W ofercie naszego sklepu znajdziesz wysokiej jakości wiejskie wyroby wędliniarskie. Sprawdź i spróbuj jak smakuję prawdziwe swojskie mięso. Zapraszamy!
BABKA ZIEMNIACZANA Produkt garmażeryjny pieczony Składniki: Ziemniaki-78% , cebula, podgardle wieprzowe wędzone ( przyprawy ,zioła , substancja konserwująca: azotyn sodu ) –15 % , jaja kurze , śmietana , olej rzepakowy, mąka pszenna, sól, pieprz czarny. Przechowywanie: przechowywać w : 20C – 60C; Termin przydatności do spożycia: 7 dni. waga opakowania: 400g
KISZKA ZIEMNIACZANA Produkt garmażeryjny pieczony Składniki: Ziemniaki-80% , cebula, podgardle wieprzowe wędzone ( przyprawy ,zioła , substancja konserwująca: azotyn sodu ) – 16 % , jaja kurze , śmietana , olej rzepakowy, mąka pszenna, sól, pieprz czarny. Produkt w jelicie naturalnym wieprzowym. Przechowywanie: przechowywać w : 20C – 60C; Termin przydatności do spożycia: 7 dni. waga opakowania: 500g
Produkt wieprzowo wędzony , parzony. Składniki : mięso wieprzowe , mięso wołowe ( 94 g wieprzowiny i 10,5 wołowiny wykorzystano do wytworzenia 100 g produktu) ,sól, przyprawy i ekstrakty przypraw , przeciwutleniacze : kwas askorbinowy, askorbinian sodu; substancja konserwująca : azotyn sodu. Produkt w jelicie wieprzowym. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1146 kJ/276kcal; tłuszcz: 22 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,6g; węglowodany: 0,5g w tym cukry: <0,5g; białko:19g; sól: 2g. W
Produkt wieprzowy wędzony, parzony. Składniki: mięso wieprzowe 80%, woda, skrobia ziemniaczana, sól, błonnik grochowy, stabilizator: polifosforany, pieprz czarny, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przyprawy,ekstrakty przypraw, aromaty,ekstrakt drożdży, przeciwutleniacz: kwas izoaskorbinowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca :azotyn sodu. Produkt w jelicie wieprzowym. Pakowana w atmosferze ochronnej. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1029kJ/2
Produkt wieprzowy wędzony, pieczony. (107g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu) Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1140kj/275kcal; wartość energetyczna: tłuszcz: 21g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,2g; węglowadany: 1,6g w tym cukry: 0,9g; białko: 19g; sól 2g. Przechowywać w temp. od 2°C do 6°C. waga sztuki: 0,6kg
Produkt wieprzowy wędzony, parzony, suszony. (130g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu) Produkt w jelicie wieprzowym. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 785kj/188kcal; wartość energetyczna: tłuszcz: 9,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,7g; węglowadany: 1,3g w tym cukry: 0,9g; białko: 24g; sól 2,2g. Przechowywać w temp. od 2°C do 6°C. waga sztuki: 0,25kg Kiełbasa krakowska sucha Wszystkim miłośnikom wyrobów wędliniarskich produkowanych według tradycyjnych i sprawdzonych receptu
Produkt wieprzowy parzony, wędzony. mięso wieprzowe (100 g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu) Produkt w jelicie baranim. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 663kj/159 kcal; wartość energetyczna: tłuszcz: 8,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,3g; węglowadany: 1g w tym cukry: 0,6g; białko: 19 g; sól 2,3g. Przechowywać w temp. od 2°C do 6°C waga sztuki: 1,3kg
Wszystkie nasze Pasztety to mięsne, wieprzowe wyroby wzbogacone o liczne dodatki i aromatyczne przyprawy. Są one pieczone w drewnianych foremkach. Wątroba wieprzowa, oryginalne przyprawy, stopień rozdrobnienia w Pasztecie z Podlaskiej Chaty sprawiają, że najbardziej ze wszystkich przypomina pasztetpieczony w domu. Produkt wieprzowy pieczony Składniki: mięso wieprzowe 75%, tłuszcz wieprzowy,wątroba wieprzowa , mąkapszenna (gluten), przyprawy(czosnek, pieprz czarny, papryka, gałka muszkatołowa, kolendra, im
