Ragout z Wędzonym Boczkiem i Jabłkiem 300g od Kogoota to w rzeczywistości sos na bazie wieprzowiny. Przede wszystkim są to pokaźne części odpowiednio dobranej karkówki wieprzowej uduszone w sosie na bazie Demi-Glace. Z dodatkiem aromatycznego wędzonego boczku, jabłka, czosnku i cebuli. A co więcej, także francuskiej musztardy Dijon oraz trawy żubrowej.
Polędwiczki wieprzowe w Sosie Borowikowym 300g od Kogoota to konserwa rzemieślnicza polskiej produkcji. Zawiera wyselekcjonowaną polędwiczkę wieprzową pokrojoną w grubą kostkę. Danie uzupełnia wykwintny sos z prawdziwków na bazie demi-glace z dodatkiem śmietany. Jest to dobrze znany i bardzo popularny polski przepis, który, w tym wykonaniu, nabrał nieco francuskiej finezji. A to dzięki połączeniu go z klasykiem kuchni francuskiej – wywarem demi-glace.
Stek z Bawety w Sosie Koreańskim z Zielonego Pieprzu 300g od Kogoota to konserwa rzemieślnicza polskiej produkcji. Do przyrządzenia tego dania została użyta wołowina Black Angus. Mięso jest delikatne, soczyste, drobnowłókniste i wyraźnie marmurkowate. A sos umami z zielonym pieprzem znakomicie podkreśla jego smak. Świetnie sprawdzi się w towarzystwie pieczonych ziemniaczków z rozmarynem i odrobiną świeżego masła. Doskonale pasuje również do pszennej kaszy bulgur przygotowanej z oliwą z oliwek, solą i piep
Konfitowane Udo Kaczki w Sosie z Pomarańczy z Rozmarynem 300g od Kogoota to konserwa rzemieślnicza polskiej produkcji. Zawiera on przede wszystkim konfitowane w gęsim tłuszczu udko polskiej kaczki. Mięso smaku nabierało wcześniej w marynacie z majeranku, tymianku i trawy żubrowej. Danie przygotowane zostało z sosem z pomarańczy oraz dodatkiem białego wytrawnego wina, likieru Cointreau oraz rozmarynu. Połączenie soczystego mięsa ze słodko orzeźwiającym sosem z pomarańczy daje efekt niezwykle wyszukanego da
Golonko Peklowane w Sosie na Bazie Francuskiej Zupy Cebulowej 300g od Kogoota to konserwa rzemieślnicza polskiej produkcji. Zawiera golonko wieprzowe najpierw peklowane przez 24 godziny, a następnie pieczone w piecu. Sos powstał na bazie francuskiej zupy cebulowej. Soczyste i delikatne mięso z golonki i aromatyczny rozgrzewający sos cebulowy to zupełnie nowe doświadczenie kulinarne. Wyrazisty i niezwykle aromatyczny smak sosu na bazie francuskiej zupy cebulowej wzbogaca smak mięsa.
Konfitowane Udo Kaczki z Liściem Laurowym 300g od Kogoota to konserwa rzemieślnicza polskiej produkcji. Zawiera ona wyjątkowo soczyste, wręcz rozpływające się w ustach, konfitowane udko polskiej kaczki w aromatycznym sosie własnym. Sos powstał oczywiście na bazie autorskiej marynaty z dodatkiem majeranku, tymianku i trawy żubrowej wzbogaconej liściem laurowym oraz zielem angielskim. Delikatne, nie wysuszone kacze mięso z aromatycznymi, ale nie dominującymi nad smakiem dania przyprawami - to potrawa prosto
Por w Sosie Gorgonzola 300g od Kogoota to konserwa rzemieślnicza polskiej produkcji. Zawiera starannie wybrane kawałki pora w wykwintnym sosie na bazie sera Gorgonzola. Kompozycję wzbogacono dodatkiem wytrawnego białego wina, czosnku oraz tymianku. Połączenie łagodnego smaku duszonego pora z wytrawnym smakiem gorgonzoli daje niezapomniane wrażenie rodem z kuchni francuskiej.
Podudzie Kurze w Sosie Mango z Jalapeno 300g od Kogoota to konserwa rzemieślnicza polskiej produkcji. Zawiera delikatne mięso z kurczaka z wolnego wybiegu duszone w sosie z mango Alfredo. Pulpa mango w połączeniu z pikantną papryczką Jalapeno nadaje mięsu z kurczaka egzotyczny słodko - pikantny smak. Z dodatkiem puszystego białego ryżu i świeżej kolendry jest świetną propozycją na obiad, kiedy chcesz zrobić wrażenie!
Podudzie Kurze w Ziołach Prowansalskich z Ziemniakami 500g to w rzeczywistości rodzinny, autorski, domowy przepis twórców marki Kogoot. Receptura opiera się przede wszystkim o delikatne, soczyste mięso z kurczęcego podudzia. Dodatkowo zawiera jeszcze zioła prowansalskie, pieczarki, ser, papryczkę chili oraz ziemniaki. Danie to często podawane jest przy okazji mniej lub bardziej formalnych rodzinnych spotkań, ale również trafia na stół w dni powszednie. Spora, bo półkilogramowa porcja z pewnością wystarczy