Kimchi Klasyczne to tradycyjna koreańska kiszonka o wyrazistym aromacie i intensywnym smaku, składająca się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek.
Włoska Caponata z Boczniakiem to oczywiście klasyka włoskiej kuchni w nowym wydaniu. To warzywne danie pochodzi prosto ze słonecznej Sycylii. Jest to odmiana warzywnego gulaszu. Jego skład różni się w zależności od regionu w którym jest przygotowany, ale wspólnym mianownikiem jest oczywiście bakłażan i słodkie włoskie pomidory pelati. Caponata Wekowni ma wspaniały smak, który na myśl przywodzi smaki menu klasycznej włoskiej knajpki. Wystarczy ją podgrzać i dodać do niej ulubiony makaron lub zjeść z chrup
Zupa Rybna z Dorsza i Morszczuka Łagodna 480g to oczywiście zupa rybna z Wekowni w kolejnej odsłonie. Tym razem przygotowana na esencjonalnym wywarze z dorsza atlantyckiego i morszczuka. Delikatny smak wywaru z ryb, warzyw, śmietanki i koperku. Doskonale rozgrzewa, ma wspaniały bogaty smak i duże kawałki dorsza i morszczuka. Jest świetna na szybki posiłek w ciągu dnia. Wystarczy podgrzać! Można dodać świeżą zieleninę i pajdę wiejskiego chleba z masłem. Dzieciaki, i nie tylko, będą zachwycone.
Klopsiki z Indyka 480g z Wekowni to słoik pełen wyśmienitego sosu pomidorowego z delikatnymi pulpecikami z indyczego mięsa. Jednym zdaniem - Obiad Podano! Wystarczy otworzyć słoik i podgrzać jego zawartość. Warto podać na puszystym ryżu jaśminowym, albo sprężystych makaronowych świderkach. świetnie będzie też smakować na puszystym ziemniaczanym puree. Danie, które spełni oczekiwania również najmłodszych smakoszy.
Klopsiki Wieprzowe w Sosie Pieczeniowym z Wekowni to delikatne klopsy z łopatki wieprzowej w aromatycznym sosie pieczeniowym. Idealnie komponują się z kaszami i makaronami. Świetnie pasują do ulubionych obiadowych surówek z kiszonej kapusty, czy buraczków. Doskonałe gotowe danie obiadowe. Wystarczy otworzyć słoik i podgrzać jego zawartość. Szybkie danie, które idealnie trafi w smak wielbicieli kuchni tradycyjnej. Jednocześnie lekkostrawne i pożywne. Idealne na troszkę chłodniejsze dni, albo wieczorem po w
Klopsiki z Dzika w Sosie Myśliwskim od Wekowni 490g to ekskluzywne wyraziste danie restauracyjne w słoiku! W rzeczywistości to13 delikatnych pulpecików w aksamitnym sosie z dodatkiem podgrzybków, ogórka kiszonego, ziół i przypraw. Najlepiej smakują z grubą kaszą - jak jęczmienny pęczak, gotowanymi, odsmażanymi na patelni ziemniakami lub pajdą wiejskiego chleba. Spróbuj Ich również z kluskami kładzionymi, lanymi lub kopytkami. Dobrze pasuje do nich również grillowane warzywa: papryka, cukinia i bakłażan.
Klopsiki Rybne w Sosie Porowym z Wekowni to bardzo delikatne rybne kuleczki na bazie mięsa z dorsza i morszczuka. Smakowite 13 klopsików zawekowanych w aromatycznym sosie na bazie śmietany i pora. Świetne lekkostrawne danie gotowe , które wystarczy tylko podgrzać i już można się cieszyć jego smakiem. Możecie je podać z dzikimi ryżem, kaszą, makaronem lub ulubionymi warzywami. Łagodny smak rybnych klopsików spełni oczekiwania nawet najdelikatniejszych i najmłodszych podniebień.
Klopsiki Cielęce w Sosie Warzywnym to niewielkie pulpety z delikatnej cielęciny w aromatycznym sosie z papryką, bakłażanem i pomidorami pelati. To kolejny pomysł na szybki obiad. Wystarczy podgrzać i dodać ulubione dodatki. To wyrafinowane połączenie inspirowane kuchnią śródziemnomorską zachwyci niejednego smakosza!
Gulasz z Dzika to wspaniałe, danie pełne szlachetnego smaku. Delikatne kawałki mięsa z dzika ze starannie wyselekcjowanymi dodatkami sprawiają, że danie to docenią wszyscy! W gulaszu znajdziecie warzywa, borowiki, śliwki i oczywiście aromaty czerwonego wina, ziół i starannie dobranych przypraw.
Stracetti di filetto to klasyka naszego menu w Restauracji Bawełna. Delikatne mięso polędwicy wołowej i aromatyczny sos na bazie pasty truflowej i wina Porto. Wystarczy podgrzać by cieszyć się prawdziwym restauracyjnym daniem zarówno w zaciszu własnego domu jak i na biwaku.
Szarpana Wołowina BBQ z Wekowni to długo pieczone mięso wołowe (16 godzin w piecu!) z aromatycznym sosem BBQ wg autorskiego przepisu.
Pasta wątróbkowa pochodzi prosto z menu restauracji Bawełna w Łodzi. Jedną z bestsellerowych przystawek w restauracji jest foccacia z pastami, stąd pomysł aby zawekować również pasty. Pasta wątróbkowa ma wyrazisty i lekko słodki smak, który uzyskaliśmy dodając odrobinę porto. Pasta jest idealna do jedzenia z pieczywem, foccacią, czy grissini. Sprawdzi się idealnie jako przekąska na imprezie, ale także w podróży.
Staropolski Pasztet z Gęsi przygotowuje się z mięsa z ud gęsich i gęsiego smalcu. Dodaje się do niego również warzywa i przyprawy, a wyczuwalna słodycz to efekt dodanej żurawiny. Udało się odtworzyć smak prawdziwego smaku staropolskiego pasztetu z gęsi. Podczas produkcji wszystkich dań kucharze Wekowni unikają używania konserwantów, stabilizatorów i ulepszaczy. Proces konserwacji oparty jest wyłącznie na tradycyjnych metodach pasteryzacji z użyciem najwyższej jakości składników.
Każdy z nas pamięta smak prawdziwego paprykarza. My tego smaku długo szukaliśmy… i postanowiliśmy go sami odtworzyć. Proporcja mięsa ryb do warzyw, słodka marchew i odpowiednie przyprawy.. nie znajdziecie w naszym paprykarzu żadnych 'wypełniaczy’ . Zapewniamy Was smak jest obłędny, na chrupiącym pieczywie smakuje idealnie!
Mają tylu fanów co hejterów! Jeśli jednak należycie do teamu fanów, to jesteśmy pewnie, że rozsmakujecie się w naszej propozycji. Ugotowaliśmy dla Was flaki z najlepszych produktów. Warzywa, mięso wołowe i przyprawy. Prosty przepis, dobre produkty, bez polepszaczy smaków, zawekowane z sercem!