BABALSCY (mąki, makarony, kawa orkiszowa)

Otręby Owsiane BIO 250g

Otręby Owsiane BIO 250g

OPIS Otręby OWSIANE to łuska ziarna owsa, bogata w błonnik, który przyspiesza przesuwanie się treści pokarmowych w jelitach. SKŁADNIKI 100 % otręby OWSIANE* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

idź do sklepu
Makaron Żytni Razowy Nitka BIO 400g

Makaron Żytni Razowy Nitka BIO 400g

OPIS Makarony w połączeniu z warzywami, chudym mięsem, czy rybą stanowi dobrze zbilansowany posiłek. Dzięki takiemu połączeniu, białko zawarte w makaronie jest lepiej przyswajane przez organizm. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 4 litry wody. Wrzucić do wrzątku zawartość opakowania i dodać sól do smaku. Po 5-10 min makaron odcedzić. SKŁADNIKI 100 % mąka ŻYTNIA razowa typ 2000*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu

idź do sklepu
Mąka Żytnia Razowa Typ 2000 BIO 1kg

Mąka Żytnia Razowa Typ 2000 BIO 1kg

SKŁADNIKI 100% mąka ŻYTNIA razowa typ 2000* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1479 kJ / 350 kcal Tłuszcz: 1,49 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 73,22 g w tym cukry: 2,0 g Błonnik: 10,28 g Białko: 5,71 g Sól: 0,025 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

idź do sklepu
Makaron Razowy Świderki BIO 400g

Makaron Razowy Świderki BIO 400g

OPIS Makarony w połączeniu z warzywami, chudym mięsem, czy rybą stanowi dobrze zbilansowany posiłek. Dzięki takiemu połączeniu, białko zawarte w makaronie jest lepiej przyswajane przez organizm. SKŁADNIKI 100% mąka ŻYTNIA razowa typ 2000*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu

idź do sklepu
Makaron Orkiszowy Razowy Świderki 400g

Makaron Orkiszowy Razowy Świderki 400g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować dostateczną ilość wody (3 litry na op. makaronu) dowolnie osolonej. Dodać odrobinę tłuszczu roślinnego. Wrzucać stopniowo makaron i gotować do chwili, kiedy będzie dostatecznie miękki (około 10 min.). Następnie odstawić z ognia, przelać zimną wodą, odcedzić. SKŁADNIKI 100 % mąka z PSZENICY ORKISZ typ 1850*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

idź do sklepu
Mąka Gryczana Razowa BIO 500g

Mąka Gryczana Razowa BIO 500g

OPIS Ekologiczna mąka gryczana ze zmielonej na żarnach gryki. Doskonała na bliny, placki i kluski. SKŁADNIKI 100% mąka gryczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu

idź do sklepu
Kasza Owsiana BIO 500g

Kasza Owsiana BIO 500g

SKŁADNIKI 100 % kasza owsiana* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Kasza owsiana to świetny dodatek do sosów, zapiekanek, a łącząc ją z owocami otrzymamy pyszny, pożywny i zdrowy deser. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1758 kJ / 417 kcal Tłuszcz: 7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,20 g Węglowodany: 66,0 g w tym cukry: 2,0 g Błonnik: 11 g Białko: 17 g Sól: 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

idź do sklepu
Kasza Jęczmienna Pęczak BIO 500g

Kasza Jęczmienna Pęczak BIO 500g

SKŁADNIKI 100 % kasza JĘCZMIENNA pęczak* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Świetnie nadaje się do zup, mięs czy dań jarskich. Idealna jako samodzielne danie z dodatkiem sosu grzybowego lub koperkowego. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1686 kJ / 399 kcal Tłuszcz: 2,30 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,48 g Węglowodany: 73,50 g w tym cukry: 0 g Błonnik: 17,30 g Białko: 12,50 g Sól: 0,01 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym mi

idź do sklepu