Mąka orkiszowa typ 750 chlebowa BIO 1kgProdukt zawiera gluten.Wartość odżywcza w 100 g:Energia- 1456 kJ/ 344 kcalTłuszcz- 1,8g w tym kwasy tłuszczowe nasycone- 0,3gWęglowodany- 67g w tym cukry- 1,4gBiałko- 12gBłonnik- 5,2gS l- 0,01gSkładniki: ekologiczna orkiszowa mąka chlebowa 100%Kraj pochodzenia: CzechyCertyfikaty: CZ-BIO-001
Ekologiczna mąka żytnia chlebowa typ 720 doskonale nada się do przygotowania tradycyjnego zakwasu i wypieku chleba na zakwasie. SKŁADNIKImąka żytnia chlebowa* typ 720 (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1463 kJ / 346 kcalTłuszcz - 2,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g Węglowodany - 67 gw tym cukry - 0,9 gBłonnik - 6,3 gBiałko - 11 gS l < 0,01 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt zawiera gluten.
SKŁADNIKI ekologiczne, bezglutenowe płatki OWSIANE błyskawiczne. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1488 kJ/353 kcalTłuszcz: 5,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 gWęglowodany: 56 gw tym cukry: 1,2 gBłonnik: 13 gBiałko: 13 gSól: 0 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SEZAM ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25℃
SKŁADNIKImąka z sorgo*, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany*, mąka ryżowa*, sól morska, psyllium*, pestki dyni łuskane*, kminek łamany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISSypka mieszanka do przygotowania chleba. SPOSÓB PRZYGOTOWANIADo 500 g mieszanki dodać 750 ml letniej wody i 14 g świeżych drożdży. Wymieszać. Gotowe ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego wlać do natłuszczonej masłem i posypanej mąk
SKŁADNIKI ekologiczna mąka z ciecierzycy. OPIS Nadaje się do zagęszczania, panierowania oraz przygotowania ciast, naleśników i racuchów. Wysoka zawartość błonnika i białka. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1448 kJ/345 kcalTłuszcz: 6,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 gWęglowodany: 42 gw tym cukry: 2,9 gBłonnik: 17 gBiałko: 22 gSól: 0,03 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać sezam. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25C
SKŁADNIKI ekologiczna mąka z zielonego grochu. OPIS Nadaje się do zagęszczania dań, do panierowania, do przygotowania zup, kasz i past czy ciasta naleśnikowego, do wypieku słonych i słodkich ciast. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1338 kJ/317 kcalTłuszcz: 1,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 47 gw tym cukry: 3,2 gBłonnik: 18 gBiałko: 19 gSól: 0 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SEZAM ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25C
SKŁADNIKI ekologiczna mąka ryżowa drobno mielona.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1516 kJ/357 kcalTłuszcz: 1,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 gWęglowodany: 78 gw tym cukry: 1,2 gBiałko: 7,5 gSól: 0 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SEZAM ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25C
SKŁADNIKImąka ryżowa pełnoziarnista* (*składnik ekologiczny)OPISMąka ryżowa pełnoziarnista doskonale nadaje się do zagęszczania sosów, zup i dań warzywnych. Można ją dodawać do bezglutenowego ciasta chlebowego.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1489 kJ /351 kcal Tłuszcz: 2,4 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g Węglowodany: 73 g W tym cukry: 1,2 g Błonnik: 1,5 g Białko: 8,5 g Sól: 0,02 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać nasiona SEZAMu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w s
SKŁADNIKImąka PSZENNA* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMąka PSZENNA typ 550 Luksusowa doskonale nadaje się do przygotowania ciast drożdżowych, ciastek, babek, biszkoptów i kruchych ciasteczek.Można z niej także przyrządzić znakomitą zasmażkę i sos beszamelowy.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1460 kJ / 344 kcalTłuszcz: 1,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 69 gw tym cukry: 1,1 gBłonnik: 3,1 gBiałko: 12 gSól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym mi
SKŁADNIKImąka PSZENNA* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMąka PSZENNA typ 750 Chlebowa znakomicie nadaje się do przygotowania tradycyjnego zakwasu i domowego wypieku chleba na zakwasie.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1494 kJ / 353 kcalTłuszcz: 1,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 69 gw tym cukry: 1,7 gBłonnik: 4,2 gBiałko: 13 gSól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25˚C
SKŁADNIKIekologiczna mąka PSZENNA.OPISIdealna do wyrobu ciasta kruchego, rogalików, kruchych babeczek i tart. Jest często stosowana do podsypywania ciasta na pizzę. Można ją wykorzystywać także do dań wytrawnych, w trakcie panierowania mięs, zagęszczania sosów czy przyrządzania łazanek. Polecamy łączenie krupczatki z innymi mąkami, aby dodać wypiekom kruchości i puszystości. Dodanie krupczatki do mąki pszennej stanowi sekret udanych tortów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1460 kJ / 344 kcalTł
SKŁADNIKIekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ. OPISORKISZ to jeden z najstarszych gatunków PSZENICY rozpowszechniony w całej Europie od niemal 10 000 lat. ORKISZ Probio przeciwieństwie do współczesnego ORKISZU jest szlachetny i ma doskonały lekko orzechowy smak. Średniowieczna uzdrowicielka św. Hildegarda uważała ją z podstawę zdrowia i najodpowiedniejsze zboże dla człowieka. Nasz ORKISZ uprawiany jest w czystej naturze na ekologicznych polach. Przepis na orkiszowo - gryczane naleśnikiPrzygotuj: 150 g mąki
SKŁADNIKIekologicznamąka JĘCZMIENNA razowa.OPISDoskonała jako dodatek do innych mąk przy wypieku chleba, klusek, placków.Mąka JĘCZMIENNA nie sprawdzi się w przypadku lekkich ciast, jednak nie oznacza to, że całkowicie nie nadaje się do wypieków. Wręcz przeciwnie można ją wykorzystać do przygotowania: babeczek, ciastek, muffinów, naleśników, gofrów, zagęszczania zup, zagęszczania sosów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g Wartość energetyczna: 1480 kJ / 350 kcalTłuszcz: 2,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 gWęglo
SKŁADNIKI PSZENICA ORKISZ* 80 %, cykoria* (20 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Rozpuszczalna kawa zbożowa. Alternatywa dla klasycznej kawy. Wysoka zawartość błonnika. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1,5 - 3 g (1 - 2 łyżeczki) kawy zalać 100 ml gorącej wody lub zimnej wody lub MLEKA, wymieszać. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1437 kJ/340 kcalTłuszcz: 0,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 gWęglowodany: 70 gw tym cukry: 28 gBłonnik: 19 gBiałko: 5,5 gSól: 0,13 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYW
SKŁADNIKI ekologiczna PSZENICA ORKISZ. OPIS Rozpuszczalna kawa zbożowa. Alternatywa dla klasycznej kawy. Wysoka zawartość błonnika. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 2 g (1,5 łyżeczki) kawy zalać 100 ml gorącej lub zimnej wody, wymieszać. Smak kawy można wzbogacić dodając mleko. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1477 kJ/349 kcalTłuszcz: 0,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 gWęglowodany: 74 gw tym cukry: 30 gBłonnik: 15 gBiałko: 5,9 gSól: 0,07 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIASzczelnie zamknięte opakow