SKŁADNIKI Płatki chili 100 %* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SKŁADNIKI Płatki chili 100 %* (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać GORCZYCĘ oraz SELER. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Pieprz zielony powstaje z niedojrzałych owoców tej samej rośliny, co pieprz czarny, jednak jest od niego nieco delikatniejszy. Zielone ziarna pieprzu poza walorami smakowymi, mogą stanowić także element dekoracyjny dań. Pieprz zielony ziarnisty jest niezwykle aromatyczny i pikantny. Nadaje daniom wyrazistą nutę, która idealnie dopełnia smak potraw duszonych, takich jak gulasze czy sosy. Świetnie komponuje się również z rybami. Pieprz zielony ziarnisty można dodawać także do niektórych deserów, wzb
OPIS Ostry i aromatyczny - taki jest nasz sos do sałatek po grecku, który umiejętnie zamieni Twoje warzywa w pyszną sałatkę grecką. Brakuje tylko oliwek i fety! SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zawartość torebki wymieszać z 3 łyżkami wody, 3 łyżkami oleju i 1 łyżką octu. *** Przepis na sałatkę grecką Zawartość torebki wymieszać z 3 łyżkami wody, 3 łyżkami oliwy z oliwek i 1 łyżką soku z cytryny, dodać pokrojone ogórki, pomidory, paprykę, oliwki, SER feta, cebulę, całość wymieszać. SKŁADNIKI sól morska*, czosnek
OPIS Wszystko inne niż zwyczajne: owocowa słodycz naszego Malinowego Dressingu doda Twoim sałatkom czegoś wyjątkowego. Mieszanka malin, buraków i pomarańczy stanowi znakomity dodatek do pełnego orzechowego smaku roszponki. Doskonale nadaje się również do wszystkich innych rodzajów zielonych sałat. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zawartość torebki wymieszać z 3 łyżkami wody, 3 łyżkami oleju i 1 łyżką octu balsamicznego. *** Przepis na sałatkę "letnia roszponka" Zawartość torebki wymieszać z 3 łyżkami wody, 3 ły
OPIS Spaghetti Bolognese - któż mógłby się temu oprzeć? Zwłaszcza, gdy jej smak jest tak owocowy i aromatyczny, jak w przypadku naszej mieszanki przypraw. SELER, marchew i wybrane zioła śródziemnomorskie są gotowe, aby pomóc Ci w szybkim i łatwym przygotowaniu klasycznego makaronu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Potrzebujesz: 250 g makaronu spaghetti, 250 g mięsa mielonego. Ugotuj makaron spaghetti zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Smażyć mięso mielone na gorącym oleju. Wymieszaj z 300 ml zimnej wody i miesza