Produkt wieprzowy wędzony,parzony. Składniki: mięso wieprzowe ( 105 g wykorzystano do wytworzenia 100 g produktu ), sól, skrobia ziemniaczana, przyprawy ( gorczyca ) , białka roślinne ( rzepak,kukurydza) , pietruszka suszona, aromaty, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, ekstrakt drożdży, glukoza, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt w jelicie wieprzowym. Pakowany w atmosferze ochronnej. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1010kJ /242kcal; tłuszcz: 18g w tym kwasy tłu
Produkt wieprzowy surowy, wędzony. Szynka z zubrówką:- Wędzonka surowa otrzymana z szynki wieprzowej- Wędzona zimnym dymem w folii celulozowej pod która widocznajest trawa żubrówka. Dodatek trawy żubrowej nadaje szyncecharakterystyczny smak i zapach. Wyczuwalny jest również zapach dymuwędzarniczego.- Powierzchnia przekroju jest wilgotna, konsystencja lekko ciągnąca. Składniki: mięso wieprzowe - szynka -77%, woda, sól, glukoza, maltodekstryna, białko sojowe, stabilizator: trifosforan, wzmacniacz smaku: gl
Produkt wieprzowy, wędzony tradycyjnie. Składniki: mięso wieprzowe-szynka (117g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu), sól, czosnek, majeranek, pieprz czarny, jałowiec, kolendra, ziele angielskie, hyzop, tymianek, liść laurowy, cząber górski, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt w siatce wędliniarskiej - osłonce niejadalnej. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 582kJ/138kcal; tłuszcz: 4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6g; węglowodany:0,6g w tym cukry: <0,5g; biał
Produkt wołowy pieczony Składniki : mięso wołowe ( 117g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu ), sól, przyprawy( czubryca,pieprz, czosnek, cebula, kminek, papryka chilli) , ekstrakty przypraw , białko wieprzowe , maltodekstryna , cukier , aromat , substancja konserwująca : azotyn sodu. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 643kJ/153kcal; tłuszcz: 4,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,2g; węglowodany: 2g w tym cukry:< 0,5g; białko: 27g;sól: 3,7g. waga sztuki: 0,7 kg
Produkt wieprzowy wędzony tradycyjnie. Składniki: mięso wieprzowe -boczek (125g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu) ,sól, czosnek suszony, cebula suszona, przyprawy (gorczyca ), zioła , olej słonecznikowy , substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt zawiera elementy niejadalne- przędzę wędliniarską. Pakowany w atmosferze ochronnej. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1700kJ/411kcal; tłuszcz: 36 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15g;węglowodany: 1,4g w tym cukry: 0,6g; białko:2
Co znajdziesz w środku PACZKI DEGUSTACYJNEJ? 10 wyrobów najchętniej wybieranych przez naszych stałych klientów sklepu. WAGA KAŻDEGO Z WYROBÓW: 300-350 GRAMÓW 1.BOCZEK PREMIUM | 2.KIEŁBASA KRAKOWSKA SUCHA | 3.KIEŁBASA KRUCHA | 4.KABANOSY | 5.PASTRAMI WOŁOWE | 6.POLĘDWICA WIEJSKA | 7.POLĘDWICA Z PODLASKIEJ CHATY | 8.POLĘDWICA ZE STRYCHU| 9. SZYNKA WIEJSKA | 10. SŁONINKA BABCI KRYSI (W PRZYPADKU BRAKU DOSTĘPNOŚCI WYMIANNA NA INNY WYRÓB )| Każdy z wyrobów zostanie ręcznie odkrojony i zapakowany hermetycznie
Produkt wieprzowy wędzony, parzony, suszony. (120g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu) Produkt w jelicie wołowym. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 934kj/224kcal; wartość energetyczna: tłuszcz: 14g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,6g; węglowadany: 1g w tym cukry: 0,7g; białko: 22g; sól 2,2g. Przechowywać w temp. od 2°C do 6°C. waga sztuki: 0,4kg