LIMA

SOS SOJOWY SHOYU ŁAGODNY BIO 500 ml - LIMA

SOS SOJOWY SHOYU ŁAGODNY BIO 500 ml - LIMA

SKŁADNIKI woda, SOJA*, PSZENICA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae (*składniki ekologiczne)OPISSos Shoyu charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik fermentacji PSZENICY. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania, najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracił charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami, w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami.Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W

idź do sklepu
SOS SOJOWY TAMARI MOCNY BEZGLUTENOWY BIO 145 ml - LIMA

SOS SOJOWY TAMARI MOCNY BEZGLUTENOWY BIO 145 ml - LIMA

SKŁADNIKI woda, SOJA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Tradycyjne Tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 346 kJ / 82 kcal Tłuszcz - 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 5,8 g w tym cukry - 1,7 g

idź do sklepu
CYKORIA DO ZAPARZANIA BIO 250 g – LIMA

CYKORIA DO ZAPARZANIA BIO 250 g – LIMA

SKŁADNIKI cykoria* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1390 kJ / 330 kcalTłuszcz - 1,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 gWęglowodany - 65 gw tym cukry - 10 gBłonnik- 20 gBiałko - 4,5 gSól - 0,25 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wsypać jedną łyżeczkę cykorii do kubka i zalać wrzącą wodą lub wsypać pół łyżeczki cykorii i pół łyżeczki kawy i zalać wrzącą wodą. Producent zaleca przygotowanie cykorii przy pomocy filtra do parzenia kawy.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWAN

idź do sklepu
SOS SOJOWY SHOYU 28 % MNIEJ SOLI BIO 250 ml - LIMA

SOS SOJOWY SHOYU 28 % MNIEJ SOLI BIO 250 ml - LIMA

SKŁADNIKI woda, SOJA*, PSZENICA*, sól morska, alkohol, ocet*, regulator kwasowości: kwas mlekowy, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Sos Shoyu charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik fermentacji PSZENICY. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania, najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracił charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami, w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i dus

idź do sklepu
MISO SHIRO (PASTA Z RYŻU I SOI) BIO 300 g - LIMA

MISO SHIRO (PASTA Z RYŻU I SOI) BIO 300 g - LIMA

SKŁADNIKIRyż* (63 %), SOJA* (23 %), woda, sól morska (6,3 %), Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISTradycyjna, bardzo delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już w 1300 roku. Długość fermentacji ryżu - kilka dni. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 812 kJ / 193 kcal Tłuszcz - 4,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany - 29 g w tym cukry: 26 g Błonnik - 2,0

idź do sklepu
NAPÓJ OWSIANY BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWY BIO 1 L - LIMA

NAPÓJ OWSIANY BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWY BIO 1 L - LIMA

SKŁADNIKI woda, OWIES bez glutenu* 11,5 %, olej słonecznikowy*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt UHT, bez laktozy. Nie podawać niemowlętom. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 178 kJ / 42 kcal Tłuszcz: 0,8 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g; Węglowodany: 7,7 g; w tym cukry: 4,5 g; Błonnik: 0,7 g Białko: 0,7 g; Sól: 0,09 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA Można użyć jako zimny napój lub jako składnika do goto

idź do sklepu
NAPÓJ JAGLANY BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWY BIO 1 L - LIMA

NAPÓJ JAGLANY BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWY BIO 1 L - LIMA

SKŁADNIKI woda, proso* (16 %), olej słonecznikowy*, sól morska (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPISZawiera naturalnie występujące cukry. Ten napój jest w 100% wegetariański, bez laktozy i glutenu. Produkt UHT.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 240 kJ / 54 kcal Tłuszcz: 1,1 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g; Węglowodany: 11 g; w tym cukry: 5,5 g; Błonnik: 0 g Białko: 0,7 g; Sól: 0 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA Można użyć jako zimny napój lub jako składnika do gotowania i pieczeni

idź do sklepu
NAPÓJ SOJOWY BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWY BIO 1 L - LIMA

NAPÓJ SOJOWY BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWY BIO 1 L - LIMA

SKŁADNIKIwoda, SOJA* (9 %) (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPISBez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Wysoka zawartość białka. Produkt UHT, bez laktozy. Nie podawać niemowlętom.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna: 173 kJ / 41 kcal Tłuszcz: 2,1 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g; Węglowodany: 2,0 g; w tym cukry: 0,8 g; Błonnik: 0 g Białko: 3,5 g; Sól: 0,05 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIAMożna użyć jako zimny napój lub jako składnika do gotowania i pieczenia, dodatku

idź do sklepu
NAPÓJ MIGDAŁOWY NIE ZAWIERA CUKRÓW BEZGLUTENOWY BIO 1 L - LIMA

NAPÓJ MIGDAŁOWY NIE ZAWIERA CUKRÓW BEZGLUTENOWY BIO 1 L - LIMA

SKŁADNIKI woda, MIGDAŁY* (4,0 %), emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), sól morska (* certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Zawiera naturalnie występujące cukry. Ten napój jest w 100 % wegetariański, bez laktozy i glutenu. Produkt UHT.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 116 kJ / 28 kcal Tłuszcz: 2,5 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g; Węglowodany: 0 g; w tym cukry: 0 g; Błonnik: 0,6 g Białko: 1,1 g; Sól: 0,08 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIA Można użyć jako zimny napój lub jako składni

idź do sklepu
NAPÓJ RYŻOWO - KOKOSOWY BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWY BIO 1 L - LIMA

NAPÓJ RYŻOWO - KOKOSOWY BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWY BIO 1 L - LIMA

SKŁADNIKI woda, ryż* (14 %), napój kokosowy* (6,0 %), sól morska, naturalny aromat (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Nie zawiera dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Ten napój jest w 100 % wegetariański, bez laktozy i glutenu. Produkt UHT. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 225 kJ / 53 kcal Tłuszcz: 1,2 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g; jednonienasycone kwasy tłuszczowe: < 0,1 g wielonienasycone kwasy tłuszczowe :< 0,1 g Węglowodany: 10,4 g; w tym cukr

idź do sklepu
SOS SOJOWY TAMARI 25 % MNIEJ SOLI BEZGLUTENOWY BIO 500 ml - LIMA

SOS SOJOWY TAMARI 25 % MNIEJ SOLI BEZGLUTENOWY BIO 500 ml - LIMA

SKŁADNIKI woda, SOJA*, sól morska (10,3 %), alkohol*, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISTradycyjnie sos tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem. 25 % mniej soli w porównaniu do sosu sojowego. Produkt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna - 405 kJ/96 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe

idź do sklepu
KAWA ZBOŻOWA YANNOH BIO 500 g - LIMA

KAWA ZBOŻOWA YANNOH BIO 500 g - LIMA

SKŁADNIKIprażone ziarna zbóż: JĘCZMIEŃ*, ŻYTO*, PSZENICA*, cykoria*, ciecierzyca* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Umieścić kawę w filtrze do zaparzania kawy, dodać gorącą wodę i pozostawić do zaparzenia. Wziąć 1 łyżkę (7 g) kawy na szklankę wody (125 ml).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml gotowego produktu, przygotowanego zgodnie z podanym sposobem przygotowaniaWartość energetyczna - 24 kJ / 6 kcal Tłuszcz - 0,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,0 g Węglowodany - 1,4 g w tym cukry

idź do sklepu
SOS SOJOWY TAMARI 50 % MNIEJ SOLI BEZGLUTENOWY BIO 250 ml - LIMA

SOS SOJOWY TAMARI 50 % MNIEJ SOLI BEZGLUTENOWY BIO 250 ml - LIMA

SKŁADNIKI woda, nasiona SOI*, sól morska 6,7 %, alkohol*, regulator kwasowości: kwas mlekowy, ocet ryżowy*, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Produkt pasteryzowany. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna - 340 kJ / 81 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone- 0 g Węglowodany - 4,1 g w tym cukry - 0 g Białko - 7,5 g Sól - 6,7 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywć w suchym i chłodnym miejscu.

idź do sklepu
MISO HATCHO (PASTA SOJOWA Z JĘCZMIENIEM) BIO 300 g - LIMA

MISO HATCHO (PASTA SOJOWA Z JĘCZMIENIEM) BIO 300 g - LIMA

SKŁADNIKISOJA* 64 %, woda, sól morska 11 %, mąka z prażonego JĘCZMIENIA* 0,8 %, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISTradycyjna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanej SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już od 1300 roku. Długość fermentacji SOI - minimum 1 rok.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1029 kJ / 247 kcal Tłuszcz - 12 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g Węglowodany - 7,3 g; w tym cukry: 0,8 g Błonnik - 8,8 g Białko - 23 g Sól - 8,8 gINFO

idź do sklepu