Specjalizowany sklep piwowarski. Wszystko do warzenia piwa domowego. Słód, chmiel i drożdże. Odkryj świat piwowarstwa
Piwo z mocną i wyrazistą goryczką, o jasnej barwie i wspaniałej pianie. Znany gatunek rodem z czeskich browarów. Piwo dobrze pasujące tak do degustacji w gronie znajomych, jak i do rodzinnych spotkań przy grillu. Saszetka z drożdżami w komplecie. Aby otrzymać 23 litry piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru): - 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy) - 1,1 kg zamiennika cukru do brewkitów - 1,7 kg ekstrakt słodowy jasny
Piwo wzorowane na tradycyjnej angielskiej recepturze. Piękna bursztynowa barwa, słynie z silnego orzeźwiającego smaku i aromatu. Piwo to jest bardzo popularne wśród tych, którzy doceniają goryczkę i tradycyjny rubinowy kolor piwa. Waga - 1.7kg Saszetka z drożdżami górnej fermentacji, oraz polskojęzyczna instrukcja obsługi w komplecie. Aby otrzymać 23 litry piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru): - 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy) - 1,1 kg zamiennika cukru do brewkitów - 1,7 kg ekstrakt słodowy
Australian Pale Ale to jasne i orzeźwiające piwo z przyjemnie czystym goryczkowym zakończeniem. Smaczne i łagodne, jest warte uwarzenia o każdej porze roku. Saszetka z drożdżami, oraz polskojęzyczna instrukcja obsługi w komplecie. Aby otrzymać 23 litry piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru): - 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy) - 1,1 kg zamiennika cukru do brewkitów - 1,7 kg ekstrakt słodowy jasny
Tradycyjne jasne piwo typu lager o złocistym kolorze, obfitej pianie i przyjemnej, choć nie słabej, goryczce. European Lager nawiązuje do tradycji lagerów na naszym kontynencie. Do uzyskania najlepszych efektów proponujemy leżakowanie 10 tygodniowe. Saszetka z drożdżami, oraz polskojęzyczna instrukcja obsługi w komplecie. Aby otrzymać 23 litry piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru): - 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy) - 1,1 kg zamiennika cukru do brewkitów - 1,7 kg ekstrakt słodowy jasny
Ciemno brązowe piwo o smaku słodowym z nutami kawowymi i karmelowymi z przyjemnym goryczkowym wykończeniem. Smaczne tak po krótkim leżakowaniu, jak i po długich miesiącach pobytu w butelkach. Saszetka z drożdżami górnej fermentacji w komplecie. Aby otrzymać 23 litry piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru): - 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy) - 1,1 kg zamiennika cukru do brewkitów - 1,7 kg ekstrakt słodowy jasny
REAL ALE Prawdziwe jęczmienne piwo w smaku i kolorze. Słynie z trwałej piany. Posiada delikatny, pełny smak z owocową nutą. Typowe jasne piwo w stylu i kolorze. Saszetka z drożdżami górnej fermentacji, oraz polskojęzyczna instrukcja obsługi w komplecie. Aby otrzymać 23 litry piwa, należy dodać (jedna z opcji do wyboru): - 1 kg cukru lub glukozy (nie polecamy) - 1,1 kg zamiennika cukru do brewkitów - 1,7 kg ekstrakt słodowy jasny
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu belgijskiego Abbey Brune. Użycie dedykowanych belgijskich drożdży SpiceFruit wzbogaca go o niesamowity bukiet owocowo-korzenny typowy dla piw z tego regionu. Kolor ciemy, bardzo ciemny, goryczka mocna. Dodanie 0,5-1kg cukru znacznie wzmocni piwo i uwypukli jego charakter. Fermentację dla uwypuklenia typu piwa najlepiej prowadzić w temp.22-24 ºC. Refermentacja cukrem. Leżakowanie minimum 5 tygodni.
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu belgijskiego Abbey Dubbels. Użycie dedykowanych belgijskich drożdży SpiceFruit wzbogaca go o niesamowity bukiet owocowo-korzenny typowy dla piw z tego regionu. Kolor złoto-bursztynowy, goryczka zbalansowana, odczuwalna. Dodanie 0,5-1kg cukru stworzy prawdziwego „belgijskiego szatana. Fermentacje dla uwypuklenia typu piwa najlepiej prowadzić w temp.22-24 ºC. Refermentacja cukrem. Leżakowanie minmum 4 tygodni
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu belgijskiego Abbey Gold Ale. Użycie dedykowanych belgijskich drożdży SpiceFruit wzbogaca go o niesamowity bukiet owocowo-korzenny typowy dla piw z tego regionu. Kolor złoty, goryczka zbalansowana, lekko ukryta. Fermentacje dla uwypuklenia typu piwa najlepiej prowadzić w temp. 22-24 ºC. Refermentacja cukrem. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Baltic Porter. Historycznie piwo warzone w basenie morza bałtyckiego. Mocne, bardzo ciemne prawie czarne, mocna goryczka, posmaki słodowe, kawowe. Powyżej pół roku łagodnieje. Refermentować glukozą. Leżakowanie minimum 8 tygodni. Naprawdę polecamy.
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Barley Wine (Jęczmienne Wino). Brytyjskie mocne słodowe piwo. Kolor bursztynowy, goryczka ukryta. Można dodać 0,5-1 kg cukru/glukozy. Refermentować raczej glukozą. Leżakowanie minimum 6 tygodni. Ale czym starsze, tym lepsze.
Piwo w stylu Biere Brut inna nazwa Biere de Champagne. Delikatnie nachmielone słody pilzneńskie, fermentowane powoli przy użyciu drożdży szampańskich. Dodatek francuskich płatków dębowych podczas fermentacji wzbogaca piwo w smaki charakterystyczne dla fermentacji w beczce dębowej. Do fermentora wrzucamy sparzone płatki dębowe francuskie. Można dodać 0,5kg glukozy. Drożdże szampańskie, uwodnić w temperaturze 34ºC +/-2ºC. Fermentację prowadzić w temp. 20-25ºC. Fermentacja trwa 2-4 tygodnie. Refermentacja
Zestaw zawiera ekstrakt słodowy nachmielony oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu Doppelbock. Niemieckie piwo dolnej fermentacji typu Bock w najmocniejszej wersji. Bardzo ciemne, mocna goryczka, posmaki słodowe, kawowe. Dla miłośników stylu. Refermentować glukozą. Leżakowanie minimum 5 tygodni.
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu belgijskiego Flanders Oud Bruin. Użycie dedykowanych belgijskich drożdży SpiceFruit wzbogaca go o niesamowity bukiet owocowo-korzenny typowy dla piw z tego regionu. Kolor ciemno brązowy, goryczka lekko ukryta, posmaki słodowe. Fermentacje dla uwypuklenia typu piwa najlepiej prowadzić w temp.22-24 ºC. Refermentacja cukrem. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.
Zestaw zawiera nachmielony ekstrakt słodowy oraz drożdże piwowarskie. Opis producenta: Piwo w stylu belgijskiego Flanders Red. Użycie dedykowanych belgijskich drożdży SpiceFruit wzbogaca go o niesamowity bukiet owocowo-korzenny typowy dla piw z tego regionu. Kolor bursztynowy, czerwony opalizujący, goryczka zbalansowana, więcej smaków słodowych. Fermentacje dla uwypuklenia typu piwa najlepiej prowadzić w temp.22-24 ºC. Refermentacja cukrem. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.