BIO PLANET - seria MĄKI I SKROBIE

Tapioka Bezglutenowa BIO 800g

Tapioka Bezglutenowa BIO 800g

OPIS Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów MLECZNYch i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów. SKŁADNIKI tapioka (skrobia z manioku)* 100% (certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miej

idź do sklepu
Guma Guar BIO 200g

Guma Guar BIO 200g

OPIS Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych - Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA rozpuścić 1 g gumy guar (1/4 łyżeczki) w 100 g zagęszczane

idź do sklepu
Skrobia Kukurydziana BIO 400g

Skrobia Kukurydziana BIO 400g

OPIS Ekologiczna skrobia kukurydziana doskonała do zagęszczania zup i sosów. Polecamy również do zrobienia domowego kisielu czy budyniu. SKŁADNIKI skrobia kukurydziana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

idź do sklepu
Tapioka Bezglutenowa BIO 400g

Tapioka Bezglutenowa BIO 400g

OPIS Ekologiczna tapioka pozyskiwana jest z bulw korzeniowych manioku. Nie posiada charakterystycznego smaku i zapachu, w związku z czym nie zmienia smaku potraw. Polecamy do wypieku placków, chleba, ciast, ciasteczek. Można ją dodać do kisieli, budyni, puddingów, przetworów MLECZNYch i owocowych. Doskonała również jako zagęszczacz do zup, sosów, musów. SKŁADNIKI tapioka (skrobia z manioku)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

idź do sklepu
Migdały Mielone BIO 400g

Migdały Mielone BIO 400g

OPIS Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa. SKŁADNIKI MIGDAŁY mielone (mąka MIGDAŁOWA)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

idź do sklepu
Mąka Kasztanowa Bezglutenowa BIO 700g

Mąka Kasztanowa Bezglutenowa BIO 700g

OPIS Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów. SKŁADNIKI mąka kasztanowa* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

idź do sklepu
Mąka Pszenna Chlebowa Typ 750 BIO 1kg

Mąka Pszenna Chlebowa Typ 750 BIO 1kg

OPIS Ekologiczna mąka PSZENNA "chlebowa" otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren PSZENICY zwyczajnej. Jest podstawowym składnikiem wyrobów piekarniczych, ale może służyć również do wszelkiego rodzaju wypieków oraz wyrobów mącznych. SKŁADNIKI mąka PSZENNA chlebowa typ 750* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY, SEZAM, SOJĘ. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w s

idź do sklepu
Mąka Kasztanowa Bezglutenowa BIO 250g

Mąka Kasztanowa Bezglutenowa BIO 250g

OPIS Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów. SKŁADNIKI mąka kasztanowa* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

idź do sklepu
Migdały Mielone (Mąka Migdałowa) BIO 250g

Migdały Mielone (Mąka Migdałowa) BIO 250g

OPIS Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa. SKŁADNIKI MIGDAŁY mielone (mąka MIGDAŁOWA)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

idź do sklepu
Mąka Jaglana BIO 500g

Mąka Jaglana BIO 500g

OPIS Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonała również do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przygotuj wszystkie składniki. Połącz mąkę jaglaną z innymi mąkami. Przygotuj ciasto i uformuj ciasteczka, naleśniki lub placki. Smaż lub piecz, aż będą złociste. Enjoy! SKŁADNIKI ekologiczna mąka jaglana 1

idź do sklepu
Mąka Gryczana Pełnoziarnista BIO 500g

Mąka Gryczana Pełnoziarnista BIO 500g

SKŁADNIKI ekologiczna mąka gryczana pełnoziarnista 100 %. OPIS Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, klusek, placków. Doskonała również do pełnoziarnistego chleba w połączeniu z innymi mąkami. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1448 kJ/342 kcal Tłuszcz 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g Węglowodany 67 g w tym cukry 0,8 g Błonnik 6,3 g Białko 10 g Sól 0,01 g INFORMACJA ALERGENNA Prod

idź do sklepu
Mąka Ryżowa Pełnoziarnista BIO 500g

Mąka Ryżowa Pełnoziarnista BIO 500g

SKŁADNIKI mąka ryżowa pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Polecamy do wszelkich wypieków - chleba, ciast, ciastek oraz deserów, naleśników, placków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1508 kJ / 356 kcal Tłuszcz - 2,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g Węglowodany - 74 g, w tym cukry - 0,9 g Białko - 7,9 g Sól - 0,02 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWY

idź do sklepu
Mąka Kokosowa BIO 400g

Mąka Kokosowa BIO 400g

SKŁADNIKI ekologiczna mąka kokosowa 100 %. OPIS Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Polecamy do wypieków, deserów, koktajli, musli, sałatek owocowych, jogurtów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1514 kJ/365 kcal Tłuszcz 15 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15 g Węglowodany 17 g w tym cukry 14 g Błonnik 38 g Białko 21 g Sól 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowyw

idź do sklepu
Mąka Pszenicy Durum BIO 1kg

Mąka Pszenicy Durum BIO 1kg

SKŁADNIKI mąka z PSZENICY durum (semolina)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPIS Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania potraw. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczn

idź do sklepu
Mąka Konopiowa BIO 400g

Mąka Konopiowa BIO 400g

SKŁADNIKI mąka z konopi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczną mąkę z konopi uzyskuje się poprzez zmielenie i odtłuszczenie nasion konopi. Charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem i aromatem. Polecamy jako dodatek do wypieków, placków, naleśników, deserów, jogurtów, a także do doprawiania zup i sosów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1296 kJ / 312 kcal Tłuszcz - 8,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,2 g Węglowodany - 3,2 g w tym cukry - 3,2 g Błonnik

idź do sklepu