SKŁADNIKIRicinus Communis Seed Oil (olej z nasion rącznika pospolitego).OPISOlej rycynowy (z rącznika pospolitego) powinien być nieodzownym elementem kosmetyczki każdej kobiety. Wszechstronność jego zastosowań jest imponująca. Jest przy tym odpowiedni do każdego typu cery. Niezbędny w metodzie olejowego mycia twarzy (OCM).SPOSÓB UŻYCIAPrzed bezpośrednim użyciem na skórę rozcieńcz z olejem bazowym. Na problemowe miejsca skóry, np. dotknięte trądzikiem stosuj punktowo, aby przyspieszyć redukcję wyprysków.Do
SKŁADNIKIkarczochy* (83 %), oliwa z oliwek extra virgin*, sól, cebula*, ocet winny*, czosnek*, oregano*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Pasta doskonale sprawdzi się do smarowania pieczywa, bruschetty czy JAJEK na twardo. Można stosować jako dodatek do pierwszego lub drugiego dania na bazie mięsa lub ryb.Świetnie sprawdzi się jako dip wzbogacający krakersy, chipsy i inne chrupiące przekąski. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 533 kJ/130 kcal Tłuszcz: 12 g w ty
SKŁADNIKIsuszone pomidory* (72,5 %), oliwa z oliwek extra virgin*, sól, ocet winny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Pasta doskonale sprawdzi się do smarowania pieczywa, bruschetty czy JAJEK na twardo. Można stosować do pizzy lub jako dodatek do pierwszego lub drugiego dania na bazie mięsa lub ryb.Świetnie sprawdzi się jako dip wzbogacający krakersy, chipsy i inne chrupiące przekąski. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1095 kJ/266 kcal Tłuszcz: 24 g w tym kwas
SKŁADNIKIAqua, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Glycerin, Glycereth-2 Cocoate, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Xylitol, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Beta-Glucan, Polyglyceryl-3 PCA, Allantoin, Betaine, Zinc Gluconate, Parfum, Lactic acid, Bisabolol, Sodium Chloride, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Sodium Levulinate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Caramel, Limonene, Benzyl Alcohol, Linalool.OPISNaturalny produkt do pielęgnacji skóry, który łączy głębokie oczyszczenie z odżywieniem,
SKŁADNIKI Butyrospermum Parkii Butter, Persea Gratissima Oil, Theobroma Cacao Seed Butter, Tapioca Starch, Helianthus Annuus Seed Oil, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Parfum, Tocopherol, Caramel, Aqua, Limonene, Benzyl Alcohol, Linalool, Geraniol, Citral, Citronellol.OPIS Odżywczy mus o słodkim zapachu pomarańczy w czekoladzie do pielęgnacji ciała. Roślinna formuła łączy w sobie moc natłuszczającego MASŁA kakaowego z ujędrniającym olejem z awokado, w efekcie czego skóra staje się zregenerowana.Sięgnij po
SKŁADNIKIPrunus Amygdalus Dulcis Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Persea Gratissima Oil, Polyglyceryl-3 Caprate, Helianthus Annuus Seed Oil, Caprylic/capric Trigliceryde, Propylene Glycol Diheptanoate, Parfum, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Zingiber, Officinale Rhizome Extract, Coffea Arabica Seed Extract, Tocopherol, Triethyl Citrate, Limonen, Linalol.OPIS Ujędrniający olejek o zapachu soczystego mango do pielęgnacji ciała. Roślinna formuła łączy moc naturalnych olejów z pobudzającymi mikrokrążenie ekstrak
SKŁADNIKI Butyrospermum Parkii Butter, Persea Gratissima Oil, Mangifera Indica Seed Butter, Helianthus Annuus Seed Oil, Tapioca Starch, Parfum, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Zingiber Officinale Rhizome Extract, Coffea Arabica Seed Extract, Tocopherol, Aqua, Limonen, Linalol. OPIS Ujędrniający mus do pielęgnacji ciała o zapachu orzeźwiającego mango. Roślinna formuła łączy wygładzającą moc MASŁA mango z pobudzającymi mikrokrążenie ekstraktami z imbiru i kawy.Sięgnij po ten kosmetyk, jeśli Twoja skóra:- P
SKŁADNIKI Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Glycerin, Glycereth-2 Cocoate, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Xylitol, Parfum, Coffea Arabica Seed Extract, Zingiber Officinale Extract, Caffeine, Polyglyceryl-3 PCA, Allantoin, Betaine, Zinc Gluconate, Bisabolol, Lactic acid, Sodium Chloride, Sodium Levulinate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Caramel.OPIS Naturalny produkt z ekstraktem z kawy Arabiki i imbirowym dodatkiem, który ujędrnia i odświeża skórę. Wyróżnia się soczystym aromatem
SKŁADNIKIkapusta biała*, marchew*, kłodawska sól kamienna niejodowana (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Produkt wytwarzany tradycyjnie, niepasteryzowany z naturalnie występującymi kulturami bakterii kwasu mlekowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 46,7 kJ/ 11 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
SKŁADNIKIekologiczny agar agar 100 %.OPISEkologiczny agar-agar pozyskiwany jest z alg morskich. Polecamy do zagęszczania sosów, dżemów, kremów, polew, budyni i galaret.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA5 g agaru rozpuścić w 0,5 litra zimnej wody. Podgrzać do wrzenia. Ostudzić i pozostawić do zestalenia w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Suplement dietyŹródło błonnika, żelaza i potasu. Wysoka zawartość cynku.SKŁADNIKIekologiczny sok z młodego JĘCZMIENIA sproszkowany 100 %.OPISEkologiczny sok z trawy JĘCZMIENNEj dostępny w formie sproszkowanej to cenny pokarm odżywczy, uzyskany z młodych liści i łodyżek jęczmienia.ZALECANE SPOŻYCIE10 g dziennie, tj. 4 miarki dołączone do produktu. Polecamy jako dodatek do koktajli, soków warzywnych, sałatek.W zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu zawartość żelaza wynosi 2,3 mg (16 % *DRWS), zawar
SKŁADNIKIekologiczna mąka gryczana jasna 100 %.OPISEkologiczna mąka gryczana jasna otrzymywana jest z obłuskanego, nieprażonego ziarna gryki. Polecamy do ciasta naleśnikowego, makaronów, placków, blinów. Doskonała również do wypieku chleba w połączeniu z innymi mąkami. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1533 kJ / 362 kcalTłuszcz - 2,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 gWęglowodany - 69 gw tym cukry - 1,1 gBłonnik - 7,5 gBiałko - 12 gSól -
SKŁADNIKIekologiczny groch żółty 100 %.OPISEkologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 minut. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energ
SKŁADNIKI ekologiczne płatki ŻYTNIE 100 %.SPOSÓB PRZYGOTOWANIApłatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1344 kJ/318 kcalTłuszcz 1,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 gWęglowodany 60 gw tym cukry 1,0 gBłonnik 13 gBiałko 9,0 gSól
SKŁADNIKIekologiczne nasiona babki jajowatej 100 %.OPISNasiona babki jajowatej, z uwagi na wysoką zawartość błonnika, stają się coraz bardziej popularne. W obecności wody, uwalniają śluz i tworzą żel ułatwiający przesuwanie treści zalegających w jelitach. Nasiona można spożywać w postaci napoju, zalane wodą, mlekiem lub sokiem owocowym. Mogą stanowić także dodatek do pieczywa lub zagęszczacz do zup i sosów.ZALECANE SPOŻYCIEZalecamy spożywać nie więcej niż 5 łyżeczek dziennie i zachować ostrożność w podaw