Takeshi Saji

Takeshi Saji H-VG-10 -1501W nóz uniwersalny

Takeshi Saji H-VG-10 -1501W nóz uniwersalny

Profesjonalny japoński nóż uniwersalny Takeshi Saji 15 cm. Ostrze: stal 61 warstwowa rdzeń VG-10  Twardość: 61 HRC Długość całkowita: 27 cm Długość ostrza: 15 cm Szerokość Klingi: 3,5 cm Grubość klingi: ok. 2 mm Waga: ok. 125 g Idealny produkt na prezent. Opakowanie wykonane ręcznie

idź do sklepu
Takeshi Saji YBB Nóż uniwersalny 15 cm VG-10

Takeshi Saji YBB Nóż uniwersalny 15 cm VG-10

Przedstawiamy tradycyjny ręcznie kuty nóż kuchenny wykonany przez mistrza Takeshi Saji, nóż uniwersalny z ostrzem o długości 15 cm, doskonale w krojeniu produktów małych i średnich, dzięki swojemu rozmiarowi również nadaje się do obierania owoców i warzyw. Uniwersalny nóż kuchenny, z powodzeniem może zastąpić długi nóż szefa kuchni, gdy staje się on nieporęczny. Doskonale sprawdza się podczas codziennych prac kuchennych. Noże mistrza Takeshi Saji, ze względu na ręczne wykonanie mogą minimalnie odbiegać o

idź do sklepu
Takeshi Saji YBB Nóż Szefa 21 cm VG-10

Takeshi Saji YBB Nóż Szefa 21 cm VG-10

Przedstawiamy tradycyjny ręcznie kuty nóż kuchenny wykonany przez mistrza Takeshi Saji, nóż szefa z ostrzem o długości 21 cm, doskonale sprawdza się do krojenia mięsa, ryb oraz warzyw i owoców. Dzięki swoim gabarytom ostrze doskonale sprawdza się w krojeniu większych płaszczyzn. Wysokiej jakości nóż szefa kuchni to niezbędnik każdego kucharza. Noże mistrza Takeshi Saji, ze względu na ręczne wykonanie mogą minimalnie odbiegać od przedstawionych zdjęć. Każdy wzór jest unikatowy, co sprawia, że noże są wyją

idź do sklepu
Takeshi Saji YBB Nóż Santoku 18 cm VG-10

Takeshi Saji YBB Nóż Santoku 18 cm VG-10

Przedstawiamy tradycyjny ręcznie kuty nóż kuchenny wykonany przez mistrza Takeshi Saji, nóż Santoku z ostrzem o długości 18 cm, doskonale sprawdza się do krojenia mięsa, ryb oraz warzyw i owoców. Dzięki swoim gabarytom ostrze doskonale sprawdza się w krojeniu dużych produktów takich jak arbuz czy kapusta. Doskonale sprawdza się podczas codziennych prac kuchennych. Noże mistrza Takeshi Saji, ze względu na ręczne wykonanie mogą minimalnie odbiegać od przedstawionych zdjęć. Każdy wzór jest unikatowy, co spr

idź do sklepu
Takeshi Saji WBB Nóż Szefa kuchni 21 cm R-2

Takeshi Saji WBB Nóż Szefa kuchni 21 cm R-2

Przedstawiamy tradycyjny ręcznie kuty nóż kuchenny wykonany przez mistrza Takeshi Saji, nóż szefa z ostrzem o długości 21 cm, doskonale sprawdza się do krojenia mięsa, ryb oraz warzyw i owoców. Dzięki swoim gabarytom ostrze doskonale sprawdza się w krojeniu większych płaszczyzn. Wysokiej jakości nóż szefa kuchni to niezbędnik każdego kucharza. Noże mistrza Takeshi Saji, ze względu na ręczne wykonanie mogą minimalnie odbiegać od przedstawionych zdjęć. Każdy wzór jest unikatowy, co sprawia, że noże są wyją

