SKŁADNIKIekologiczna oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia. OPISOliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Świetna do wszelkiego rodzaju zastosowań kulinarnych. Szczególnie polecana do gotowania i smażenia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 mlWartość energetyczna: 3475 kJ / 830 kcalTłuszcz: 92 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13 gkwasy tłuszczowe jednonienasycone: 70 gkwasy tłuszczowe wielon
SKŁADNIKIekologiczny olej z pestek dyni.OPISOlej roślinny uzyskany przez tłoczenie na zimno ekologicznych pestek dyni. Naturalne źródło kwasów tłuszczowych Omega-3.Nadaje się do dressingu do grillowanych warzyw i jako dodatek do wielu rodzajów zup.Nie zaleca się gotowania w wysokich temperaturach.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 mlWartość energetyczna: 3475 kJ / 830 kcalTłuszcz: 92 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 gkwasy tłuszczowe jednonienasycone: 32 gkwasy tłuszczowe wielonienasycone: 44 gWęglowodany: 0 gw t
SKŁADNIKIekologiczny olej MIGDAŁOWY.OPISOlej roślinny uzyskany przez tłoczenie na zimno ekologicznych migdałów. Świetne do świeżego i gotowanego jedzenia. Doskonale sprawdza się jako składnik ciast.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 mlWartość energetyczna: 3475 kJ / 830 kcalTłuszcz: 92 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,0 gkwasy tłuszczowe jednonienasycone: 67 gkwasy tłuszczowe wielonienasycone: 17 gWęglowodany: 0 gw tym cukry: 0 gBiałko: 0 gSól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym mie
SKŁADNIKIekologiczny olej z nasion lnu.OPISOlej spożywczy uzyskany przez tłoczenie na zimno ekologicznych nasion lnu. Naturalne źródło kwasów tłuszczowych Omega-3.Nadaje się do białego mięsa i warzyw. Świetnie komponuje się z jogurtem i sokiem pomarańczowym na śniadanie. WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 mlWartość energetyczna: 3475 kJ / 830 kcalTłuszcz: 92 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11 gkwasy tłuszczowe jednonienasycone: 17 gkwasy tłuszczowe wielonienasycone: 64 gWęglowodany: 0 gw tym cukry: 0 gBiałko: 0 gSó