Zestaw składników do sushi House of Asia to świetny pomysł na wspólnie spędzony czas z przyjaciółmi i rodziną. Znajdziesz w nim podstawowe składniki potrzebne do przygotowania 70 kawałków sushi. Zestaw sprawdzi się też jako pomysł na prezent.Składa się z:listki prażonych alg morskich w arkuszach (6 listków)ryż do sushi 500 gimbir krojony w zalewie 190 gnasiona czarnego SEZAMU 30 gsos do sushi 2 x 30 mlsos sojowy premium 150 mlwasabi w proszku 12 gpałeczki do sushi 4 parymata bambusowa
Zestaw składników do sushi House of Asia to świetny pomysł na wspólnie spędzony czas z przyjaciółmi i rodziną. Znajdziesz w nim podstawowe składniki potrzebne do przygotowania 36 kawałków sushi. Zestaw sprawdzi się też jako pomysł na prezent.Składa się z:ryż do sushi 250 gliście nori 9 g (4 listki)sos do sushi 30mlsos sojowy 30 ml (3x10 ml)imbir różowy 20g (2x10 g)wasabi w proszku 12 gwasabi w proszku 12 gmata bambusowapałeczki do sushi 2 pary
Ryż do sushi 500 g House of Asia. Mocno rafinowany biały gatunek charakteryzuje się wysoką kleistością warstwy zewnętrznej i twardością ziarna w środku. Zawiera moc witamin, soli mineralnych, wysokiej jakości białka i węglowodany. Dzięki swoim właściwościom pozwala na formowanie różnych kształtów.Wartości odżywcze w 100 g / ml produktu:Wartość energetyczna: 1506 kJ / 355 kcalTłuszcz: 0.80 gKTN: 0.20 gWęglowodany: 79.00 gw tym Cukry: 1.20 gBiałko: b 6.60 gBłonnik: 2.60 gSól: 0.00 g
Czarny sezam 50 g House of Asia charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem. Jest bogatym źródłem wapnia, fosforu oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Sprawdzi się jako dekoracja do sushi oraz dodatek do deserów i dań wegetariańskich.
Młody marynowany różowy imbir w płatkach. To doskonały dodatek do sushi, sprawdzi się także do sałatek i dań kuchni azjatyckiej. Dzięki swoim właściwościom znakomicie oczyszcza kubki smakowe i zaostrza apetyt.Zastosowanie: Produkt gotowy do użycia. Podstawowy element sushi: płatki imbiru przegryzamy pomiędzy kolejnymi kawałkami sushi. Można go też dodać do środka ruloników. Składnik wielu orientalnych sałatek i zup.
Makaron Ramen to jeden z najbardziej znanych i cenionych rodzajów makaronu na świecie, wywodzący się z Japonii. Jego popularność wynika z wszechstronności, bogactwa smaku i prostoty przygotowania.Makaron ramen jest elastyczny, sprężysty i ma lekką żółtą barwę. Po ugotowaniu zachowuje swoją sprężystość, co sprawia, że doskonale komponuje się z różnymi bulionami i dodatkami.Makaron ramen jest bardzo wszechstronny i może być używany nie tylko w tradycyjnych zupach, ale także w stir-fry, sałatkach z makaronem
Mleko kokosowe to doskonały dodatek do potraw kuchni azjatyckiej. SPrawdzi się zaróœno w rozgrzewających zupach jak i różnych rodzajach curry. Lekko słodkie, intensywnie pachnące kokosem, charakteryzuje się delikatną konsystencją. Nadaje daniom oryginalną i egzotyczną nutę .Zastosowanie:Schłodzone jest idealne do ciast, deserów i lodów. Niezastąpione do zabielania zup oraz jako składnik sosów, szczególnie orientalnych.
Makaron Chow Mein to jeden z najpopularniejszych typów makaronu w kuchni chińskiej. To danie jest często podawane w restauracjach chińskich na całym świecie i stanowi klasyk kuchni ulicznej.Sycący i smaczny, stosowany powszechnie w kuchniach Azji. To doskonała baza dla wielu potraw.
Grzyby Shiitake to ceniony składnik kuchni azjatyckiej, znany z głębokiego smaku umami oraz licznych właściwości zdrowotnych. Suszona wersja tych grzybów jest praktyczna i wygodna, umożliwiając długie przechowywanie bez utraty ich walorów smakowych i odżywczych.Smak i aromat: intensywny, głęboki smak umami z subtelnymi, ziemistymi nutami. Aromat wzmacnia potrawy, nadając im charakterystyczny azjatycki akcent.To uniwersalny dodatek do zup, sosów, dań smażonych, makaronów i risotto.
Mata bambusowa do sushi dzięki której łatwo i sprawnie zwiniesz ulubione rolki z sushi.