Specjalizowany sklep piwowarski. Wszystko do warzenia piwa domowego. Słód, chmiel i drożdże. Odkryj świat piwowarstwa
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu English Stout. Bardzo popularne brytyjskie piwo, takie jak w pubie. Kolor bardzo ciemny, prawie czarny, zdecydowana goryczka, wyraźne smaki słodowe, kawowe posmaki estrowe. Dla miłośników gatunku. Refermentować cukrem lub glukozą. Leżakowanie 5 tygodni.
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwoawarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Gold Gose. Według niemieckiego prawa czystości posiada ponad 50% słodu pszenicznego. Złota barwa, niska goryczka. Bardzo ciekawe piwo, do brzeczki należy dodać łyżeczkę sparzonych ziaren kolendry. Fermentacje należy prowadzić w górnym zakresie temperatur przewidzianym dla drożdży "pszenicznych". Refermentacja cukrem. Leżakowanie minimum 14dni. Przed podaniem mocno ochłodzić, a do pokala dodać szczyptę sol
W zestawie znajduje się ekstrakt słodowy nachmielony i drożdże piwowarskie. Piwo w stylu klasycznej niemieckiej pszenicy. Posiada ponad 70% słodu pszenicznego. Złotawa barwa, niska goryczka. Fermentacje należy prowadzić w górnej granicy temperatur przewidzianych dla drożdży pszenicznych. Refermentacja cukrem. Leżakowanie minimum 14 dni.
W zestawie znajduje się ekstrakt słodowy nachmielony i drożdże piwowarskie. Opis producenta: Bursztynowe, najbardziej chmielone na świecie w stylu Imperial IPA.
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Irish Red Ale. Typowe piwo jak w pubie. Kolor bursztynowy, zdecydowana goryczka, wyraźne nuty słodowe, posmaki estrowe. Refermetowac cukrem. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy i drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Maibock. Niemieckie piwo warzone od jesieni, a serwowane na wiosnę. Kolor złotobursztynowy, zbalansowana goryczka. Najjaśniejsza odmiana piwa Bock. Refermantacja glukozą. Leżakowanie minimum 5 tygodni. Najlepiej swój charakter ujawnia po 3-5 miesiącach.
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy, koncentrat jabłkowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Radlera. 55% piwa Pale Ale i 45% koncentratu jabłkowego. Niesamowicie orzeźwiające, doskonałe połączenie piwa z sokiem jabłkowym, w 100% naturalne. Refermentować cukrem. Leżakowanie 3 tygodnie. Uwaga: piwo jest bardzo wytrawne. Piwo można dosłodzić np. stevią, cukrem brzozowym, słodzikiem.
Zestaw zawiera ekstrakt słodowy nachmielony oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Altbier. Niemieckie piwo hybrydowe. Fermentacja przy użyciu drożdży piwnych górnej fermentacji, ale w dolnej granicy ich pracy. Świetna propozycja dla piwowarów domowych. Kolor opalizujący czerwony w kierunku do brązowego. Goryczka zbalansowana. Do refermentacji lepiej użyć głukozy. Przy użyciu cukru piwo musi zdecydowanie dłużej leżakować. Leżakownie minimum 6 tygodni. Ale tak naprawdę swój charakter obja
Zestaw zawiera ekstrakt słodowy nachmielony oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Amber Lager, odmiana Lagera Bursztynowego. Piękny opalizująco-bursztynowy kolor, więcej smaków słodowych, zbalansowana goryczka. Jako jedyni dodajemy drożdże dolnej fermentacji dedykowane dla browarników domowych. Prosimy nie obawiać się dolnej fermentacji, gdyż brzeczkę należy tylko delikatnie schłodzić po 48 godzinach, wstawiając do chłodniejszego pomieszczenia lub wystawiając na noc na balkon. Wystarcz
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Belgian Amber Ale. Celem uzyskania smaków charakterystycznych dla piw belgijskich należy użyć 1kg cukru kandyzowanego lub 0,5kg cukru białego + 0,5kg cukru kandyzowanego. Fermentację należy prowadzić w temeraturze 23-25C. Refermentować cukrem. Aby otrzymać 23 litry piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru): - 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy) - 1,1kg zamiennika cukru do brewkitów - 1,7kg ekstrakt
W skład zestawu wchodzi nachmielony ekstrakt słodowy i drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Belgian Dark Ale. Celem uzyskania smaków charakterystycznych dla piw belgijskich należy użyć 1kg cukru kandyzowanego lub 0,5kg cukru białego + 0,5kg cukru kandyzowanego. Fermentację należy prowadzić w temeraturze 23-25C. Refermentować cukrem. Aby otrzymać 23 litry piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru): - 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy) - 1,1kg zamiennika cukru do brewkitów - 1,7kg ekstra
W skład zestawu wchodzi nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Belgian Gold Ale. Celem uzyskania smaków charakterystycznych dla piw belgijskich należy użyć 1kg cukru kandyzowanego lub 0,5kg cukru białego + 0,5kg cukru kandyzowanego. Fermentację należy prowadzić w temeraturze 23-25C. Refermentować cukrem. Aby otrzymać 23 litry piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru): - 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy) - 1,1kg zamiennika cukru do brewkitów - 1,7kg eks
W skład zestawu wchodzą: nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu bursztynowego koźlaka (jasnego koźlaka). Miedziano-bursztynowy kolor, bardzo mocno nachmielony. Do refermentacji lepiej stosować glukozę. Leżakowanie minimum 5 tygodni. Aby otrzymać 23 litry piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru): - 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy) - 1,1 kg zamiennika cukru do brewkitów - 1,7 kg ekstrakt słodowy jasny
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy i drożdże górnej fermentacji. Opis producenta: Piwo w stylu Belgian Christmas Ale. Celem uzyskania smaków charakterystycznych dla piw belgijskich należy użyć minimum 0,5kg cukru kandyzowanego. Fermentację należy prowadzić w temeraturze 23-25C. Refermentować cukrem. Aby otrzymać 21litrów piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru): - 1,5 kg cukru ciemnego kandyzowanego - 1,1 kg zamiennika cukru do brewkitów i 0,5kg ciemnego cukru kandyzowanego - 1,7 kg ekstrak
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Dark Ale, popularne brytyjskie piwo górnej fermentacji. Ciemny kolor, zbalansowana goryczka. Górna fermentacja wzbogaca piwo o posmaki estrowe. Do refermentacji można użyć cukru. Leżakowanie minimum 4 tygodnie. Aby otrzymać 23 litry piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru): - 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy) - 1,1 kg zamiennika cukru do brewkitów - 1,7 kg ekstrakt słodowy jasny