OPIS Przyprawa używana do mięs, wędlin i sosów. SKŁADNIKI pieprz czarny*, pieprz biały*, pieprz zielony*, pieprz czerwony* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Mieszanka starannie dobranych przypraw doskonale sprawdzi się jako dodatek do mięs, sosów, zup oraz wielu innych przypraw. Solidne i trwałe wykonanie młynków sprawia iż mogą być stosowane do wielokrotnego użytku. Posiadają one ceramiczny mechanizm do regulacji grubości mielenia. SKŁADNIKI sól himalajska różowa, sól himalajska biała, czosnek płatki*, czosnek niedźwiedzi*, pieprz kolorowy* (* certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI cząber ogrodowy*, jałowiec*, tymianek*, estragon*, pieprz czarny*, majeranek*, czosnek*, anyż*, goździki*, cynamon* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SKŁADNIKI czosnek*, cebula*, majeranek*, marchew*, pietruszka korzeń*, liść laurowy*, ziele angielskie*, SELER*, pieprz czarny* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI papryka czerwona słodka*, bazylia*, estragon*, majeranek*, rozmaryn*, czosnek*, cebula*, kurkuma*, liść kolendry*, chilli* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZYGOTOWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Jest to jedna z najcenniejszych i najdroższych przypraw. Kardamon dodajemy do ciast, kawy, marynat, słodkich deserów oraz likierów i win. SKŁADNIKI kardamon owoce* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Czarny kardamon charakteryzuje się kamforowym, lekko żywicznym i korzennym aromatem. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do gulaszów, ryżu, zup z soczewicą oraz wytrawnych przetworów. Nadaje się także do doprawiania słodkich sosów. Można używać w całości, lekko rozgniatając ciemną otoczkę. SKŁADNIKI Karmadon czarny 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Uniwersalna przyprawa do potraw, przygotowana na bazie starannie wyselekcjonowanych ekologicznych surowców. SPOSÓB UŻYCIA Do zup, bulionów i sosów dodać 1 łyżkę (5 g) na 0,5 litra. Do dań na gorąco z mięs, warzyw i RYB, potraw na zimno, sałatek czy past dodać w trakcie przygotowywania potraw w ilości według własnych upodobań kulinarnych. SKŁADNIKI Marchew* (15%), Por* (15%), Cebula* (10%), Czosnek* (10%), Lubczyk* (10%), Pasternak*, Pietruszka korzeń*, Kurkuma*, Sól morska, Kozieradka*, Tymian
OPIS Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu. Produkty liofilizowane zachowują w 90 % swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygo
OPIS Sól morska wędzona dymem z drewna dębowego z dodatkiem ziół tj. majeranek, tymianek, oregano, cząber oraz jałowiec. Doskonale sprawdzi się w każdej kuchni. Nada potrawom wędzony i ziołowy aromat oraz charakterystyczny smak. Polecana jest do pieczonych mięs, warzyw, sosów oraz ryb. SKŁADNIKI sól morska 100 %
OPIS Starannie przygotowana kompozycja liofilizowanych warzyw, przypraw oraz grzybów, która nada daniom intensywnego smaku i aromatu babcinej, tradycyjnej kuchni. Dosmaczka może być stosowana do potraw takich, jak zupy, sosy, a także jako naturalna alternatywa dla gotowych bulionów i zasmażek. Polecana jako dodatek do dań tradycyjnych, wegetariańskich oraz wegańskich. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do zup, bulionów i sosów dodać 2 łyżki (10 g) na 0,5 l wody. SKŁADNIKI liofilizowana cebula* 21 % ekstrakt z ziare