PZWL

Tracheotomia, Stanisław Iwaszkiewicz

Tracheotomia, Stanisław Iwaszkiewicz

Tracheotomia Publikacja bardzo dokładnie opisuje budowę anatomiczną szyi oraz dróg oddechowych. Dedykowana jest głównie chirurgom ale wiedza w niej zawarta może okazać się przydatna również dla lekarzy pracujących na szpitalnych oddziałach ratunkowych oraz dla ratowników medycznych. Omówione w niej zostały zagadnienia wiążące się z tracheostomią: wskazanie do przeprowadzenia zabiegu, techniki jego wykonania, dekaniulacja oraz powikłania, mogące się pojawić w trakcie i po operacji. Książka opracowana pr

idź do sklepu
Medycyna ratunkowa na dyżurze pod red. M.Keima

Medycyna ratunkowa na dyżurze pod red. M.Keima

MEDYCYNA RATUNKOWA NA DYŻURZE Tytuł org.: Emergency Medicine On Call Polskie tłumaczenie pod redakcją Franciszka Kokota   Autorzy przedstawiają najczęściej występujące przypadki chorobowe i możliwe przyczyny ich wystąpienia: nagłe wypadki, urazy, zatrucia. Wskazują, jak należy dochodzić do prawidłowego rozpoznania, dobrać badania mogące potwierdzić diagnozę i przeprowadzić diagnostykę różnicową, stawiając sobie kolejne pytania i szukając na nie odpowiedzi. Wskazówki są podane w formie procedur postępo

idź do sklepu
Żywienie wpływa na zdrowie człowieka

Żywienie wpływa na zdrowie człowieka

autor: Simon Langley-Evanswydawca: PZWLrok wydania: 2014ilość stron: 280oprawa: Miękkaformat: A4ISBN: 9788320041514EAN: 9788320041514

idź do sklepu
Dietetyka                                                        żywienie zdrowego i chorego człowieka

Dietetyka żywienie zdrowego i chorego człowieka

autor: Ciborowskawydawca: PZWLrok wydania: 2013ilość stron: 666oprawa: Miękkaformat: B5ISBN: 9788320042573EAN: 9788320042573

idź do sklepu
Opiekun medyczny w praktyce

Opiekun medyczny w praktyce

autor: Szwałkiewiczwydawca: PZWLrok wydania: 2014ilość stron: 422oprawa: Miękkaformat: B5ISBN: 9788320043365EAN: 9788320043365

idź do sklepu
Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych      potraw

Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw

autor: Kunachowiczwydawca: PZWLrok wydania: 2012ilość stron: 156oprawa: Miękkaformat: B5ISBN: 9788320044447EAN: 9788320044447

idź do sklepu
Technik usług kosmetycznych przygotowanie do egzaminu

Technik usług kosmetycznych przygotowanie do egzaminu

autor: Dylewska Grzelakowskawydawca: PZWLrok wydania: 2012ilość stron: 257oprawa: Miękkaformat: A5ISBN: 9788320044751EAN: 9788320044751

idź do sklepu