idź do sklepu
Takeshi Saji WBB Nóż Santoku 18 cm R-2

Takeshi Saji WBB Nóż Santoku 18 cm R-2

Przedstawiamy tradycyjny ręcznie kuty nóż kuchenny wykonany przez mistrza Takeshi Saji, nóż Santoku z ostrzem o długości 18 cm, doskonale sprawdza się do krojenia mięsa, ryb oraz warzyw i owoców. Dzięki swoim gabarytom ostrze doskonale sprawdza się w krojeniu dużych produktów takich jak arbuz czy kapusta. Doskonale sprawdza się podczas codziennych prac kuchennych. Noże mistrza Takeshi Saji, ze względu na ręczne wykonanie mogą minimalnie odbiegać od przedstawionych zdjęć. Każdy wzór jest unikatowy, co spr

idź do sklepu
Takeshi Saji IW Nóż uniwersalny 15 cm VG-10

Takeshi Saji IW Nóż uniwersalny 15 cm VG-10

Przedstawiamy tradycyjny ręcznie kuty nóż kuchenny wykonany przez mistrza Takeshi Saji, nóż uniwersalny z ostrzem o długości 15 cm, doskonale w krojeniu produktów małych i średnich, dzięki swojemu rozmiarowi również nadaje się do obierania owoców i warzyw. Uniwersalny nóż kuchenny, z powodzeniem może zastąpić długi nóż szefa kuchni, gdy staje się on nieporęczny. Doskonale sprawdza się podczas codziennych prac kuchennych. Noże mistrza Takeshi Saji, ze względu na ręczne wykonanie mogą minimalnie odbiegać o

idź do sklepu
Takeshi Saji IW Nóż Szefa 21 cm VG-10

Takeshi Saji IW Nóż Szefa 21 cm VG-10

Przedstawiamy tradycyjny ręcznie kuty nóż kuchenny wykonany przez mistrza Takeshi Saji, nóż Szefa kuchni z ostrzem o długości 21 cm, doskonale sprawdza się do krojenia mięsa, ryb oraz warzyw i owoców. Dzięki swoim gabarytom ostrze doskonale sprawdza się w krojeniu większych płaszczyzn. Wysokiej jakości nóż szefa kuchni to niezbędnik każdego kucharza. Noże mistrza Takeshi Saji, ze względu na ręczne wykonanie mogą minimalnie odbiegać od przedstawionych zdjęć. Każdy wzór jest unikatowy, co sprawia, że noże

idź do sklepu
Takeshi Saji IW Nóż Santoku 18 cm VG-10

Takeshi Saji IW Nóż Santoku 18 cm VG-10

Przedstawiamy tradycyjny ręcznie kuty nóż kuchenny wykonany przez mistrza Takeshi Saji, nóż Santoku z ostrzem o długości 18 cm, doskonale sprawdza się do krojenia mięsa, ryb oraz warzyw i owoców. Dzięki swoim gabarytom ostrze doskonale sprawdza się w krojeniu dużych produktów takich jak arbuz czy kapusta. Doskonale sprawdza się podczas codziennych prac kuchennych. Noże mistrza Takeshi Saji, ze względu na ręczne wykonanie mogą minimalnie odbiegać od przedstawionych zdjęć. Każdy wzór jest unikatowy, co spr

idź do sklepu
Takeshi Saji BTQ R-2 Damascus Nóż Sakimaru 39 cm

Takeshi Saji BTQ R-2 Damascus Nóż Sakimaru 39 cm

Ten wyjątkowy egzemplarz o długości 39 cm jest ucieleśnieniem wielowiekowej japońskiej tradycji i pasji do perfekcji. Każdy nóż stworzony przez mistrza Takeshi Saji to efekt precyzyjnej, ręcznej pracy i niezwykłej dbałości o szczegóły. Klinga wykonana z wysokiej jakości stali zachwyca hipnotyzującym wzorem przypominającym fale. Smukły kształt sakimaru gwarantuje doskonałą kontrolę i precyzję podczas krojenia, czyniąc go niezastąpionym narzędziem. O kowalu: Mistrz Takeshi Saji, urodzony w 1948 roku w Tak

