Wypiekany na podstawie tradycyjnej receptury Toruńskich Pierników®. Wiele etapów produkcji wciąż wyrabianych ręcznie Cechu produkty:-Długo dojrzewające ciasto piernikowe-Ręcznie wyrabiany-W białej czekoladzie-Wyraziste owocowe nadzienie-NIE ZAWIERA TŁUSZCZU PALMOWEGO Składniki: nadzienie 33%[ przecier jabłkowy, koncentrat limonki 0,3%, regulator kwasowości (kwas cytrynowy, kwas winowy), substancja zagęszczająca (pektyny), substancje konserwujące (sorbinian potasu, pirosiarczan sodu), barwnik ( kurkumin
Wypiekany na podstawie tradycyjnej receptury Toruńskich Pierników®. Wiele etapów produkcji wciąż wyrabianych ręcznie Cechu produkty:-Długo dojrzewające ciasto piernikowe-Ręcznie wyrabiany-Wysokiej jakości deserowa czekolada-Wyraziste owocowe nadzienie-NIE ZAWIERA TŁUSZCZU PALMOWEGO Składniki: nadzienie owocowe 34%[ przecier jabłkowy, cukier, koncentrat aroniowy, substancja żelująca (pektyny) regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (sorbinian potasu)], czekolada 28%[ cukier, miazg
Katarzynki to ikona Toruńskich Pierników – są produkowane nieprzerwanie od setek lat. Swój wyjątkowy smak Katarzynki zawdzięczają odpowiedniej ilości naturalnych przypraw korzennych, które mistrzowie piernikarscy dodają do ciasta. Receptura ich wyrobu jest od lat pilnie strzeżona przez naszych mistrzów piernikarskich. Składniki: mąka pszenna, czekolada 23,5%( cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyna sojowa), aromat), cukier, mąka żytnia, barwnik (karmel) substancja spulchniająca (węgl
Katarzynki to ikona Toruńskich Pierników – są produkowane nieprzerwanie od setek lat. Swój wyjątkowy smak Katarzynki zawdzięczają odpowiedniej ilości naturalnych przypraw korzennych, które mistrzowie piernikarscy dodają do ciasta. Receptura ich wyrobu jest od lat pilnie strzeżona przez naszych mistrzów piernikarskich. Waga: 164 g. Składniki: mąka pszenna, czekolada 23,5%, [cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyna sojowa), aromat], cukier, mąka żytnia, barwnik (karmel), substancja s
Pierniki w czekoladzie z nadzieniem o smaku orzecha laskowego 150g. Specjalną edycję z aksamitnym, kremowym nadzieniem znajdziesz wyłącznie u nas. Wypiekamy ją w samym sercu Torunia - tylko w Fabryce Cukierniczej Kopernik. To doskonałe połączenie aromatycznego, korzennego ciasta przygotowywanego przez Mistrzów Piernikarskich i subtelnej nuty nowoczesności w postaci kremu orzechowego. To tradycja w zupełnie nowej apetycznej odsłonie... Składniki: mąka pszenna, nadzienie 20% [ syrop glukozowy, cukier,
Sekretem tej wyjątkowej edycji jest ciasto, które leżakując w szlachetnym alkoholu, cierpliwie czekało na czas wypieku. Ten unikalny, niemal rzemieślniczy proces zapewnił piernikom niepowtarzalny smak i wyrazisty aromat. Całość to kompozycja stworzona z tradycyjnego, długodojrzewającego ciasta, korzennych przypraw, deserowej czekolady i wysokiej jakości whisky od J.A. Baczewski. Edycja limitowana! Składniki: mąka pszenna, czekolada 26% [ cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyna sojo
Katarzynki to ikona Toruńskich Pierników – są produkowane nieprzerwanie od setek lat. Swój wyjątkowy smak Katarzynki zawdzięczają odpowiedniej ilości naturalnych przypraw korzennych, które mistrzowie piernikarscy dodają do ciasta. Receptura ich wyrobu jest od lat pilnie strzeżona przez naszych mistrzów piernikarskich. Składniki: czekolada 30% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi), aromat), mąka pszenna, cukier, mąka żytnia, barwnik: karmel, substancja spulchniająca: węglan
Serca Toruńskie, to produkt dobrze znany i uwielbiany przez konsumentów. Jego niewątpliwym atutem jest delikatne długodojrzewające ciasto, przygotowane z dodatkiem jaj.Waga: 160g. Składniki: cukier, mąka pszenna, mąka żytnia, barwnik: karmel, substancja spulchniająca: węglany amonu, jaja w proszku, substancja zagęszczająca: guma arabska, przyprawy, syrop glukozowy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Wyrób może zawierać: mleko, soję i orzeszki arachidowe. Warunki przechowywania: Wyrób przechowy
Produkowany nieprzerwanie od ponad 60 lat Wafel Teatralny to klasyka. Kruche listki waflowe przełożone orzechowym nadzieniem robionym od podstaw w fabryce Kopernik, a wszystko oblane naturalną czekoladą.Waga: 40g Składniki: czekolada 28 % (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi), aromat), mąka pszenna, cukier,tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy), mleko pełne w proszku, miazga z orzeszków arachidowych 3,8%, serwatka w proszku,kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu,
Korzenne ciasto, naturalna czekolada i wiśniowe nadzienie tworzą nowe połączenie w naszej palecie piernikowych smaków. Tradycyjnie wyśmienite! Waga netto: 150g Składniki: mąka pszenna, czekolada 21 % (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi), aromat), nadzienie 19 % (przecier jabłkowy, cukier, zagęszczony przecier wiśniowy 2%, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromat, zagęszczony sok aroniowy), cuki
Katarzynki to ikona Toruńskich Pierników – są produkowane nieprzerwanie od setek lat. Swój wyjątkowy smak Katarzynki zawdzięczają odpowiedniej ilości naturalnych przypraw korzennych, które mistrzowie piernikarscy dodają do ciasta. Receptura ich wyrobu jest od lat pilnie strzeżona przez naszych mistrzów piernikarskich. Składniki: mąka pszenna, czekolada 23,5% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyna sojowa), aromat), cukier, mąka żytnia, barwnik (karmel) , substancja spulchniająca (wę
Kawa 100% Arabica, Brazylia SANTOS - średnio palona 100g Baton wypiekany na podstawie tradycyjnej receptury Toruńskich Pierników®. Wiele etapów produkcji wciąż wyrabianych ręcznie Cechu produkty:-Długo dojrzewające ciasto piernikowe-Ręcznie wyrabiany-Wysokiej jakości deserowa czekolada-Wyraziste owocowe nadzienie-NIE ZAWIERA TŁUSZCZU PALMOWEGO-CERTYFIKAT V-LABE Składniki: nadzienie owocowe 34%[ przecier jabłkowy, cukier, koncentrat aroniowy, substancja żelująca (pektyny) regulator kwasowości (kwas cy
Listki Waflowe to szlachetny smak, poparty wysoką jakością. To wykwintna kompozycja zaledwie 3 elementów: listka waflowego, kremu i czekolady. Krem wyrabiany wyłącznie na miejscu, deserowa czekolada najwyższej jakości, skład pozbawiony oleju palmowego oraz kraftowy charakter produktu, przygotowywanego ręcznie na wielu etapach. Waga: 112g Składniki: czekolada 58% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny sojowa, aromat), mąka pszenna, masło shea, cukier, mleko odtłuszczone w proszku,
Bagatelka to dwa kruche herbatniki połączone mocno owocowym nadzieniem o smaku czarnej porzeczki. Wypiekana według nowej, jeszcze lepszej receptury. Bagatelka to doskonały wybór i do kawy, i do herbaty, a dzięki wygodnemu opakowaniu ciasta się nie łamią. Składniki: mąka pszenna, nadzienie 11% [ przecier jabłkowy zagęszczony, przecier z czarnej porzeczki 2,2%, cukier, sok z czarnej porzeczki 0,1%, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja żelująca (pektyny), substancja zagęszczająca (skrobia modyf