SKŁADNIKIoliwki zielone*, woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISIdealne jako przystawka lub jako dodatek do sałatek, pizzy oraz dań mięsnych i rybnych. Produkt może zawierać pestki lub fragmenty pestek.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 573 kJ / 139 kcalTłuszcz - 13 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,4 gWęglowodany - 2,2 gw tym cukry - < 0,1 gBłonnik - 2,5 gBiałko - 1,2 gSól - 3,0 gZALECANE WARUKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym
SKŁADNIKI miód wielokwiatowy* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Miód pszczeli wielokwiatowy nektarowy.UWAGI Krystalizacja miodu jest naturalnym procesem i nie zmienia jego właściwości. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1416 kJ / 333 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Weglowodany: 83 g w tym cukry: 72 g Białko: 0,3 g Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
SKŁADNIKI marchewka*, woda, miód*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMoże stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 119 kJ / 28 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Weglowodany: 5,5 g w tym cukry: 4,0 g Błonnik: 1,8 g Białko: 0,6 g Sól: 0,4 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otw
SKŁADNIKI kapusta* (60 %), woda, sól, regulator kwasowości - kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 43 kJ / 10 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 2 g w tym cukry: 0,1 g Białko: 0,7 g Sól: 2,2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4⁰C
SKŁADNIKImiód lipowy nektarowy* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 1416 kJ / 333 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Weglowodany: 83 g w tym cukry: 72 g Białko: 0,5 g Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
SKŁADNIKIowoce truskawki liofilizowane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISEkologiczne truskawki liofilizowane to znakomita przekąska, przeznaczona do bezpośredniego spożycia. Poddane procesowi liofilizacji zachowują pełnię składników odżywczych. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do jogurtów, musli, sałatek, wypieków oraz deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 1499 kJ / 356 kcal Tłuszcz - 3,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g Węglowodany - 63 g w tym cukry - 54 g Bi
SKŁADNIKI semolina (mąka z PSZENICY durum)*, JAJA świeże* (9 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Makaron gotować w osolonej wodzie przez 4 - 8 min, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1569 kJ / 370 kcal Tłuszcz: 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g Weglowodany: 73 g w tym cukry: 2,3 g Białko: 13 g Sól: 0,04 gINFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchy
SKŁADNIKI ogórki* (55 %), woda, sól, czosnek*, koper*, chrzan* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISProdukt pasteryzowany.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 36 kJ/9 kcal Tłuszcz: 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 1,8 g w tym cukry: 0,1 g Białko: 0,4 g Sól: 2 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze +4 st. C.
SKŁADNIKIkarob prażony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISEkologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1256 kJ / 300 kcalTłuszcz - 0,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
SKŁADNIKI fasolka szparagowa zielona* 54,4 %, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMoże stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 110 kJ / 26 kcal Tłuszcz: 0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Weglowodany: 2,9 g w tym cukry: 0,8 g Błonnik: 2,6 g Białko: 1,6 g Sól: 0,43 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym
SKŁADNIKI miód pszczeli spadź iglasta* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1416 kJ / 333 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Weglowodany: 83 g w tym cukry: 72 g Białko: 0,5 g Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
SKŁADNIKIkawa zielona mielona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISEkologiczna kawa zielona mielona otrzymana z ziaren kawowca niepoddanych procesowi palenia. Ziarna kawy przed zmieleniem zostały głęboko zamrożone (mielenie kriogeniczne), co pozwoliło zachować w pełni związki o działaniu przeciwutleniającym, m.in. kwas chlorogenowy. Kawa charakteryzuje się ziołowym zapachem i trochę cierpkim, kwaskowatym smakiem.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAw celu zaparzenia kawy, należy wsypać do filiżanki 2 łyżeczki
SKŁADNIKI owoce maliny liofilizowane* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Ekologiczne maliny liofilizowane to znakomita przekąska, przeznaczona do bezpośredniego spożycia. Poddane procesowi liofilizacji zachowują pełnię składników odżywczych. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do jogurtów, musli, sałatek, wypieków oraz deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna 1342 kJ / 322 kcal Tłuszcz - 4,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g Węglowodany - 39 g w tym cukry - 31 g Biał
SKŁADNIKImąka gryczana* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAmakaron gotować w osolonej wodzie przez około 5 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1480 kJ / 350 kcal Tłuszcz: 2,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Weglowodany: 65 g w tym cukry: 5,0 g Białko: 12 g Sól: 0,01 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKImąka ŻYTNIA razowa typ 1850* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAmakaron gotować w osolonej wodzie przez 5 - 8 min., w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1430 kJ / 340 kcal Tłuszcz: 1,1 g wtym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Weglowodany: 70 g w tym cukry: 8,2 g Błonnik: 12 g Białko: 12 g Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w ciemnym i suchym miejscu.