Rodzynki sułtańskie złote TRS to doskonały dodatek do wielu potraw, deserów i przekąsek. Oferują intensywny słodki smak, a ich delikatna konsystencja sprawia, że są idealne do dodawania do ciast, musli, sałatek owocowych czy jogurtów. Złote rodzynki sułtańskie TRS dostarczają również naturalnej słodyczy, bez dodatku sztucznych substancji. Są bogate w błonnik, witaminy i minerały, stanowiąc zdrowy składnik różnorodnych dań. Spróbuj urozmaicić swoją kuchnię i cieszyć się smakiem tych pysznych, złotych rodzi
Czarnuszka to wspaniała roślina lecznicza posiadająca charakterystyczny korzenny smak. W Indiach stosowana do wypieków chlebków naan, papadów czy przyprawiania dań wegetariańskich. W Polsce używana do dziczyzny oraz w ziołolecznictwie.
Kmin rzymski całe nasiona od TRS to wysokiej jakości przyprawa, która jest niezbędnym składnikiem wielu kuchni świata, zwłaszcza indyjskiej, śródziemnomorskiej i latynoamerykańskiej. Te aromatyczne nasiona są znane z intensywnego, lekko gorzkawego smaku i ciepłego, ziemistego aromatu, co czyni je idealnym dodatkiem do mięs, zup, sosów oraz dań warzywnych. Całe nasiona kminu rzymskiego TRS można również używać do przygotowania domowych mieszanek przypraw lub jako składnik marynat. Dzięki TRS, masz pewność,
Nasiona kolendry TRS,100g Całe ziarno kolendry jest powszechnie używaną przyprawą na całym świecie. Nasiona kolendry są małe zaokrąglone i mają kolor żółtawobrązowy z grzbietem podłużnymmiędzy dwiema połówkami nasion. Nasiona kolendry mają charakterystyczny aromat o ciepłym, orzechowym, korzennym i pomarańczowym posmaku. Nasiona kolendry są kluczową przyprawą w Indiach iKuchnia Bliskiego Wschodu. Te nasiona mają cytrynowy aromat po zmiażdżeniu. Nasiona kolendry są ważnymi składnikami przypraw wykorzystyw
Patra to danie wywodzące się Zachodnich Indii. Powstaje z Liści Kolokazji nadziewanych mąką, przyprawami, tamaryndowcem, jaggary (cukier). W zależności od regionu są one albo smażone na głębokim tłuszczu albo gotowane na parze. Wystarczy podgrzać Bez sztucznych konserwantów Skład: liście kolokazji, mąka z cieciorki, olej roślinny rafinowany, przyprawy, tamaryndowiec, woda, sól, kwas cytrynowy
Kminek koptyjski Przyprawa kuchni indyjskiej. Nasiona kminku mają zapach zbliżony do tymianku, lecz znacznie ostrzejszy. Niewielka ilość dodana do potrawy może zupełnie zdominować jej smak. Intensywniejszy aromat uzyskamy po zmiażdżeniu lub zmieleniu nasion. Stosowany najczęściej do pieczywa, pakory lub potraw curry.
Suszony kokos jest smakowicie spożywany sam jako przekąska, dodawany do płatków na ciepło lub na zimno oraz jako dodatek do wypieków. Można go również stosować w koktajlach, posypać sałatkami lub dodać do smażonych warzyw. Jest również częstym składnikiem potraw tajskich i indyjskich. Wysoce pożywne. Surowy kokos Suszony kokos Włókno 9 gramów 18 gramów Gruby 33 gramów 65 gramów Mangan 75% dziennej wartości 137% dziennej wartości Miedź 22% dziennej wartości
Aromat waniliowy esencja TRS to wysokiej jakości esencja o intensywnym, słodkim zapachu wanilii. Jest idealna do wzbogacania smaku ciast, deserów, napojów i innych wypieków. Ta syntetyczna esencja waniliowa jest wygodnym i ekonomicznym wyborem, oferującym długotrwały aromat bez konieczności stosowania naturalnych ziaren wanilii. Doskonale sprawdzi się w domowej cukierni, dodając głębi smaku ulubionym słodkościom. TRS Vanilla Flavour Essence jest łatwa w użyciu i zapewnia jednolity smak w każdej partii wyp
Aromat bananowy to skoncentrowana esencja do wypieków. Skład: Glikol propylenowy, dodatki smakowe, woda i barwniki (E102, E110). Zastosowanie: Ilość aromatu, jaką się dodaje zależy od indywidualnych preferencji. Dozować ostrożnie. Zaleca się do wypieków 2 łyżeczki (10 ml) aromatu na kg ciasta. Mleczny koktajl 3 łyżeczki na 1 l. Kremy, lody, kremówki, krówki – do 1 łyżeczki (5 ml) na kg.
Migdały Migdały stanowią doskonałą i pożywną przekąskę. Zawierają wiele składników mineralnych w tym witaminę E. Produkt nie soli lub innych dodatków.
Proszek do pieczenia Baking Powder marki TRS to uniwersalny składnik, który znajduje szerokie zastosowanie w pieczeniu. Jest to mieszanka wodorowęglanu sodu i kwasu, która reaguje z wilgocią i ciepłem, tworząc dwutlenek węgla, co pomaga ciastom i ciasteczkom rosnąć i być puszystymi. Proszek do pieczenia TRS jest niezbędny do przygotowania wielu rodzajów wypieków, od chleba po ciasta i muffinki. Jego siła polega na zapewnieniu optymalnego wyrastania ciasta bez konieczności dodawania drożdży. Jest to produk
Przyprawa w postaci nasion bazyli azjatyckiej jest popularnym składnikiem w kuchni azjatyckiej. Bazylie azjatyckie, znane również jako holy basil lub tulsi, są ziołowymi roślinami o charakterystycznym zapachu i smaku. Nasiona bazyli azjatyckiej są drobne i mają ciemnobrązowy kolor. Nasiona bazyli azjatyckiej mają wyrazisty aromat, który jest ziołowy, lekko pikantny i orzeźwiający. Smak nasion bazyli azjatyckiej jest charakterystyczny i może być opisywany jako korzenny, ziołowy z nutami anyżu i mięty. Przy
Cukier kandyzowany TRS 100g to doskonały wybór dla miłośników słodkości i gustownych dekoracji. Ten pyszny, karmelizowany cukier nadaje się idealnie do słodzenia kawy i herbaty, dodając im delikatnego, słodkiego smaku. Dodatkowo, cukier kandyzowany TRS 100g pozwala zdobić desery w niezwykle elegancki sposób. Wykorzystaj go do dekoracji ciast, babeczek czy lodów, aby dodać im ekskluzywnego wyglądu i niesamowitego smaku. Wyróżniający się konsystencją i aromatem, nasz cukier kandyzowany TRS 100g to nie tyl
TRS Mleko kokosowe To kremowy mleczny płyn wytwarzany z prasowanych ziaren orzecha kokosowego. Ma delikatny, bardziej łagodny smak kokosa niż krem kokosowy. Mleko kokosowe jest używane w większości dań indyjskich. To co stanowi o wartości składników kokosa sprowadza się do zawartych w nim tłuszczy. Ale co bardzo ważne są to tłuszcze nasycone tzw MCT, które organizm spala błyskawicznie. Również ich wchłanianie jest porównywalne z węglowodanami, ale uzyskana energia jest znacznie większa przy tej sam
Mąka z prosa uzyskana z całego, nieobłuszczonego ziarna prosa. Charakteryzuje się orzechowym aromatem i słodko-gorzkim posmakiem. Polecamy do wyrobuciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną lub pszenną. Doskonała również do zagęszczaniapotraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak.