OPIS Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztanów jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśników, makaronów. SKŁADNIKI mąka kasztanowa* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Ekologiczny popcorn (ziarno kukurydzy) 100%. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA W celu uprażenia ziaren należy rozgrzać w rondlu olej roślinny (do smażenia), wrzucić kilka ziaren kukurydzy, przykryć pokrywką. Popcorn jest gotowy do spożycia po ustaniu charakterystycznego "strzelania". Gotowy można polać roztopionym masłem i posolić. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły, zaraz po uprażeniu. SKŁADNIKI Ekologiczny popcorn (ziarno kukurydzy) 100%. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 35 min. SKŁADNIKI ekologiczny ryż jaśminowy pełnoziarnisty 100 %. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Ekologiczny ryż Basmati biały charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 min. SKŁADNIKI ekologiczny ryż Basmati biały 100 %. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1475 kJ/ 348 kcal Tłuszcz - 1,1 g w tym kwasy tł
OPIS Ekologiczny cukier trzcinowy jasny charakteryzuje się wysoką rozpuszczalnością. Doskonały jako dodatek do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. Dopuszczalne lekkie zbrylenia dające się rozkruszyć po lekkim naciśnięciu. SKŁADNIKI cukier trzcinowy jasny* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g wartość energetyczna - 1700 kJ / 400 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 100 g w tym cukry - 100 g Białko - 0 g Sól - 0 g ZALECANE
SKŁADNIKI ekologiczny skoncentrowany sok z trzciny cukrowej (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ SEZAM, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SOJĘ, ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Ekologiczny SEZAM biały łuskany po uprażeniu może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Może służyć do domowego przygotowania tahiny - pasty SEZAMowej, doskonałej alternatywy dla MASŁA bądź margaryny. Polecamy także w formie mielonej jako posypkę do kasz, ryżu, zup, czy warzyw gotowanych na parze. Nasiona SEZAMu powinny być mielone bezpośrednio przed spożyciem. Wcześniejsze namaczanie SEZAMu poprawia jego strawność. SKŁADNIKI SEZAM biały łuskany* 100 % (*certyfikowany składnik
SKŁADNIKI wiórki kokosowe* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczne wiórki kokosowe uzyskiwane są z wysuszonego i startego miąższu orzecha kokosowego. Wiórki kokosowe polecamy głównie do wypieków cukierniczych, jako posypkę do deserów, sałatek owocowych i lodów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 2776 kJ / 674 kcal Tłuszcz - 65 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 57g Węglowodany - 7,4 g w tym cukry - 7,4 g Białko - 6,9 g Sól - 0,09 g ZALECANE WARUNK
OPIS Eko... SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Uprzednio... SKŁADNIKI ryż biały... WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość ener...
SKŁADNIKI ORZECHY WŁOSKIE* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). OPIS Ekologiczne ORZECHY WŁOSKIE charakteryzują się ciekawym słodko-gorzkim smakiem. Polecamy jako dodatek do sałatek (najlepiej lekko podprażone) lub jako samodzielną przekąskę. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 2833 kJ / 686 kcal Tłuszcz - 65 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,0 g Węglowodany - 7,0 g w tym cukry - 2,6 g Białko - 15 g Sól - 0 g INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA
OPIS Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej PSZENICY durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Bulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia. SKŁADNIKI kasza bulgur z PSZENICY DURUM* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny
SKŁADNIKI słonecznik łuskany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczne ziarno słonecznika doskonale sprawdzi się jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do sałatek, deserów, zup, wypieków. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 2458 kJ / 594 kcal Tłuszcz - 49 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 5,7 g Węglowodany - 12 g, w tym cukry - 0,5 g Białko - 23 g Sól - 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI cukier trzcinowy brązowy Demerara* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1700 kJ / 400 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 100 g w tym cukry - 97 g Białko - 0 g Sól - 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI semolina z PSZENICY durum* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1465 kJ/350 kcal Tłuszcz - 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,20 g Węglowodany - 75 g w tym cukry - 6,7 g Białko - 10,5 gSól - 0 ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI len brązowy (siemię lniane)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczne nasiona lnu brązowego znajdują wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Siemię lniane jest najlepiej przyswajalne po zmieleniu, jednak zalecamy mielić je tuż przed spożyciem. Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele, maski przygotowane na bazie wywaru z lnu. Stosować tylko do gotowania i pieczenia. Nie spożywać na surowo! Polecamy jako dodatek do zup, pieczywa, ciast i ciasteczek.