Witajcie w sklepie Kwasiora ! Cuda żem widział ale co najlepsze zachowałem dla Was !
Ogórki konserwowe z papryką i cebulą. Składniki: górki (50%), woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól, papryka 2%, cebula 2%, przyprawy (w tym gorczyca). Może zawierać gluten. Produkt pasteryzowany.
Nasz narodowy smakołyk, tradycyjny dodatek do …prawie wszystkiego! Ogórki kiszone są świetne do gulaszu, pieczeni, sałatek, kanapek, przekąsek, koreczków. Najzdrowsze, małe, zielone ogóreczki upchane w słoikach z ząbkiem czosnku i wodą z solą, resztę już robi sama natura. Najprostszy skład, który jest tajemnicą genialnego smaku. Składniki: ogórki kiszone, woda, sól, czosnek.
Stary, rodzinny przepis na wyjątkowe ogórki w zalewie czosnkowo-koperkowej. Wyraźny, dość pikantny smak czosnku i zniewalający, intensywny aromat świeżego kopru. Świetnie smakują do przystawek, sałatek, obiadu, podkręcą smak kanapki. Uhonorowana urzędowym certyfikatem Jakość Tradycja, który jest nadawany przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego wyłącznie produktom o udokumentowanej 50-letniej tradycji wytwarzania oraz sprawdzonych źródeł pochodzenia. Składniki: ogórki (49%), woda, ocet spirytu
Kiszona tak, jak w wielu polskich domach – szatkowana, posolona i pomieszana ze startą marchewką. Bez octu, bez pośpiechu. Tradycyjnie najlepsza. Świetna jako surówka do obiadu, farsz do pierogów czy krokietów, idealna do kapuśniaku. Składniki: kapusta kiszona (57%), woda, marchew (2%), sól. Może zawierać gluten, gorczycę oraz orzechy.
Unikalna na rynku kapusta kiszona z dodatkiem prawdziwych leśnych grzybów, takich jak borowiki, podgrzybki i koźlarze. Zbierane w czystych lasach Załęczańskiego Parku Krajobrazowego. Jest już gotowa, by stać się sałatką obiadową. Wystarczy ją krótko podgotować i już jest gotowy farsz do pierogów, krokietów, kapuśniaczków czy drożdżowych bułeczek. Świetna do obiadu, pieczonego mięsa, gorących zup. Obowiązkowa na tradycyjnym, wigilijnym stole. Najwyższa jakość i udokumentowana rodzinna receptura zostały
Czerwona kapusta w zalewie – najbardziej znana na Śląsku, nazywana tam modrą. Przygotowana dokładnie tak, jak robiła to każda porządna śląska gospodyni. Cudnie chrupka i słodko-kwaśna w smaku. Szybko, łatwo i przepysznie – Modro Kapusta nie potrzebuje już doprawiania, wystarczy lekko odsączyć i przełożyć do salaterki lub … prosto do hamburgera! Gotowe! Składniki: kapusta czerwona (52%), woda, ocet spirytusowy 10%, cukier, sól, przyprawy. Może zawierać żyto, gorczycę oraz migdały.
Świeży, skoncentrowany sok z buraków ćwikłowych, nieco tylko doprawiony do smaku. Baza do domowego, prawdziwego czerwonego barszczu. Aż trzy czwarte składu to sok z buraków, a to o wiele więcej niż w podobnych produktach. To łatwy sposób na klasyczny czysty czerwony barszcz, pięknym kolorze, smaku i aromacie, ale tez wyjściowa baza do wielu wariacji kulinarnych jak np. pierogi. Składniki: zagęszczony sok z buraka ćwikłowego (75%), woda, sól, przyprawy
Naturalny syrop z cierpkiej, aromatycznej pigwy. Ulubiony dodatek do zimowej herbaty, ale świetnie pasuje także do deserów, naleśników czy ciast. Wypróbuj i odkryj nowe lądy w Twojej kuchni. Składniki: sok wyciśnięty z pigwowca (50%), cukier (50%). Do wyprodukowania 100 g naszego syropu zużywamy nie mniej niż 70 g pigwowca.
Syrop Malinowe Tango zawiera tylko zebrane na słońcu maliny zasypane cukrem, wywar z kwiatów czarnego bzu i nic więcej. Tak jak kiedyś. Maliny pochodzą od lokalnych dostawców. Z kolei kwiaty czarnego bzu zbierane są w odpowiednim momencie, aby wydobyć ich cały aromat. Syrop malinowy z kwiatem czarnego bzu to idealny dodatek do wielu napojów. Zarówno do wody jak i herbaty czy naparów ziołowych. Syrop owocowy jest świetnym rozwiązaniem, gdy chcesz zmienić smak ulubionych napojów. Wystarczy kilka kropel, ab
Nazywany w polskiej tradycji “majowym miodkiem”. Kwiaty mniszka lekarskiego zbierane są tylko w pogodny dzień między 10.00 a 15.00 i jeszcze tego samego dnia zamieniane w aromatyczny wywar. Ściśle według starej lokalnej receptury, by wydobyć najlepszy smak Charakterystyczny w smaku, złocisty syrop, któremu w medycynie ludowej przypisuje się wiele właściwości zdrowotnych. Oryginalny kwiatowo-ziołowy smak i aromat. Naturalnie mętny, bez konserwantów, barwników itp. Prawdziwy dar natury. Składniki: cukie
Rozgrzewający, aromatyczny imbir, pachnący, naturalny miód i kwaśna cytryna. Świeżo krojony plaster imbiru oddaje swoje walory smakowe, które przenikają smak cytryny i syropu. Kubek gorącej herbaty z takim dodatkiem to najlepszy przyjaciel na chłodne dni i pluchę. Dodaj je tak jak lubisz- do herbaty, soku, deseru, ciasta, grzanego piwa lub wina. Składniki: cytryny (45%), cukier, woda, korzeń imbiru (5%), miód wielokwiatowy (3%).
Oryginalny smak, którym zaskoczysz swoich Bliskich! Będzie luksusowym dodatkiem do pieczonego mięsa, ale możesz tez podać ją do wędliny lub deski serów. Nada też niebanalny smak słodkim wypiekom. Spróbuj także nowych połączeń smakowych i sprawdź czy wolisz ją do słodkich czy wytrawnych dań. Odkryj nowe lądy smaków w Twojej kuchni! Zawiera tylko owoce jarzębiny (uprzednio przemrożone, by straciły nadmiar goryczki) i cukier. Nic więcej – oprócz pełni naturalnego smaku. Składniki:jarzębina, cukier. Do wypr
Smakowy przebój Ogródka Dziadunia, który wiele ułatwi w Twojej kuchni! Sos, z którym możesz rozwinąć kulinarne fantazje, bo jego smak pochodzi z warzyw, nie z past, proszków i zamienników. Ognisty Duet – ostry sos paprykowo-pomidorowy, z naturalnymi przyprawami, możesz łatwo zmienić go w pyszny sos do makaronu, zapiekanki, warzyw czy kiełbasek z grilla – co chcesz! Składniki: papryka (60%), przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (12%), miód wielokwiatowy, ocet jabłkowy, olej rzepakowy, czosnek, s
Super ostry ketchup dla miłośników pikanterii! Mocno pomidorowy smak, podkręcony ostrością chili, czosnku i cebuli. Wyłącznie naturalne warzywa i przyprawy. Nic więcej. Palący – tak jak lubisz! Świetnie podkreśla smak wędliny, zupy, sosu, czy pieczeni. Nada charakter także zapiekankom, potrawom z grilla, a nawet zwykłej kanapce. Składniki: przecier pomidorowy z przetartych pomidorów (73%), cebula, cukier, ocet jabłkowy, przyprawy, płatki chili, sól, czosnek. Na wyprodukowanie 100 g ketchupu zużyto min
Powstaje w Ogródku Dziadunia od ziarenka, zbierana z własnych upraw. Według unikalnej, tradycyjnej receptury wielokrotnie namaczane i mielone są nasiona gorczycy, by wydobyć z nich pełnię ostrego smaku. Musztardę Wąsoską Ostrą szczególnie upodobali sobie koneserzy mocno pikantnych smaków. Zawiera tylko naturalne składniki. Głębia wyrazistego, ostrego smaku, która podkręci Twoje dania. Świetnie komponuje się z wędliną, mięsem, czy grillowanym daniem. Może być bazą sosów, dipów i dressingów. Nada charakter