idź do sklepu
Takeshi Saji WBB R-2 Damascus Nóż Sakimaru 39 cm

Takeshi Saji WBB R-2 Damascus Nóż Sakimaru 39 cm

Ten wyjątkowy egzemplarz o długości 39 cm jest ucieleśnieniem wielowiekowej japońskiej tradycji i pasji do perfekcji. Każdy nóż stworzony przez mistrza Takeshi Saji to efekt precyzyjnej, ręcznej pracy i niezwykłej dbałości o szczegóły. Klinga wykonana z wysokiej jakości stali zachwyca hipnotyzującym wzorem przypominającym fale. Smukły kształt sakimaru gwarantuje doskonałą kontrolę i precyzję podczas krojenia, czyniąc go niezastąpionym narzędziem. O kowalu: Mistrz Takeshi Saji, urodzony w 1948 roku w Tak

idź do sklepu
Takeshi Saji STRIX Nóż Szefa kuchni 21 cm

Takeshi Saji STRIX Nóż Szefa kuchni 21 cm

Nóż Szefa kuchni to podstawowy nóż każdego kucharza, pokroimy nim mięso, ryby jak również owoce i warzywa. Nóż o długości 21 cm dedykujemy zarówno dla początkujących kucharzy, jak i do profesjonalistów. Z pewnością Gyuto w tej długości, może być pierwszym wyborem w naszej nożowej przygodzie. Linia Takeshi Saji STRIX jest bardzo wyjątkowa. Oktagonalne rękojeści zrobione z wytrzymałego drzewa orzechowego, a zwieńczone są Kakumaki z hebanowca wschodniego, zwanego też hurma. Ostrza wykute są z rewolucyjnej,

idź do sklepu
Takeshi Saji STRIX Nóż Bunka 17 cm

Takeshi Saji STRIX Nóż Bunka 17 cm

Oryginalne wykończenie i nietypowy kształt, sprawia że Bunka zawsze przyciąga swoją uwagę. Jest to połączenie noża Gyuto oraz Santoku. Czerpiąc z obu jak najwięcej, szeroka klinga jak w nożu Santoku oraz ostry czubek typowy dla noża Gyuto, sprawia że Bunka. Sprawdzi się doskonale w pracach kuchennych od siekania, po precyzyjne krojenie. Czy to sprawia że Bunka to nóż niemal idealny? Linia Takeshi Saji STRIX jest bardzo wyjątkowa. Oktagonalne rękojeści zrobione z wytrzymałego drzewa orzechowego, a zwieńcz

idź do sklepu
Takeshi Saji STRIX Nóż Nóż Nakiri 17 cm

Takeshi Saji STRIX Nóż Nóż Nakiri 17 cm

Nakiri to nóż, który znakomicie sprawdzi się w kuchni zdominowanej przez warzywa i owoce, jest on wprost stworzony do cięcia nawet kilogramów produktów. Charakteryzuje go prostokątne szerokie ostrze, które nie posiada tradycyjnego czubka- zamiast tego delikatne unosi się do góry. Linia Takeshi Saji STRIX jest bardzo wyjątkowa. Oktagonalne rękojeści zrobione z wytrzymałego drzewa orzechowego, a zwieńczone są Kakumaki z hebanowca wschodniego, zwanego też hurma. Ostrza wykute są z rewolucyjnej, nierdzewnej

idź do sklepu
Takeshi Saji STRIX Nóż uniwersalny 13 cm

Takeshi Saji STRIX Nóż uniwersalny 13 cm

Niewielkich rozmiarów, nóż uniwersalny może być zarówno pierwszym nożem w kuchni, jak również uzupełnieniem to obecnej kolekcji. Ostrze o długości 13 cm nada się zarówno do krojenia produktów średniej i małej wielkości, jak również przy odrobinie wprawy damy sobie radę z obieraniem.  Linia Takeshi Saji STRIX jest bardzo wyjątkowa. Oktagonalne rękojeści zrobione z wytrzymałego drzewa orzechowego, a zwieńczone są Kakumaki z hebanowca wschodniego, zwanego też hurma. Ostrza wykute są z rewolucyjnej, nierdzew

idź do sklepu