W ofercie naszego sklepu znajdziesz wysokiej jakości wiejskie wyroby wędliniarskie. Sprawdź i spróbuj jak smakuję prawdziwe swojskie mięso. Zapraszamy!
KISZKA ZIEMNIACZANA Produkt garmażeryjny pieczony Składniki: Ziemniaki-80% , cebula, podgardle wieprzowe wędzone ( przyprawy ,zioła , substancja konserwująca: azotyn sodu ) – 16 % , jaja kurze , śmietana , olej rzepakowy, mąka pszenna, sól, pieprz czarny. Produkt w jelicie naturalnym wieprzowym. Przechowywanie: przechowywać w : 20C – 60C; Termin przydatności do spożycia: 7 dni. waga opakowania: 500g
Produkt wieprzowy wędzony, parzony. Składniki: mięso wieprzowe 80%, woda, skrobia ziemniaczana, sól, błonnik grochowy, stabilizator: polifosforany, pieprz czarny, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przyprawy,ekstrakty przypraw, aromaty,ekstrakt drożdży, przeciwutleniacz: kwas izoaskorbinowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca :azotyn sodu. Produkt w jelicie wieprzowym. Pakowana w atmosferze ochronnej. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1029kJ/2
Produkt wieprzowy wędzony, pieczony. (107g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu) Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1140kj/275kcal; wartość energetyczna: tłuszcz: 21g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,2g; węglowadany: 1,6g w tym cukry: 0,9g; białko: 19g; sól 2g. Przechowywać w temp. od 2°C do 6°C. waga sztuki: 0,6kg
Produkt wieprzowy parzony, wędzony. mięso wieprzowe (100 g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu) Produkt w jelicie baranim. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 663kj/159 kcal; wartość energetyczna: tłuszcz: 8,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,3g; węglowadany: 1g w tym cukry: 0,6g; białko: 19 g; sól 2,3g. Przechowywać w temp. od 2°C do 6°C waga sztuki: 1,3kg
Wszystkie nasze Pasztety to mięsne, wieprzowe wyroby wzbogacone o liczne dodatki i aromatyczne przyprawy. Są one pieczone w drewnianych foremkach. Wątroba wieprzowa, oryginalne przyprawy, stopień rozdrobnienia w Pasztecie z Podlaskiej Chaty sprawiają, że najbardziej ze wszystkich przypomina pasztetpieczony w domu. Produkt wieprzowy pieczony Składniki: mięso wieprzowe 75%, tłuszcz wieprzowy,wątroba wieprzowa , mąkapszenna (gluten), przyprawy(czosnek, pieprz czarny, papryka, gałka muszkatołowa, kolendra, im
Produkt wieprzowy wędzony,parzony. Składniki: mięso wieprzowe ( 105 g wykorzystano do wytworzenia 100 g produktu ), sól, skrobia ziemniaczana, przyprawy ( gorczyca ) , białka roślinne ( rzepak,kukurydza) , pietruszka suszona, aromaty, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, ekstrakt drożdży, glukoza, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt w jelicie wieprzowym. Pakowany w atmosferze ochronnej. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1010kJ /242kcal; tłuszcz: 18g w tym kwasy tłu
Kiełbasa wieprzowa średnio rozdrobniona wędzona tradycyjnie mięso wieprzowe ( 111 g wykorzystano do wytworzenia 100 g produktu ), sól, przyprawy, sól peklowa. Produkt w jelicie wieprzowym. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1254 kJ/302kcal; tłuszcz: 25 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11g; węglowodany:0,6g w tym cukry: <0,5g; białko: 19g; sól:2 g.
Kiełbasa wieprzowa homogenizowana parzona , wędzona Produkt przeznaczony dla dzieci. Składniki: mięso wieprzowe 82%, woda, skrobia ziemniaczana, sól, błonnik grochowy , stabilizator:polifosforany, wzmacniacz smaku : glutaminian monosodowy,przyprawy i ekstrakty przypraw, aromaty, ekstrakt drożdży, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca : azotyn sodu. Produkt w jelicie baranim. Pakowano w atmosferze ochronnej. Wartość odżywcza w 100g pr
Pyzy z Szarpaną Wieprzowiną Aromatyczny farsz z wolno pieczonej i długo marynowanej łopatki wieprzowej ,zamknięty w delikatnym cieście z gotowanych ziemniaków podane wraz z ciemnym sosem pieczeniowym na bazie wina i porto. Pomysł na gotowy i przepyszny obiad lub kolacje. Składniki: ciasto : ziemniaki gotowane - 87% mąka ziemniaczana, sól farsz : mięso wieprzowe 95%, sok i ocet jabłkowy, koncerntrat pomidorowy, miód, przyprawy (gorczyca), sól, cukier brązowy, cebula, rozmaryn, czosnek, imbir Produ
Produkt wieprzowy wędzony, parzony, suszony. (130g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu) Produkt w jelicie wieprzowym. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 785kj/188kcal; wartość energetyczna: tłuszcz: 9,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,7g; węglowadany: 1,3g w tym cukry: 0,9g; białko: 24g; sól 2,2g. Przechowywać w temp. od 2°C do 6°C. waga sztuki: 0,25kg Kiełbasa krakowska sucha Wszystkim miłośnikom wyrobów wędliniarskich produkowanych według tradycyjnych i sprawdzonych receptu
Produkt wieprzowy surowy, suszony. mięso (153g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu) Produkt w jelicie wieprzowym. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1618kj/389kcal; wartość energetyczna: tłuszcz: 29g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12g; węglowadany: 5,2g w tym cukry: 4g; białko: 28g; sól 3g. Przechowywać w temp. od 2°C do 6°C.
Produkt wieprzowy, wędzony tradycyjnie. Składniki: mięso wieprzowe-karkówka (117g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu), sól, czosnek, majeranek, pieprz czarny,jałowiec, kolendra, ziele angielskie, hyzop, tymianek, liść laurowy, cząber górski, sól peklowa. Produkt w siatce wędliniarskiej- osłonce niejadalnej. Pakowany w atmosferze ochronnej. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 898kJ/215kcal; tłuszcz: 14 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,8g; węglowodany: 0,6g w tym cukry: <0,
Produkt wieprzowy, parzony mięso wieprzowe 90%, sól, żelatyna wieprzowa, czosnek świeży, majeranek, aromaty, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, sól peklująca. Produkt w osłonce niejadalnej. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 789 kJ/189kcal; tłuszcz: 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,6g; węglowodany: 4g w tym cukry: 0,7g; białko: 18g; sól: 1,9g. waga sztuki: 1 kg
Produkt wieprzowy wędzony tradycyjnie. mięso wieprzowe -boczek (125g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu) ,sól, przyprawy, sól peklowa. Produkt zawiera elementy niejadalne- przędzę wędliniarską. Pakowany w atmosferze ochronnej. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1700kJ/411kcal; tłuszcz: 36 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15g;węglowodany: 1,4g w tym cukry: 0,6g; białko:20;sól: 3,4g. waga sztuki: 0,8kg
Produkt wieprzowy wędzony, parzony, suszony. (120g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu) mięso wieprzowe, sól, przyprawy, sól peklowa. Produkt w jelicie wołowym. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 934kj/224kcal; wartość energetyczna: tłuszcz: 14g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,6g; węglowadany: 1g w tym cukry: 0,7g; białko: 22g; sól 2,2g. Przechowywać w temp. od 2°C do 6°C. waga sztuki: 0,4kg