OPIS Ekologiczne wafle żytnie. Produkowane z wysokiej jakości ekologicznego ŻYTA w sposób gwarantujący zachowanie cennych właściwości pełnego ziarna. Wafle są cienkie, bardzo chrupiące i mają charakterystyczny smak. Doskonale sprawdzą się jako lekka przekąska lub z dodatkami. Mogą stanowić substytut konwencjonalnego chleba czy słodkich przekąsek. Z dodatkiem pomidora oraz bazylii będą stanowić wyśmienity, lekkostrawny i dietetyczny posiłek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI ŻYTO* (99 %), sól morska (1
OPIS Suplement diety ZALECANE SPOŻYCIE 12 g dziennie. 1 łyżeczkę lnu mielonego (około 4 g) zalać minimum 0,5 szklanki ciepłej wody. Odstawić na kilka minut często mieszając do uzyskania śluzowej konsystencji kleiku. Zaleca się spożywać 3 razy dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej porcji 12 g w ciągu dnia. SKŁADNIKI ekologiczne mielone odtłuszczone nasiona lnu brązowego 100 % UWAGI Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zaw
OPIS Stosować tylko do gotowania i pieczenia. Nie spożywać na surowo! Polecamy jako dodatek do zup, pieczywa, ciast i ciasteczek. SKŁADNIKI ekologiczny len brązowy (siemię lniane) 100 % ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI gotowana SOJA* 32 % (soja*, woda), bataty* 27 %, marchew*, woda, cebula*, olej słonecznikowy*, sok z cytryny*, czosnek*, sól morska, kurkuma*, czarnuszka* 0,15 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISAromatyczna pasta z dodatkiem batatów i czarnuszki. Delikatna, puszysta konsystencja sprawia, iż rozpływa się w ustach. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 610 kJ/146 kcal Tłuszcz 7,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g Węglowodany 11 g w tym cukry 2,4 g Białko 6,2 g Sól 0,92
SKŁADNIKIEkologiczny popcorn (ziarno kukurydzy) 100 %.OPISEkologiczny popcorn to wyśmienita przekąska dla całej rodziny. Sposób przygotowania: w celu uprażenia ziaren należy rozgrzać w rondlu olej roślinny (do smażenia), wrzucić kilka ziaren kukurydzy, przykryć pokrywką. Popcorn jest gotowy do spożycia po ustaniu charakterystycznego "strzelania". Gotowy można polać roztopionym masłem i posolić. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły, zaraz po uprażeniu.Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1714 kJ/406
SKŁADNIKIEkologiczne mango suszone 100 %.OPISEkologiczne mango suszone to owoc tropikalny, który charakteryzuje się wyjątkowym aromatem. To zarówno pożywna przekąska, jak również świetny dodatek do różnych potraw np. do porannej owsianki lub innych kasz, kompotów, deserów, sałatek, ciast, powideł oraz do nadziewania mięs. Wartość odżywcza w 100 gWartość energetyczna 1450 kJ/343 kcalTłuszcz 2,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 gWęglowodany 72 gw tym cukry 72 gBłonnik 8,6 gBiałko 4,4 gSól 0,
UWAGAW opakowaniu mogą znajdować się śladowe ilości MIGDAŁÓW gorzkich. Produkt nieodpowiedni do spożycia dla dzieci poniżej 3 lat. SKŁADNIKI ekologiczne MIGDAŁY 100 %OPISEkologiczne MIGDAŁY to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią. Polecamy jako samodzielną przekąskę w szkole lub w pracy, a także jako dodatek do wypieków, deserów, musli, do porannej owsianki oraz likierów i nalewek owocowych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 2508 kJ/607 kcalTłuszcz 53 gw tym kwasy tłuszczowe nas
SKŁADNIKI ekologiczne śliwki kalifornisjkie bez pestek suszone 100 %OPISNa suszonych śliwkach może występować biały nalot. Jest to zjawisko naturalne, związane z wytrącaniem się fruktozy, które nie wpływa na jakość produktu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1186 KJ / 280 KCAL Tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 61 g w tym cukry 35 gBiałko 2,5 gSól 0 gINFORMACJA ALERGENNAPRodukt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, SOJĘZALE
SKŁADNIKI suszone rodzynki sułtańskie* 99,5 %, olej słonecznikowy* 0,5 %* produkty pochodzące z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznychOPIS Rodzynki, czyli suszone winogrona, owoc miękki łatwy w spożywaniu. Pospolita przekąska, szczególnie w okresie zimowym.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1210 kJ/286 kcal Tłuszcz 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,16 g Węglowodany 64,7 g w tym cukry 1,1 g Błonnik 6,5 g Białko 2,3 g Sól 0,053 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać: Z
SKŁADNIKI ekologiczny cukier trzcinowy nierafinowany Demerara 100 %OPIS Ekologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1700 kJ/400 kcal Tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 99 g w tym cukry 99 g Błonnik 0,12 g Białko 0 g Sól 0 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, SOJĘ, nasiona sezamu.ZALECANE WARUNKI PRZEC
SKŁADNIKI ekologiczna fasolka czerwona kidney 100 % OPIS Ekologiczna czerwona fasola Kidney jest rośliną strączkową. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopie
SKŁADNIKI ekologiczna fasolka mung 100 % OPIS Ekologiczna fasolka mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAuprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolkę solimy dopiero pod koniec gotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1146 kJ/274 kcal Tłuszcz 1,2 gw tym kwasy tłuszc
SKŁADNIKI ekologiczna kasza kukurydziana 100 %OPIS Ekologiczna kasza kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę, która smakuje zarówno na słodko, np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań głównych. Kaszka służy również jako zagęszczacz do zup i sosów, a po zmieleniu na mąkę przygotowuje się z niej również placki, puddingi, ciasta.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAKaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszki na 2
SKŁADNIKI ekologiczna mąka jaglana 100 %OPISEkologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1460 kJ/344 kcalTłuszcz 2,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 gWęglowodany 68 gw tym cukry 0,1 gBłonnik 1,4 gBiałko 11 gSól 0 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIO
SKŁADNIKI Skrobia kukurydziana 100 % pochodząca z kontrolowanych upraw ekoligicznychOPIS Może być stosowana jako dodatek do wielu potraw, zup, sosów do mięs, a także do nieco słodszych wyrobów jak kremy czy ciasta.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1493 kJ/351 kcal Tłuszcz 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 86,8 g w tym cukry 0g Błonnik 1,7 g Białko 0,2 g Sól 0,005 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZA