SKŁADNIKIcukier*, substancja żelująca: agar*, sproszkowany burak czerwony*, kurkuma mielona*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat naturalny (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOS B PRZYGOTOWANIAZawartość torebki wsypać do 250 ml zimnej wody i wymieszać.Gotować przez 1-2 minuty, cały czas mieszając.Odstawić do lod wki, aby galaretka stężała. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 1574 kJ / 370 kcal;Tłuszcz: 0 g;w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 92,3 g;w tym cukry: 92,3 g;B
SKŁADNIKIcukier*, substancja żelująca: agar*, sproszkowany burak czerwony*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat naturalny (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOS B PRZYGOTOWANIAZawartość torebki wsypać do 250 ml zimnej wody i wymieszać.Gotować przez 1-2 minuty, cały czas mieszając.Odstawić do lod wki, aby galaretka stężała. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 1579 kJ / 372 kcal;Tłuszcz: 0 g;w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 92,3g;w tym cukry: 91,8 g;Białko: 0,3 g;S l: 0
SKŁADNIKIskrobia ryżowa* (95,6 %), suszona dynia* (3,6 %), naturalny aromat. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Z ½ litra zimnego MLEKA odlać 350 ml. 2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania. 3. Do pozostałego MLEKA (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. 4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, cią
SKŁADNIKIagar* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDo kremów, polew, budyni, galaretek do ciast i dań z galaretą. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 700 kJ/167 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 0,4 g w tym cukry: 0,4 g Białko: 0 g Sól: 1,25 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 10 g agaru rozpuścić w 1 litrze zimnej wody i w razie potrzeby dosłodzić. Gotować przez 3 minuty ciągle mieszając. Po ugotowaniu lekko ostudzić. Wlać do formy i pozostawić do zestalenia
SKŁADNIKIskrobia kukurydziana*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 20 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Z ½ litra zimnego MLEKA odlać 350 ml. 2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania. 3. Do pozostałego MLEKA (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. 4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem
Amylon - Budyń truskawkowy bezglutenowy Ekologiczny 40g
Amylon - Budyń waniliowy bezglutenowy ekologiczny 40g
Amylon - Budyń czekoladowy bezglutenowyekologiczny40g
Amylon - Kisiel o sm. cytrynowym bezglutenowy ekologiczny 30g
Amylon - Budyń z zieloną herbatą Matcha bezglutenowy Ekologiczny 40g
SKŁADNIKIcukier*, substancja żelująca: agar*, kurkuma mielona*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat naturalny* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOS B PRZYGOTOWANIAZawartość torebki wsypać do 250 ml zimnej wody i wymieszać.Gotować przez 1-2 minuty, cały czas mieszając.Odstawić do lod wki, aby galaretka stężała. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna - 1582 kJ / 382 kcalTłuszcz - 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 gWęglowodany - 92,8 gw tym cukry - 92,8 gBiałko - 0 gS l - 0 g ZALECAN
SKŁADNIKIskrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, wodorowęglan sodu) (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 705 kJ / 166 kcalTłuszcz: 0,00 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,00 gWeglowodany: 41,0 gw tym cukry: 0,00 gBiałko: 0,00 g S l: 15,40 g SZCZEG ŁY Kraj producenta: CzechyCertyfikat bio: jestProdukt BEZ GLUTENU, WEGETARIAŃSKI
SKŁADNIKIcukier*, skrobia ziemniaczana*, barwnik (sproszkowany burak czerwony*, kurkuma mielona*), kwas (kwas jabłkowy), aromat truskawkowy, kwas askorbinowy (witamina C) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOS B PRZYGOTOWANIAZawartość torebki (30 g) zalać 180 ml wrzątku i dokładnie mieszać przez ok. minutę. Spożyć od razu po przygotowaniu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 1663 kJ / 391 kcal;Tłuszcz: 0 g;w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 97,4 g;w tym cukry: 60,2 g;Białko: 0,3
SKŁADNIKIcukier*, skrobia ziemniaczana*, barwnik (sproszkowany burak czerwony*), aromat wiśniowy, kwas (kwas jabłkowy), kwas askorbinowy (witamina C) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOS B PRZYGOTOWANIAZawartość torebki (30 g) zalać 180 ml wrzątku i dokładnie mieszać przez ok. minutę. Spożyć od razu po przygotowaniu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna - 1659 kJ / 390 kcal;Tłuszcz - 0 g;w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 gWęglowodany - 96,8 g;w tym cukry - 59,3 g;Białko - 0 g;S l - 0 g INFO
SKŁADNIKIcukier*, skrobia ziemniaczana*, kwas (kwas jabłkowy), aromat cytrynowy, barwnik (kurkuma mielona*), kwas askorbinowy (witamina C) (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS SPOS B PRZYGOTOWANIAZawartość torebki (30 g) zalać 180 ml wrzątku i dokładnie mieszać przez ok. minutę. Spożyć od razu po przygotowaniu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWarość energetyczna: 1667 kJ / 392 kcal;Tłuszcz: 0 g;w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 97,9 g;w tym cukry: 59,9 g;Białko: 0 g;S l: 0 g INFORMACJA ALERGE