Nalewka wiśniowa, to nie tylko trunek, który można spożywać zarówno sam, jak również jako dodatek do herbaty. W niewielkich ilościach może wspomagać układ krążenia, zalecana jest osobom z problemami z trawieniem oraz zaburzeniami układu pokarmowego.
Szczególnie polecana do pieczywa oraz jako dodatek do mazurków, naleśników, lodów i innych deserów. Wartość odżywcza w 100 g produktu, wartość energetyczna: 1246 kJ / 296 kcal; tłuszcz: 4,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g; węglowodany: 56 g, w tym cukry: 56 g. Białko: 7,3 g; sól 0,33 g; wapń: 27 mg (34%*).
Szczególnie polecana na kanapki oraz jako dodatek do mazurków, naleśników, lodów i innych deserów. Wartosc odzywcza w 100 g produktu, Wartosc energetyczna 1218 kJ/288 kcal, Tłuszcz 3,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,9 g, Weglowodany 57 g, w tym cukry 56 g Białko 7,4 g, Sól 1 g, Wapn 29 mg (36%*)
Szczególnie polecana na kanapki oraz jako dodatek do mazurków, naleśników, lodów i innych deserów. Wartosc odzywcza w 100 g produktu, Wartosc energetyczna 1218 kJ/288 kcal, Tłuszcz 3,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,9 g, Weglowodany 57 g, w tym cukry 56 g Białko 7,4 g, Sól 0,35 g, Wapn 29 mg (36%*)
Koper włoski (fenkuł) na schorzenia układu oddechowego Koper włoski zwiększa objętość wydzieliny oskrzelowej i zmniejsza jej gęstość, a także przywraca prawidłowy ruch nabłonka rzęskowego, dlatego w ziołolecznictwie stosuje się go jako środek wykrztuśny. Poza tym zwalcza drobnoustroje. Współczesna fitoterapia poleca żucie nasion fenkułu m.in. w przebiegu grypy.
Rumianek ma między innymi właściwości rozkurczające mięśnie gładkie, przeciwzapalne, dezodorujące, przyspieszające gojenie ran, przeciwbakteryjne i pobudzające przemianę materii w skórze. Skutecznie działa też na skurcze i zapalenie żołądka oraz jelit. Można go używać przy zapaleniu skóry i błon śluzowych, a także przy bakteryjnych schorzeniach jamy ustnej.
Główną zaletą mięty jest jej zbawienny wpływ na podrażnienia układu pokarmowego. Wykazuje działanierozkurczające mięśnie gładkie przewodu pokarmowego, a tym samym – zmniejszające ból. Jest niezastąpiona w leczeniu problemów trawiennych, takich jak wzdęcia czy zaparcia. To wszystko dzięki zawartości mentolu, obecnego w liściach mięty, który ogranicza wydzielanie żółci. W przypadku problemów z układem pokarmowym najlepiej sprawdza się napar z liści i łodyg mięty, którą nawet profilaktycznie warto spożywać
Piwo Watra Ale Franek Niefiltrowane! Skład: woda słód chmiel drożdże naturalne aromaty Osad jest naturalna cechą produktu. Zawiera Gluten. Przechowywać w temperaturze 5-10 stopni
Piwo Watra Ale Jasiek Niefiltrowane! Skład: woda słód chmiel drożdże naturalne aromaty Osad jest naturalna cechą produktu. Zawiera Gluten. Przechowywać w temperaturze 5-10 stopni.
Piwo Watra Ale Stasek Niefiltrowane! Skład: woda słód chmiel drożdże naturalne aromaty Osad jest naturalna cechą produktu. Zawiera Gluten. Przechowywać w temperaturze 5-10 stopni.
**Piwo Watra Hanka 0% – Dla Miłośników Smaku bez Alkoholu!** Poznaj wyjątkowe piwo Watra Hanka 0% – niefiltrowane, pełne smaków i aromatów, stworzone z pasją i dbałością o najdrobniejsze szczegóły. To doskonały wybór dla osób, które poszukują alternatywy dla tradycyjnych piw, niezawierającej alkoholu, a jednocześnie nie chcą rezygnować z pełni smaku. **Czym wyróżnia się Watra Hanka 0%?** Nasze piwo powstaje z najwyższej jakości składników, w tym czystej wody, starannie wyselekcjonowanego słodu oraz aro
**Piwo Watra Zośka 0% - Długie Opis Produktu** Przedstawiamy piwo Watra Ale Zośka 0% – wyjątkowy napój dla tych, którzy pragną cieszyć się smakiem piwa, ale unikają alkoholu. Niefiltrowana receptura sprawia, że każdy łyk to czysta przyjemność, a unikalne składniki tworzą niezapomniane doznania smakowe. **Niefiltrowane Piwo z Pasją** Wielką zaletą Watra Zośka 0% jest niefiltrowanie, które pozwala na zachowanie intensywności smaku oraz aromatu. Dzięki temu, piwo posiada naturalną pełnię, a drobinki osadu
Piwo Helles Jasne, typowo wiedeńskie piwo typu lager, o wyjątkowo łagodnym smaku. Doskonale komponuje się z wszelkimi daniami mięsnymi. Ze względu na mniejszą zawartość chmielu, niż pozostałe gatunki, idealnie gasi pragnienie podczas letniej spiekoty. Najlepiej smakuje schłodzone do temperatury 10 stopni Celsjusza. W browarze Watra jego podstawowa brzeczka wynosi 12,0°, a końcowa zawartość alkoholu 4,7%. Piwo Marcowe Znane jako Märzen, od 1842 stało się typowo wiedeńskim piwem, słynnym z czerwonawe
Piwo Helles Jasne, typowo wiedeńskie piwo typu lager, o wyjątkowo łagodnym smaku. Doskonale komponuje się z wszelkimi daniami mięsnymi. Ze względu na mniejszą zawartość chmielu, niż pozostałe gatunki, idealnie gasi pragnienie podczas letniej spiekoty. Najlepiej smakuje schłodzone do temperatury 10 stopni Celsjusza. W browarze Watra jego podstawowa brzeczka wynosi 12,0°, a końcowa zawartość alkoholu 4,7%. Piwo Marcowe Znane jako Märzen, od 1842 stało się typowo wiedeńskim piwem, słynnym z czerwonawe
Piwo Helles Jasne, typowo wiedeńskie piwo typu lager, o wyjątkowo łagodnym smaku. Doskonale komponuje się z wszelkimi daniami mięsnymi. Ze względu na mniejszą zawartość chmielu, niż pozostałe gatunki, idealnie gasi pragnienie podczas letniej spiekoty. Najlepiej smakuje schłodzone do temperatury 10 stopni Celsjusza. W browarze Watra jego podstawowa brzeczka wynosi 12,0°, a końcowa zawartość alkoholu 4,7%. Piwo Marcowe Znane jako Märzen, od 1842 stało się typowo wiedeńskim piwem, słynnym z czerwonawe