Fabryka Cukiernika - Kompleksowe zaopatrzenie cukierni, piekarni, lodziarni i gastronomii - ozdoby, dekoracje, barwniki spożywcze i dodatki cukiernicze a także szkolenia. Zapraszamy!
Barwnik w proszku do aerografu i ręcznego dekorowania Do stosowania w żywności Dekorowanie powierzchni i masy: tort w, krem w, galaretek i żeli, form do pralin, czekolady, marcepan w i dekoracji cukrowych oraz ręcznego malowania Nowa receptura, nie zawiera E171 (dwutlenek tytanu) KRZEMIAN GLINOWO-POTASOWY E555 TLENEK ŻELAZA E172 Dozowanie: Dla barwnik w do ręcznego dekorowania : Nanieść wybrany kolor na powierzchnię kremu, formy do czekolady, galaretki. Rozpylać można np.: pstryk
Stabilizator truskawkowy do śmietany 1kg Dozowanie: 0,20kg eden 0,25 kg woda (20 C) 1,00 kg ubita śmietanka (30%) bez cukru Przygotowanie: Schłodzoną śmietankę (min. 30% tł.) ubić (bez cukru). Odważoną ilość edenu wsypać do wody i dokładnie wymieszać. Wlać do ubitej śmietany i dokładnie delikatnie wymieszać. Składniki: cukier, żelatyna, skrobia modyfikowana. Możliwa obecność glutenu i mleka.
Stabilizator owoce leśne do śmietany 1kg Dozowanie: 0,20kg eden 0,25 kg woda (20 C) 1,00 kg ubita śmietanka (30%) bez cukru Przygotowanie: Schłodzoną śmietankę (min. 30% tł.) ubić (bez cukru). Odważoną ilość edenu wsypać do wody i dokładnie wymieszać. Wlać do ubitej śmietany i dokładnie delikatnie wymieszać. Składniki: cukier, żelatyna, skrobia modyfikowana. Możliwa obecność glutenu i mleka.
Matowy, na bazie alkoholu. Dekorowanie powierzchni: Marcepanu, Mas Cukrowych, Śmietany, Karmelk w, form do pralin, czekolady. Idealny do dekorowania i cieniowania w stylu angielskim. Pojemność 250ml. Przed użyciem wstrząsnąć, powierzchnię wyrobu spryskiwać z odległości 20cm. Nie zawierają barwnik w syntetycznych AZO FREE Skład: etanol, barwniki: E120, E101, gazy nośne: E943a, E943b, E944 Maksymalne użycie barwnika 4,6g na kg produktu