Hungarpol Sp. z o.o.

Węgierski Kociołek miedziany 30 LITRÓW

Węgierski Kociołek miedziany 30 LITRÓW

Kociołki węgierskie, były w węgierskich pałacach i zamkach głównym naczyniem do gotowania. W każdym domu bogatych możnowładców znajdowały się miedziane kociołki. Wykonywane są one od setek lat z najwyższej jakości miedzi, dzięki czemu są bardzo trwałe. Miedziane garnki, kociołki najczęściej są używane w gastronomii i cukiernictwie, ponieważ gotowane w nich potrawy zachowują swój właściwy smak. W kociołkach gotuje się tradycyjne węgierskie potrawy, takie jak zupa gulaszowa, zupa rybna, gulasz, porkolt, lec

idź do sklepu
Trójnóg Ogniskowy SZARY 120 cm

Trójnóg Ogniskowy SZARY 120 cm

Trójnóg ogniskowy wykonany jest ze skręcanej stali, odpornej na przeciążenia. Rozstaw nóg trójnoga jest regulowany, co umożliwia zawieszanie kociołka na dowolnej wysokości. Trójnóg posiada na gorze rączkę, co pozwala na mieszanie potraw podczas gotowania nad ogniskiem. Trójnóg ten jest przeznaczony na kociołki o pojemności od 4 do max 14 litrów.

idź do sklepu
Węgierski Kociołek miedziany 22 LITRY

Węgierski Kociołek miedziany 22 LITRY

Kociołki węgierskie, były w węgierskich pałacach i zamkach głównym naczyniem do gotowania. W każdym domu bogatych możnowładców znajdowały się miedziane kociołki. Wykonywane są one od setek lat z najwyższej jakości miedzi, dzięki czemu są bardzo trwałe. Miedziane garnki, kociołki najczęściej są używane w gastronomii i cukiernictwie, ponieważ gotowane w nich potrawy zachowują swój właściwy smak. W kociołkach gotuje się tradycyjne węgierskie potrawy, takie jak zupa gulaszowa, zupa rybna, gulasz, porkolt, lec

idź do sklepu