BIO RAJ (konfekcjonowane)

Śliwki Węgierki Bez Pestek BIO 200g

Śliwki Węgierki Bez Pestek BIO 200g

OPIS Ekologiczne śliwki węgierki suszone doskonałe jako dodatek do deserów, kompotów oraz jako samodzielna przekąska. Na suszonych śliwkach może występować biały nalot. Jest to zjawisko naturalne, związane z wytrącaniem się fruktozy, które nie wpływa na jakość produktu. SKŁADNIKI śliwki węgierki suszone* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). UWAGA Śliwki sporadycznie mogą zawierać pestki, bądź ich fragmenty. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

idź do sklepu
Musli Rajskie BIO 300g

Musli Rajskie BIO 300g

OPIS Ekologiczne musli rajskie to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Przed spożyciem zalecamy poddać musli krótkotrwałej obróbce cieplnej. SKŁADNIKI płatki OWSIANE* płatki JĘCZMIENNE* płatki ŻYTNIE* rodzynki* (rodzynki*, olej słonecznikowy*) kawałki ananasa* kawałki banana* kawałki mango* (mango*, mąka ryżowa*) kawałki papai* siemię lniane* nasiona słonecznika* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

idź do sklepu
Kasza Jaglana BIO 1kg

Kasza Jaglana BIO 1kg

OPIS Ekologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio wypłukaną kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. SKŁADNIKI kasza jaglana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1514 kJ / 358 kcal Tłuszcz - 3,9 g w tym kwasy tł

idź do sklepu
Pestki Dyni BIO (300 G)

Pestki Dyni BIO (300 G)

Section_content SKŁADNIKI pestki dyni ciemnozielone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczne pestki dyni to wyśmienita przekąska dla każdego. Doskonale sprawdzają się w codziennej kuchni. Można je dodawać do sałatek, zup lub posypywać desery. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 2289 kJ / 552 kcal Tłuszcz - 42 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,0 g Węglowodany - 3,2 g w tym cukry - 2,8 g Białko - 36 g Sól - 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w su

idź do sklepu
Bułka Tarta Razowa BIO 500g

Bułka Tarta Razowa BIO 500g

OPIS Ekologiczna bułka tarta razowa doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić również zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. W misce wymieszać mąkę pszenną razową, mąkę żytnią razową, mąkę orkiszową, sól i drożdże. 2. Dodać wodę i dokładnie wymieszać, a następnie wyrobić ciasto. 3. Ciasto zostawić do wyrośnięcia na około 1 god

idź do sklepu
Płatki Owsiane Bezglutenowe BIO 350g

Płatki Owsiane Bezglutenowe BIO 350g

OPIS Ekologiczne płatki OWSIANE uzyskuje się z gniecionych ziaren owsa. Płatki OWSIANE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub MLEKA) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając. SKŁADNIKI płatki OWSIANE* (bez glutenu) 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i

idź do sklepu
Fasolka Biała BIO 500g

Fasolka Biała BIO 500g

OPIS Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. SKŁADNIKI fasolka biała* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

idź do sklepu