Pasta z prażonych migdałów 185g Składniki: migdały prażone 99%, sól morska. Produkt nie zawiera glutenu Produkt może zawierać sezam, soję i inne orzechy. Olej z orzechów na powierzchni pasty jest zjawiskiem naturalnym. Produkujemy bez użycia glutaminianu monosodowego. Tabela wartości odżywczych w produkcie. Masa netto: 185 g *RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Opakowanie zawiera 10 sugerowanych porcji produktu. Okres przyd
Nie masz czasu lub umiejętności przygotować hummus? Masz tu gotowy. Świetny w smaku i naturalny
Opis:Danie typowe dla kuchni arabskich i p łnocno afrykańskich. Wyśmienicie nadaje się do smarowania pieczywa. Do zapiekanek, nadziewania naleśnik w itp. Można rozcieńczyć wodą, olejem, sokiem z cytryny na pastę i podawać jako sos do falafeli lub innych kotlecik w, kebab w czy ciepłych i zimnych sałatek Składniki:Woda, cieciorka, olej roślinny, pasta sezamowa, ocet winny, czosnek, s l. WARTOŚĆ ODŻYWCZA Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 249 kcal/1031kJ kJ / kcaltłuszcz - 20.70 gwęglowodany -
OPIS PRODUKTU Opis:Do smarowania pieczywa, krakers w, wafli, naleśnik w itp. Do przygotowania krem w, polew, sos w, ciast, lod w itp. Składniki:Sezam 100% WARTOŚĆ ODŻYWCZA Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 503 kcal/2094 kJ kJ / kcaltłuszcz - 59.00 gwęglowodany - 5.00 g białko - 27.00 g INFORMACJA ALERGENNA Możliwe alergeny: orzechy arachidowe. SZCZEG ŁY Produkt: WEGETARIAŃSKIKraj producenta : PolskaKraj pochodzenia składnik w : Polska
Roślinna wersja smalczyku to kulinarny hit nie tylko wśród wegan i wegetarian. Charakterystyczny smak, który pamiętamy sprzed lat, ale w wersji całkowicie bezmięsnej i dzięki temu dużo zdrowszej – tego Wam z pewnością brakowało w Waszym jadłospisie! Właśnie dlatego postanowiliśmy stworzyć nasz wegetariański smalczyk. Teraz oddajemy w Wasze ręce jego leśny wariant, który ma delikatnie grzybowy smak. Smalczyk leśny będzie smakował genialnie ze świeżym pieczywem, krakersami i innymi chrupiącymi przek
BIGOS WEGETARIAŃSKI Z KAPUSTY BIAŁEJ ŚWIEŻEJ I KISZONEJ Z DODATKIEM GRZYBÓW ORAZ SUSZONYCH ŚLIWEK. PRODUKT PASTERYZOWANY , BEZGLUTENOWY. Nasz roślinny bigos fantastycznie sprawdzi się jako samodzielne danie, ale świetnie smakuje też z chrupiącym pieczywem. Wegetariańska kapusta to również pyszny dodatek do pieczonych ziemniaczków, zwłaszcza do tych okraszonych podsmażonym wędzonym tofu! Składniki: kapusta biała 36%, kapusta kiszona 24%, woda, cebula, pieczarka świeża 9%, koncentrat pomidorowy, teksturo
Bezglutenowe Gołąbki z kaszą jaglaną są idealną propozycją na krzepiący obiad. Kasza jaglana jest lekkostrawna co tylko sprzyja zdrowemu odżywianiu a białko, spora zawartość krzemu oraz łatwo przyswajalne węglowodany pomogą nabrać energii na resztę dnia. Aby zapobiec gorzkiego smaku kaszy jaglanej, należy przed gotowaniem kilkakrotnie przelać kaszę zimną wodą a następnie gorącą. Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 264 kJ (63 kcal) tłuszcz 1,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g węglow
Bezglutenowe gołąbki z ryżem są pełnowartościowym daniem, świetnie nadającym się na obiad czy kolację. Dzięki temu, iż gołąbki są z ryżem, to dostarczają organizmowi węglowodany a oprócz tego stanowią uzupełnienie diety w potas, magnez, cynk czy witaminy z grupy B. Warto dodać, że są bezglutenowe oraz przyjazne weganom i wegetarianom. Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 249 kJ (59 kcal) tłuszcz 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g węglowodany 7,1 g w tym cukry 2,5 g błonnik 1,7 g
Fasola w sosie pomidorowym 440g ZIARNA FASOLI W SOSIE POMIDOROWYM. PRODUKT PASTERYZOWANY. Składniki: woda, fasola „Jaś65%, koncentrat pomidorowy 15%, cebula, cukier, skrobia kukurydziana, hydrolizaty białka roślinnego (zawierają: soję), olej rzepakowy, sól, bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, pieprz czarny, lubczyk liść, aromat naturalny], przyprawy ziołowe (zawierają gorczycę), przeciwut
Curry Warzywne roślinne 300 g ROŚLINNE CURRY Z WARZYWAMI. PRODUKT PASTERYZOWANY. Składniki: woda, ugotowana cieciorka 54%, warzywa w zmiennych proporcjach (marchew, cebula) 21%, napój kokosowy (ekstrakt z orzecha kokosowego 85%, woda), olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 3,5%, skrobia kukurydziana, sól morska, curry 1% (zawiera gorczycę), sok z cytryny, bulion warzywny (sól, warzywa suszone[pasternak, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, seler liść, pietruszka nać], olej rzepakowy, kurku
Paprykarz wegetariański z ryżem 160g PASTERYZOWANY W słoiczku znajdziemy zbalansowane smakowo połączenie warzyw, ryżu i soi. Paprykarz sprawdza się jako przekąska w czasie pracy jak i wypoczynku: możecie go zabrać na wycieczkę w góry czy piknik. Dobrze smakuje jako pasta kanapkowa w towarzystwie świeżego, pachnącego chleba, domowych naleśników, a nawet jako dodatek do gołąbków czy sajgonek. Tradycyjny smak sprawia, że jest to produkt uniwersalny. Składniki: woda, olej rzepakowy, koncentrat pomidoro
Musztarda Ostra BIO 170g od Primaviki pod marką Primaeco jest ekologiczną wersją jednego z najpopularniejszych sosów gotowych. Musztarda Ostra BIO przygotowana została na bazie organicznej gorczycy, która rozgrzewa i wspomaga metabolizm. Polecana dla wegan i wegetarian.
Fasola w Sosie Pomidorowym BIO 440g z Primaviki to przepyszne rozgrzewające danie na jesienne i zimowe popołudnia. Sycące ziarna fasoli w gęstym pomidorowym sosie z dodatkiem aromatycznych przypraw, bez glutenu i dodatków odzwierzęcych. Szybkie i smaczne.
Sos Myśliwski Roślinny 300g to wegetariańska wersja popularnego dania kuchni polskiej. Swój charakterystyczny smak zawdzięcza połączeniu różnych rodzajów grzybów z kwaskowatym ogórkiem kiszonym. Leśne grzyby są bogate w potas i witaminę D2, a z kolei ogórki kiszone to naturalny probiotyk. Dzięki temu sos myśliwski jest nie tylko smaczny, ale także bardzo zdrowy.
BIO Koncentrat Pomidorowy 185g z Primaviki to 22% - 24% koncentrat z ekologicznych pomidorów. Zawiera skoncentrowaną dawkę cennych wartości odżywczych. W tym głównie likopenu, który niweluje skutki stresu oksydacyjnego. Jest także bogatym źródłem potasu i magnezu oraz witaminy z grupy B wspierających przemiany metaboliczne oraz układ nerwowy. Koncentrat jest baz a wielu zdrowych dań - od sosów i zup, po domowe pasty, dipy i wypieki.