Potrawka z fasoli z seitanem i grzybami shitake Carlota Organic BIO, 720g Duszona biała fasola z seitanem i grzybami shiitake. Tradycyjna receptura z orientalnym akcentem. Smażone warzywa i grzyby shiitake, fasola, seitan i odrobina pieprzu cayenne. Ma niską zawartość tłuszczów nasyconych, jest źródłem białka i błonnika. Gotowe dania Calota Organic są gotowane na wolnym ogniu z roślinami strączkowymi, zbożami i świeżymi warzywami. To oryginalne dania, które zachowują smak tradycyjnych receptur. Składniki
Krem z jarzyn i grzybów shitake Carlota Organic BIO, 450g Pyszna zupa z roślin strączkowych z grzybami shiitake, mleczkiem kokosowym, oliwą z oliwek Extra Virgin i papryką. Danie wegańskie, bezglutenowe, źródło kwasów omega-3. W przepisach Carlota Organic używane są odpowiednie ilości oleju z nasion lnu, co sprawia, że wszystkie zupy są doskonałym źródłem kwasów omega-3, ważnych w diecie wegańskiej i wegetariańskiej. Składniki: Woda z gotowania, ciecierzyca 10%*, soczewica 10%*, cebula*, ziemniaki*, marc
Krem z czerwonej soczewicy i komosy rożowej Carlota Organic BIO, 450g Bogata zupa z czerwonej soczewicy i komosy ryżowej z warzywami, z dodatkiem papryki, kminku, imbiru i świeżej mięty. Danie wegańskie, bezglutenowe, źródło kwasów omega-3. W przepisach Carlota Organic używane są odpowiednie ilości oleju z nasion lnu, co sprawia, że wszystkie zupy są doskonałym źródłem kwasów omega-3, ważnych w diecie wegańskiej i wegetariańskiej. Składniki: Woda z gotowania, pomidory 15%* soczewica czerwona 10%*, cebula
Krem z dyni z nasionami chia Carlota Organic BIO, 450g Wykwintna zupa, w której słodki smak dyni łączy się ze świeżymi warzywami, nasionami chia oraz nutą kokosa, curry i rozmarynu. Danie wegańskie, bezglutenowe, źródło kwasów omega- 3. W przepisach Carlota Organic używane są odpowiednie ilości oleju z nasion lnu, co sprawia, że wszystkie zupy są doskonałym źródłem kwasów omega-3, ważnych w diecie wegańskiej i wegetariańskiej. Składniki: Dynia 45% *, woda z gotowania, marchew*, cebula*, ziemniaki*, oliwa
Wegański sos boloński Carlota Organic BIO, 425g Wegański sos boloński z teksturowanym białkiem sojowym, gotowany na oliwie z oliwek Extra Virgin ze świeżymi pomidorami, marchewką, cebulą i czosnkiem. Idealny jako dodatek do dań makaronowych. Składniki: Pomidory*, białko sojowe*, cebula*, marchew*, oliwa z oliwek*, cukier*, czosnek (regulator kwasowości: kwas cytrynowy), sól, oregano, biały pieprz. (*Pochodzące z upraw ekologicznych). Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna 330 kJ / 78 kcal Tłuszcz 2
Wegańskie klopsiki w sosie warzwnym w czerwonym winie Carlota Organic BIO, 425g Klopsiki wegańskie w sosie warzywnym w czerwonym winie. Gotowane na wolnym ogniu z warzywami i oliwą Extra Virgin, sosem tamari, czerwonym winem i przyprawami. Kompletne, smaczne i pożywne danie, którego nie może zabraknąć w Twojej kuchni. Składniki: Sos warzywny 75% (cebula*, pomidor*, zielony groszek* woda, marchew*, oliwa z oliwek*, bezglutenowy sos sojowy* (woda, soja, sól, alkohol), modyfikowana skrobia kukurydziana*, cze
Warzywa w sosie curry Carlota Organic BIO, 425g Smażone warzywa w pikantnym curry. Idealny dodatek do dań z ryżem, makaronów lub do gulaszu na sposób indyjski. Składniki: Warzywa* 80% (cebula, zielona papryka, czerwona papryka, marchew, fasolka szparagowa), woda, oliwa z oliwek*, mleko kokosowe* (ekstrakt z mleka kokosowego, woda, woda kokosowa), skrobia kukurydziana*, pasta czosnkowa*, sól*, curry* 0,18%, przyprawy*, cukier trzcinowy* 0,3%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy *Pochodzące z upraw ekolog
Komosa ryżowa z warzywami, kurkumą i curry Carlota Organic BIO, 425g Gotowana komosa ryżowa z warzywami, kurkumą i sosem curry, z mlekiem kokosowym i oliwą z oliwek Extra Virgin. Komosa ryżowa zawiera dużo białka oraz kwasy omega-3 i omega-6, jak również mikroelementy, takie jak potas, magnez, wapń, fosfor, żelazo i cynk. Składniki: Komosa ryżowa* 29%, cebula*, zielona papryka*, czerwona papryka*, marchew*, oliwa z oliwek extra virgin* 2,8%, mleko kokosowe*, czosnek*, skrobia kukurydziana*, sól, pieprz, c
Wegańskie klopsiki w sosie pomidorowym Carlota Organic BIO, 425g Wegańskie klopsiki bezmięsne z soi i seitanu z warzywami i bardzo smacznym sosem pomidorowym, gotowane z oliwą z oliwek Extra Virgin. Składniki: Sos pomidorowy 78% (pomidory*, cebula*, marchew*, oliwa z oliwek *, cukier*, czosnek (regulator kwasowości: kwas cytrynowy), sól), klopsiki 26% (okara * (pulpa sojowa)), tofu * (woda, soja, nigari (chlorek magnezu)), olej słonecznikowy*, teksturowana soja*, mąka pszenna (zawiera gluten), brązowy ryż
Gulasz z soczewicy i komosy ryżowej Carlota Organic BIO, 425g Duszona soczewica z komosą ryżową to najbardziej zbilansowane danie marki. Mimo prostego składu, zawiera mnóstwo mikroelementów. Ma niską zawartość tłuszczów nasyconych, jest źródłem białka i błonnika. A co najważniejsze, jest bardzo smaczne. Gotowe dania Calota Organic są gotowane na wolnym ogniu z roślinami strączkowymi, zbożami i świeżymi warzywami. To oryginalne dania, które zachowują smak tradycyjnych receptur. Gulasze Carlota Organic mają