Papier Ryżowy Bezglutenowy BIO 150g (15szt.) służy do przyrządzania dań pod postacią ruloników. Wypełnia się je surowymi składnikami lub farszem.
Ekologiczne mleko kokosowe stanowi doskonałe uzupełnienie w kuchni orientalnej, a w szczeg lności potraw z curry. Uzyskiwane jest poprzez wyciskanie z dojrzałego miąższu kokos w. Charakteryzuje się delikatną konsystencją oraz głębokim aromatem. Mleko kokosowe bogate jest w łatwoprzyswajalne kwasy tłuszczowe, m.in. kwas laurynowy, występujący w mleku matki, pozytywnie wpływający na rozw j układu nerwowego oraz kostnego. Składniki: woda, miąższ kokosowy*.* składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte
SKŁADNIKIpapryka chili zielona* (45 %), trawa cytrynowa*, szalotka*, czosnek*, sól, nasiona kolendry*,galangal*, skórka z limonki kaffir*, kminek*, regulator kwasowości: kwascytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISZielone curry to mieszanka tajskich przypraw z wyraźną nutą chili i trawy cytrynowej.Zielony kolor zawdzięcza zielonemu chili. Wystarczy dodać mleczkokokosowe, warzywa oraz mięso aby zrobić pyszne danie. Podawaj z ryżem lub chlebem naan. Możesz również, podsmażyć warzywa i tofu w woku
SKŁADNIKI czarny i biały SEZAM* (częściowo prażone), algi aosa*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Furikake to pyszna, chrupiąca mieszanka SEZAMu i japońskich alg morskich. W Japonii jest często używane do ryżu, sałatek, ryby lub do domowego sushi.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 2668 kJ / 645 kcal Tłuszcz - 55,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,2 g Węglowodany - 6,3 g w tym cukry - 0,8 g Błonnik - 6,3 g Białko - 21,0 g Sól - 0,8 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYW
SKŁADNIKI imbir* (60 %), cukier trzcinowy*, ocet*, woda, sól, kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISCienkie plasterki marynowanego imbiru są używane jako dodatek do sushi wraz z sosem wasabi i SOJOWYm.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 435 kJ/102 kcal Tłuszcz - 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g Węglowodany - 24,4 g w tym cukry - 16 g Błonnik - 1,7 g Białko - 0,8 g Sól - 0,9 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPo otwarciu przechowywać w lodówce
SKŁADNIKIpapryka chili czerwona* (45 %), trawa cytrynowa*, szalotka*, czosnek*, galangal*, sól, nasiona kolendry*, kminek*,skórka z limonki kaffir*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (*certyfikowanyskładnik ekologiczny)OPISCzerwone curry to mieszanka tajskich przypraw z wyraźną nutą chili i trawy cytrynowej. Czerwony kolor zawdzięcza czerwonemu chili. Wystarczy dodać mleczko kokosowe, warzywa oraz mięso aby zrobić pyszne danie. Podawaj z ryżem lub chlebem naan. Możesz również, podsmażyć warzywa i tofu