SKŁADNIKIolej rzepakowy* tłoczony na zimno (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny olej rzepakowy polecany jako dodatek do sałatek, sosów, dressingów. Dzięki odporności na wysokie temperatury, może być wykorzystywany do smażenia i gotowania.WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 3800 kJ / 900 kcal Tłuszcz - 100 g; w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 8 g Węglowodany - 0 g w tym cukry - 0 g Białko- 0 g Sól - 0 gKwasy tłuszczowe omega 3 - 8 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywa
SKŁADNIKIolej słonecznikowy* tłoczony na zimno. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczny olej słonecznikowy, bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe.Polecany jako dodatek do sałatek, sosów, domowego majonezu. Dzięki odporności na wysokie temperatury (max. 180 stopni Celsjusza), może być wykorzystywany do smażenia i gotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 3700 kJ/900 kcal Tłuszcz: 100 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 27 g w
SKŁADNIKIoliwa z oliwek extra virgin* tłoczona na zimno (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISWyśmienita ekologiczna oliwa z oliwek, bogata w jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Doskonale komponuje się z różnego typu sałatkami. Jest również odporna na wysokie temperatury, dzięki czemu może być wykorzystywana do krótkotrwałego podgrzewania bądź smażenia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 3700 kJ/ 900 kcal Tłuszcz: 100 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 19 g jednonienasycone kwasy tłuszczowe