Kogoot

Podudzie Kurze w Sosie Mango z Jalapeno 300g

Podudzie Kurze w Sosie Mango z Jalapeno 300g

Podudzie Kurze w Sosie Mango z Jalapeno 300g od Kogoota to konserwa rzemieślnicza polskiej produkcji. Zawiera delikatne mięso  z kurczaka z wolnego wybiegu duszone w sosie z mango Alfredo. Pulpa mango w połączeniu z pikantną papryczką Jalapeno nadaje mięsu z kurczaka egzotyczny słodko - pikantny smak. Z dodatkiem puszystego białego ryżu i świeżej kolendry jest świetną propozycją na obiad, kiedy chcesz zrobić wrażenie!

idź do sklepu
Świeżonka z Ziemniakami i Boczkiem 500g

Świeżonka z Ziemniakami i Boczkiem 500g

Świeżonka z Ziemniakami i Boczkiem 500g to w rzeczywistości pełne gotowe danie dla osób ceniących sobie smak ale też i czas. Nie wymaga już żadnych dodatków, może odrobinę świeżej natki lub szczypiorku do posypania! To przede wszystkim wyśmienita łopatka wieprzowa w towarzystwie ziemniaków i wędzonego boczku otoczona sosem pieczeniowym. Z całą pewnością pozwoli nasycić głód i sprawi, że dobry humor zagości na resztę dnia.

idź do sklepu
Klopsiki w Sosie Musztardowo - Miodowym 300g

Klopsiki w Sosie Musztardowo - Miodowym 300g

Klopsiki w Sosie Musztardowo - Miodowym 300g od Kogoota jest bez wątpienia smacznym daniem obiadowym do podgrzania! Potrawa to przede wszystkim pulpety z mieszanego mięsa wieprzowo - drobiowego. Zanurzone w aksamitnym sosie na bazie musztardy dijońskiej i naturalnego miodu wielokwiatowego. Wystarczy najpierw podgrzać, a następnie dodać ugotowany na sypko ryż jaśminowy lub delikatne kluseczki kładzione. Zawsze warto posypać świeżą natką pietruszki, dla dekoracji i smaku! Z pewnością dobrze do tego dania pa

idź do sklepu
Strogonow 500g

Strogonow 500g

Strogonow 500g to w zasadzie bogaty sos na bazie pomidorów, musztardy Dijon oraz śmietanki. Bez wątpienia, doskonale podkreśla smak mięsa i warzyw. Ten, bezsprzecznie inspirowany kuchnią francuską sos, jest z jednej strony bardzo delikatny w smaku, z drugiej zaś lekko kwaskowaty. Do przyrządzenia Strogonowa konieczna jest oczywiście wyborna polska wieprzowina. Oprócz łopatki wieprzowej do przyrządzenia dania użyto także pieczarek, papryki czerwonej, ogórka kiszonego i cebuli.

idź do sklepu
Podudzie Kurze w Ziołach Prowansalskich z Ziemniakami 500g

Podudzie Kurze w Ziołach Prowansalskich z Ziemniakami 500g

Podudzie Kurze w Ziołach Prowansalskich z Ziemniakami 500g to w rzeczywistości rodzinny, autorski, domowy przepis twórców marki Kogoot. Receptura opiera się przede wszystkim o delikatne, soczyste mięso z kurczęcego podudzia. Dodatkowo zawiera jeszcze zioła prowansalskie, pieczarki, ser, papryczkę chili oraz ziemniaki. Danie to często podawane jest przy okazji mniej lub bardziej formalnych rodzinnych spotkań, ale również trafia na stół w dni powszednie. Spora, bo półkilogramowa porcja z pewnością wystarczy

idź do sklepu
Podudzie Kurze w Sosie Serowym z Ziemniakami 500g

Podudzie Kurze w Sosie Serowym z Ziemniakami 500g

Podudzie Kurze w Sosie Serowym z Ziemniakami 500g to tak naprawdę przepis autorski szefa kuchni Kogoota. Przepis opiera się przede wszystkim o podudzie kurze w sosie serowym z dodatkiem ziemniaków, czosnku, tymianku. W rezultacie danie to ma niewątpliwie ciekawy, łagodny smak i gęstą, kremową konsystencję. Mianowicie delikatne kurczęce mięso zostaje podkreślone poprzez dodatek sera. Dodatek tymianku i czosnku nadaje potrawie lekko południowego - śródziemnomorskiego charakteru.

idź do sklepu
Pęczak z Kurczakiem na Ostro 500g

Pęczak z Kurczakiem na Ostro 500g

Pęczak z Kurczakiem na Ostro 500g od Kogoota to rzeczywiście pyszne i sycące danie jednogarnkowe. Zawiera przede wszystkim jęczmienny pęczak z dodatkiem podudzia z kurczaka, cebuli oraz pikantnego sosu pomidorowego. Jest to, bez wątpienia, danie z "charakterem". Szczególnie zadowoleni będą wielbiciele nieco bardziej pikantnych smaków. Solidna, bo półkilogramowa porcja wystarczy z pewnością do zaspokojenia wielkiego apetytu lub do podziału na mniejszy posiłek dla dwojga.

idź do sklepu