ocet jabłkowy ekologiczny to produkt otrzymany przez naturalną, biologiczną fermentację octową ekologicznego wina jabłkowego. Naturalny mętny. Występujący osad tworzą naturalne składniki jabłek. Produkt niepasteryzowany.UWAGA Przed spożyciem wstrząsn
SKŁADNIKI ocet z ekologicznego wina jabłkowegoOPISOcet jabłkowy ekologiczny wzbogaci smak dań z drobiu i RYB, jest również niezbędny do przygotowania dressingów do sałatek oraz sosów. Marynata na bazie octu jabłkowego nada warzywom i owocom delikatnego smaku. Ocet jabłkowy ekologiczny to produkt otrzymany przez naturalną, biologiczną fermentację octową ekologicznego wina jabłkowego. Naturalny mętny. Występujący osad tworzą naturalne składniki jabłek. Produkt niepasteryzowany.UWAGA Przed spożyciem wstrzą
SKŁADNIKI soki z kwaszonych: buraków* (40 %), pomidorów* (20 %), kapusty* (10 %), ogórków* (10 %), marchwi* (10 %), brokułów* (10 %), czosnek*, sól (*certufikowany składnik ekologiczny)OPIS Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z buraka i kapusty kwaszonych, jabłka, SELERa, marchwi oraz utrwalenie przez pasteryzację.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 156 kJ / 37kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 6 g w tym cukry: 5 g Białko: 6 g Sól
SKŁADNIKI zmielony SEZAM łuszczony* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Pasta ze zmielonego, wyłącznie ekologicznego SEZAMu łuszczonego. Pasta stosowana może być w kuchni makrobiotycznej, wegańskiej i wegetariańskiej, jako dodatek do sosów, dipów, dressingów sałatkowych. Polecana również w wielu potrawach kuchni azjatyckiej. Produkt niepasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 2785 kJ / 674 kcal Tłuszcz: 61 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,2 g Węglowodany: 2,6 g w tym c
SKŁADNIKI niefiltrowany sok z malin* (50 %), cukier z trzcinowy* (50 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Syrop z malin jest doskonałym produktem do sporządzania napojów.Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 1185 kJ/279 kcal Tłuszcz: