OPIS Bezglutenowe płatki OWSIANE produkowane są według unikalnej technologii, która gwarantuje pełną ochronę przed skażeniem glutenem. Doskonale nadaje się do przygotowywania owsianki, muesli, ciastek, zup i hamburgerów. SKŁADNIKI płatki OWSIANE* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać nasiona SEZAMu ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25°C
OPIS Mieszanka do przygotowania kruchych ciasteczek, chrupiącego chleba, naleśników oraz biszkoptów. Nadaje się również na knedle, pyzy do zagęszczania sosów, zup i dań warzywnych. SKŁADNIKI mąka gryczana*, mąka z sorgo*, mąka kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać nasiona SEZAMu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 25°C.
OPIS Mąka kukurydziana nadaje się do przygotowania kluseczek. Można ją dodawać do ciasta, pieczywa i jako składnik kołaczy. SKŁADNIKI mąka kukurydziana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Mąka ORKISZOWA typ 550 Luksusowa doskonale nadaje się do przygotowania ciast, chałek, drożdżówek, ciast bożonarodzeniowych czy zagęszczania zup i sosów. Można jej również używać do pieczenia domowego chleba. SKŁADNIKI mąka z PSZENICY ORKISZ* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25˚C
OPIS Mąka PSZENNA typ 550 Luksusowa doskonale nadaje się do przygotowania ciast drożdżowych, ciastek, babek, biszkoptów i kruchych ciasteczek. Można z niej także przyrządzić znakomitą zasmażkę i sos beszamelowy. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI mąka PSZENNA* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25˚C