SKŁADNIKImąka PSZENNA chlebowa typ 750* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczna mąka PSZENNA "chlebowa" otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. Jest podstawowym składnikiem wyrobów piekarniczych, ale może służyć również do wszelkiego rodzaju wypieków oraz wyrobów mącznych.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1524 kJ / 360 kcalTłuszcz - 1,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 gWęglowodany - 74 gw tym cukry - 0,5 gBiałko - 9,1 gSól - 0,08
SKŁADNIKIekologiczne płatki quinoa 100 %.OPISEkologiczne płatki quinoa uzyskiwane są z gniecionego ziarna quinoa (komosy ryżowej). Polecamy jako dodatek do zup, jako składnik past oraz kotletów. Świetnie komponują się z mlekiem, jogurtem i owocami, doskonałe również jako dodatek do ciast i deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIApłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1510 kJ/3
SKŁADNIKIekologiczna quinoa biała (komosa ryżowa)* 100 %.OPISEkologiczna quinoa biała, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAzaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowaniaWARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczn
UWAGAProdukt nieodpowiedni do spożycia dla dzieci poniżej 3 lat.SKŁADNIKIekologiczne plastry kokosowe 100 %.OPISSuszone, pyszne i chrupiące plastry kokosów są doskonałym zamiennikiem dla konwencjonalnych słodyczy. Znakomicie smakują jako samodzielna przekąska, jak również w musli i płatkach śniadaniowych WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 2939 kJ / 714 kcal Tłuszcz - 70 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 66 g Węglowodany - 5,3 g w tym cukry - 5,1 g Błonnik - 13 g Białko - 8,6 g Sól -
SKŁADNIKIolej z nieprażonych ziaren arganu* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna - 3404 kJ / 828 kcalTłuszcz - 92,0 gw tym nasycone kwasy tłuszczowe - 17,0 gw tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe - 42,0 gw tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe - 33,0 gWęglowodany - 0,0 gw tym cukry - 0,0 gBiałko - 0,0 gS l - 0,0 gWitamina E - 6,0 mg (50% zalecanego, dziennego spożycia) PRODUKT: BEZ GLUTENU (w składnikach), WEGETARIAŃSKI, WEGAŃSKICertyfikat bio: jestKraj Prod
SKŁADNIKI ekologiczny len złoty 100 %.OPIS Stosować tylko do gotowania i pieczenia. Nie spożywać na surowo! Polecamy jako dodatek do zup, pieczywa, ciast i ciasteczek. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 2056 kJ / 498 kcal Tłuszcz - 37 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,7 g Węglowodany - 4,2 g w tym cukry - 1,7 g Błonnik - 26 g Białko - 24 g Sól - 0,11 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI sorgo (ziarno obłuszczone)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczne sorgo, zwane r wnież afrykańskim prosem, charakteryzuje się delikatnym smakiem z lekko orzechową nutą. Po ugotowaniu może być dodawane do warzyw, mięsa, ryb, a także zup i sałatek. Zmielone sorgo może być stosowane do wypiek w oraz do zagęszczania zup i sos w. SPOS B PRZYGOTOWANIA Opłukane w zimnej wodzie ziarna, należy moczyć przez kilka godzin, a następnie gotować przez ok. 30-40 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 1
SKŁADNIKIcukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1700 kJ / 400 kcalTłuszcz - 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 gWęglowodany - 100 gw tym cukry - 97 gBiałko - 0 gSól - 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKIquinoa czerwona (komosa ryżowa)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczna quinoa czerwona, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.WARTOŚĆ ODŻY
SKŁADNIKI ekologiczne ORZECHY BRAZYLIJSKIE 100 %.OPIS Ekologiczne ORZECHY BRAZYLIJSKIE delikatne i łagodne w smaku. Polecamy przede wszystkim jako niezwykle odżywczą przekąskę, dodatek do płatków zbożowych, ciast i innych deserów.UWAGAProdukt nieodpowiedni do spożycia dla dzieci poniżej 3 lat.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 2857 kJ / 693 kcalTłuszcz - 67 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 16 gWęglowodany - 4,2 gw tym cukry - 2,3 gBłonnik - 7,5 gBiałko - 14 gSól - 0,01 gINFORMACJA ALERG
SKŁADNIKIekologiczny gojnik suszony cięty (Sideritis scardica) 100 %.OPISSuplement diety. Ekologiczny gojnik, znany również pod nazwą herbatka górska lub szałwia libańska. Napar można wypić samodzielnie lub z dodatkiem miodu.ZALECANE SPOŻYCIE1 łyżkę suszu (2 g) zalać 250 ml wrzącej wody. Zaparzać 5 minut pod przykryciem. Pić 2 razy dziennie.UWAGINie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie zaleca się spożyw
SKŁADNIKIkasza ORKISZOWA* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczna kasza ORKISZowa otrzymana z obłuszczonego ziarna ORKISZu. Ma łagodny smak, jest wyjątkowo pożywna i na długo daje uczucie sytości. Polecamy jako bazę ciepłego śniadania, obiadu lub kolacji, na słodko lub słono oraz do zagęszczania zup i potraw jednogarnkowych.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio krótko namoczoną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 min.WARTOŚĆ OD
SKŁADNIKIekologiczne suszone jabłka 100%OPISChrupiące frytki jabłkowe to wyśmienita przekąska. Polecamy zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1516 kJ / 359 kcal Tłuszcz - 0,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 gWęglowodany - 79 gw tym cukry - 68 gBłonnik - 15 gBiałko - 2,0 gSól - 0,02 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKImąka orkiszowa typ 700* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczna mąka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Orkisz jest starą odmianą pszenicy. W starożytności ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Ekologiczna mąka orkiszowa o przemiale 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśnik w, placuszk w i klusek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gW
SKŁADNIKIdaktyle sproszkowane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISEkologiczne daktyle w formie sproszkowanej charakteryzują się lekko słodkim smakiem z nutką toffi. Nadają słodyczy każdej potrawie, dzięki temu stanowią idealny dodatek do wypieków, deserów, jogurtów, musli, a także dań orientalnych. Nie rozpuszczają się w zimnych i ciepłych napojach.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWar