KROKUS

SOS POMIDOROWY Z WARZYWAMI BEZ DODATKU CUKRU 340 g - KROKUS

SOS POMIDOROWY Z WARZYWAMI BEZ DODATKU CUKRU 340 g - KROKUS

SKŁADNIKIprzetarte pomidory (84 %), papryka (6 %), cebula (3 %), cukinia (3 %), marchew (3 %), czosnek, sól, oliwa z oliwek, pietruszka, tymianek.Zawiera naturalnie wystepujace cukry.OPISProdukt pasteryzowany. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Sos pomidorowy z warzywami możemy dodać do makaronu i błyskawicznie przygotować spaghetti. Możemy użyć go jako sos pomidorowy do pizzy, do spaghetti bolognese, sosów do RYB, gołąbków, pulpetów itd. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetycz

idź do sklepu
SURÓWKA OBIADOWA Z KAPUSTY KISZONEJ 500 g - KROKUS

SURÓWKA OBIADOWA Z KAPUSTY KISZONEJ 500 g - KROKUS

SKŁADNIKIkapusta kiszona (kapusta biała, sól), cebula, marchew, olej rzepakowy, koncentrat jabłkowy, cukier, sól, pieprz.OPISNiezwykle aromatyczna surówka z kiszonej kapusty nie zawiera w sobie octu. Nuta smakowa podkreślona jest dzięki dodanym porcjom marchwi, oleju, cukru, cebuli oraz przypraw. Wystarczy przełożyć ją na talerz lub jeść wprost ze słoika. To doskonały dodatek do smażonych RYB, pulpetów lub gulaszów.Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 271 kJ/65 kcal Tłuszcz

idź do sklepu
KONFITURA Z LEŚNYCH JAGÓD 320 g - KROKUS

KONFITURA Z LEŚNYCH JAGÓD 320 g - KROKUS

SKŁADNIKIczarne jagody, cukier, syrop glukozowy (4,5 %) - zapobiega scukrzeniu.OPISSporządzono z 68 g owoców na 100 g produktu. Konfitura z leśnych jagód to całe owoce czarnej jagody zawieszone są w gęstym syropie. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć intensywny kolor i smak owoców. Wystarczy, więc jedynie odrobina konfitury, żeby przenieść się do lasu pełnego jagód, a nasz spory słoik pozwala się długo cieszyć tymi wycieczkami. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i zapobiega psuciu się zawarto

idź do sklepu
SYROP Z PIGWOWCA 375 g (300 ml) - KROKUS

SYROP Z PIGWOWCA 375 g (300 ml) - KROKUS

SKŁADNIKIsok z pigwowca (54 %), cukier.OPISProdukujemy syropy metodą naszych babć, to znaczy świeże owoce zasypujemy cukrem, a kiedy puszczą sok zlewamy go do butelek. W naszym syropie jest 54 % soku z pigwowca.Syrop jest intensywny i słodki, dlatego do picia proponujemy rozcieńczać go z wodą w stosunku 10:1. Nadaje wyjątkowy aromat herbatom, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów. Sorbet wykonany z syropu jest również godny

idź do sklepu
SOS POMIDOROWY Z CZOSNKIEM BEZ DODATKU CUKRÓW 340 g - KROKUS

SOS POMIDOROWY Z CZOSNKIEM BEZ DODATKU CUKRÓW 340 g - KROKUS

SKŁADNIKIprzetarte pomidory (95,5 %), cebula, czosnek (0,5 %), sól, oliwa z oliwek, bazylia suszona, natka pietruszki suszona.OPISBez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie wystepujace cukry.Nasz sos pomidorowy z czosnkiem produkujemy ze świeżych pomidorów, a nie z koncentratu. Pomidory gruntowe przecieramy przez sita, zagęszczamy odparowując wodę - nie dodajemy substancji zagęszczających. Do tak przygotowanej bazy dodajemy polskie przyprawy: cebulę, czosnek, bazylię, pietruszkę i sól. Nie dodajemy cukru. Cał

idź do sklepu
KAPUSTA CZERWONA MODRA 500 g - KROKUS

KAPUSTA CZERWONA MODRA 500 g - KROKUS

SKŁADNIKIkapusta czerwona, cebula, cukier, olej rzepakowy, koncentrat jabłkowy, kwas mlekowy - regulator kwasowości, sól, rodzynki.OPISNasza kapusta czerwona "modra" ma intensywny różowawy kolor. Nie zawiera powszechnie dodawanego octu. Rodzynki nadają jej delikatny słodki smak. Po otwarciu słoika unosi się przyjemny aromat. Paski kapusty, dość ciasno upakowane w słoju, są jędrne. Kapusta, rolada i kluski śląskie to oczywisty wybór. Równie dobrze smakuje z pieczoną kaczką czy gęsią. Sprawdza się również,

idź do sklepu
KONFITURA Z CZARNEJ PORZECZKI 320 g - KROKUS

KONFITURA Z CZARNEJ PORZECZKI 320 g - KROKUS

SKŁADNIKIczarne porzeczki, cukier, syrop glukozowy (3,5 %) - zapobiega scukrzeniu. OPISSporządzono z 50 g owoców na 100 g produktuCzarne porzeczki mają bardzo dużo naturalnej pektyny, przez co konfitura z tych owoców jest jedną z bardziej gęstych. Otwierając słoik mamy wrażenie, że jego zawartość można kroić nożem – wystarczy jednak zamieszać konfiturę łyżeczką, aby uzyskać bardziej luźną konsystencję. Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii

idź do sklepu
BORÓWKA Z JABŁKIEM 310 g - KROKUS

BORÓWKA Z JABŁKIEM 310 g - KROKUS

SKŁADNIKI borówki (53 %), jabłka (23 %), cukier, koncentrat jabłkowy- regulator kwasowościOPISProdukt pasteryzowany. Sporządzono z 90 g owoców na 100 g wyrobu gotowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100Wartość energetyczna - 765 kJ/180 kcalTłuszcz - 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 gWęglowodany - 45 gw tym cukry - 34 gBiałko - 0 gSól - 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

idź do sklepu
KOMPOT WIŚNIOWY 700 g (320 g) - KROKUS

KOMPOT WIŚNIOWY 700 g (320 g) - KROKUS

SKŁADNIKIwiśnie, woda, cukier.OPISProdukt pasteryzowany.Kompot wiśniowy to świetna alternatywa dla napojów owocowych czy gazowanych. Owoce po odsączeniu sprawdzają się w różnych sałatkach nie tylko owocowych, jako nadzienie do pierogów, ciast kruchych i półkruchych czy pod kruszonkę. Można przygotować też z niego pyszną zupę owocową, domowy kisiel czy galaretkę. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 349 kJ/83 kcal Tłuszcz: 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 21 g w tym cu

idź do sklepu
SOS POMIDOROWY Z OLIWKAMI BEZ DODATKU CUKRU 340 g - KROKUS

SOS POMIDOROWY Z OLIWKAMI BEZ DODATKU CUKRU 340 g - KROKUS

SKŁADNIKIprzetarte pomidory (85 %), oliwki czarne (5,5 %), oliwki zielone (5 %), cebula, czosnek, sól, oliwa z oliwek, oregano.OPISSos pomidorowy z oliwkami produkujemy ze świeżych pomidorów, a nie z koncentratu. Pomidory gruntowe przecieramy przez sita, zagęszczamy odparowując wodę - nie dodajemy substancji zagęszczających. Do tak przygotowanej bazy dodajemy oliwki czarne i zielone, cebulę, czosnek, oregano, pietruszkę i sól. Nasz sos jest bez dodatku cukru. Całość jest dosmakowana i gotowa do spożycia

idź do sklepu
JABŁKA PRAŻONE BEZGLUTENOWE 700 g - KROKUS

JABŁKA PRAŻONE BEZGLUTENOWE 700 g - KROKUS

SKŁADNIKIjabłka (82 %), cukier, kwas cytrynowy - regulator kwsowości, kwas askorbinowy - przeciwutleniaczOPISProdukt pasteryzowany.Jabłka prażone KROKUS przygotowaliśmy z myślą o szarlotkach i jako nadzienie do rogalików, bułeczek i innych ciast. Można posmarować nimi naleśniki czy przełożyć ryż. Łączmy je z naturalnymi jogurtami, owsiankami czy musli.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 604 kJ / 142 kcal; Tłuszcz: 0 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g; Węglowodany: 35 g; w tym cukry: 2

idź do sklepu
DŻEM WIŚNIOWY Z KARDAMONEM O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU BEZGLUTENOWY 235 g - KROKUS

DŻEM WIŚNIOWY Z KARDAMONEM O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU BEZGLUTENOWY 235 g - KROKUS

SKŁADNIKIwiśnie (50 %), cukier, sok z cytryny, pektyny - substancja żelująca, kardamon (0,3 %).OPISDżem wiśniowy z kardamonem o obniżonej zawartości cukru. Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów, niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu.Sporządzono z 45 g owoców na 100 g produktu. Dżem wiśniowy z kardamonem produkujemy ze starej odmiany Łutówka. Zamiast kwasku cytrynowego, powszechnie używanego w dżemach, dodaliśmy sok z cytryny.Dżem wiśniowy z kardamonem to nieodłączny element kanape

idź do sklepu
DŻEM TRUSKAWKOWY Z WANILIĄ O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU BEZGLUTENOWY 235 g - KROKUS

DŻEM TRUSKAWKOWY Z WANILIĄ O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI CUKRU BEZGLUTENOWY 235 g - KROKUS

SKŁADNIKItruskawki (50 %), cukier, sok z cytryny, pektyny - substancja żelująca, wanilia (0,1 %).OPISSporządzono z 46 g owoców na 100 g produktu.Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany.Dżem truskawkowy z wanilią ma intensywny, ładny kolor, co świadczy o zachowaniu sporej części prozdrowotnych właściwości świeżych truskawek. Zamiast kwasku cytrynowego, powszechnie używanego w dżemach, dodaliśmy sok z cytryny. WARTOŚĆ ODŻYWC

idź do sklepu
SOS POMIDOROWY Z CHILI BEZ DODATKU CUKRÓW 340 g - KROKUS

SOS POMIDOROWY Z CHILI BEZ DODATKU CUKRÓW 340 g - KROKUS

SKŁADNIKIprzetarte pomidory (94 %), cebula, przetarta papryka chili (1,5 %), czosnek, sól, oliwa z oliwek, papryka słodka mielona, bazylia suszona, natka pietruszki suszona.OPISSos pomidorowy z papryką chili produkujemy ze świeżych pomidorów, a nie z koncentratu. Pomidory gruntowe przecieramy przez sita, zagęszczamy odparowując wodę - nie dodajemy substancji zagęszczających. Do tak przygotowanej bazy dodajemy świeżą, przetartą paprykę chili, cebulę, czosnek i przyprawy (bazylię, pietruszkę, słodką paprykę

idź do sklepu
KONFITURA Z LEŚNYCH JEŻYN 320 g - KROKUS

KONFITURA Z LEŚNYCH JEŻYN 320 g - KROKUS

SKŁADNIKIjeżyny, cukier, syrop glukozowy (4,5 %) - zapobiega scukrzeniu. OPISSporządzono z 54 g owoców na 100 g produktu. W konfiturze z leśnych jeżyn udało się nam zachować całe owoce i ich fragmenty w gęstym syropie. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć intensywny kolor i charakterystyczny smak leśnych jeżyn. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana.Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury prze

idź do sklepu