Nóż Szefa kuchni to podstawowy nóż każdego kucharza, pokroimy nim mięso, ryby jak również owoce i warzywa. Nóż o długości 21 cm dedykujemy zarówno dla początkujących kucharzy, jak i do profesjonalistów. Z pewnością Gyuto w tej długości, może być pierwszym wyborem w naszej nożowej przygodzie. Konstrukcja noża sprawia, że jest on niesamowicie lekki, ze środkiem ciężkości po stronie ostrza. Takie rozwiązanie, w połączeniu z bardzo niskim kątem szlifu, niemal pozwala na cięcie przy użyciu samego ciężaru noża
Niewielkich rozmiarów, nóż uniwersalny może być zarówno pierwszym nożem w kuchni, jak również uzupełnieniem to obecnej kolekcji. Ostrze o długości 15 cm nada się zarówno do krojenia produktów średniej i małej wielkości, jak również przy odrobinie wprawy damy sobie radę z obieraniem. Konstrukcja noża sprawia, że jest on niesamowicie lekki, ze środkiem ciężkości po stronie ostrza. Takie rozwiązanie, w połączeniu z bardzo niskim kątem szlifu, niemal pozwala na cięcie przy użyciu samego ciężaru noża. Dzięki