SKŁADNIKImąka ŻYTNIA razowa typ 1850* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIAmakaron gotować w osolonej wodzie przez 5 - 8 min., w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1430 kJ / 340 kcal Tłuszcz: 1,1 g wtym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Weglowodany: 70 g w tym cukry: 8,2 g Błonnik: 12 g Białko: 12 g Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w ciemnym i suchym miejscu.
SKŁADNIKI semolina (mąka z PSZENICY durum)*, JAJA świeże* (9 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Makaron gotować w osolonej wodzie przez 4 - 5 minut, w proporcji 100 g makaronu na 1 litr wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 1569 kJ/370 kcal Tłuszcz: 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g Weglowodany: 73 g w tym cukry: 2,3 g Białko: 13 g Sól: 0,04 gINFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i ch
SKŁADNIKImarchewka* 32,4 %, groszek* 32,4 %, woda, miód*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna: 222 kJ / 53 kcal Tłuszcz: 0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Weglowodany: 7,2 g w tym cukry: 4,5 g Błonnik: 3,9 g Białko: 3,3 g Sól: 0,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suc
SKŁADNIKIfasola biała* (60 %), sos pomidorowy (40 %) [woda, przecier pomidorowy* (6,8 %) cukier trzcinowy*, sól morska, ocet winny*, skrobia kukurydziana* (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISProdukt gotowy do spożycia po podgrzaniu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 320 kJ / 76 kcal Tłuszcz - 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g Węglowodany - 11 g w tym cukry - 4,5 g Błonnik - 5,2 g Białko - 4,2 g Sól - 1,0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłod
SKŁADNIKI kapusta czerwona* (59 %), woda, jabłko* (7,4 %), ocet winny*, cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISProdukt gotowy do spożycia po podgrzaniu.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartosc energetyczna - 146 kJ /35 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Weglowodany - 6,7 g w tym cukry - 5,8 g Błonnik - 1,8 g Białko - 0,8 g Sól - 0,4 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowyw
SKŁADNIKIpłatki OWSIANE błyskawiczne* 35 %, koncentrat soku jabłkowego*, mąka PSZENNA typ 500*, olej kokosowy bezwonny*, JAJA*, substancja spulchniająca: węglany sodu, naturalny aromat waniliowy (*certyfikowany składnik ekologiczny).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1720 kJ / 411 kcal Tłuszcz - 20 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 16 g Węglowodany - 49 g w tym cukry - 13 g Błonnik - 3,0 g Białko - 7,0 g Sól - 0,01 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, S
SKŁADNIKI płatki OWSIANE błyskawiczne* 30 %, ORZECHY WŁOSKIE* 24 %, mąka PSZENNA typ 500*, olej kokosowy bezwonny*, koncentrat soku jabłkowego*, JAJA*, substancja spulchniająca: węglany sodu, naturalny aromat waniliowy (*certyfikowany składnik ekologiczny).WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1974 kJ / 474 kcal Tłuszcz - 30 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 13 g Węglowodany - 40 g w tym cukry - 8,2 g Błonnik - 2,6 g Białko - 9,0 g Sól - 0,01 gINFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawier
OPIS Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania. SKŁADNIKI groszek zielony*, woda, miód*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
OPIS Ekologiczny granulat SOJOWY to poddana procesowi ekstruzji odtłuszczona mąka sojowa. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego. Doskonale zastępuje mięso, dzięki czemu może być wykorzystywana jako składnik farszu do gołąbków, pierogów, sosu do spaghetti, zup, past lub jako nadzienie do warzyw. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Granulat zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem przez kilka minut. Gdy napęcznieje dodać zioła lub przyprawy. Można go również wcześniej uprażyć na patelni,
OPIS Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania. SKŁADNIKI ciecierzyca*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
OPIS Ekologiczne maliny liofilizowane to znakomita przekąska, przeznaczona do bezpośredniego spożycia. Poddane procesowi liofilizacji zachowują pełnię składników odżywczych. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do jogurtów, musli, sałatek, wypieków oraz deserów. SKŁADNIKI owoce maliny liofilizowane* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Idealne jako dodatek do dań z makaronem, sałatek, pizzy lub bruschetty. SKŁADNIKI pomidory suszone* (42 %) olej słonecznikowy* (33 %) oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia* (13,5 %) bazylia* ocet winny* płatki ziemniaczane* sól regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 10 dni.
OPIS Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew. SKŁADNIKI karob prażony* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny). ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Pesto z bazylii, aromatyzowane oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i orzechami nerkowca. Idealne jako przyprawa do dań makaronowych. SKŁADNIKI bazylia* (66 %), olej słonecznikowy* (14 %), oliwa z oliwek extra virgin* (14 %), ORZECHY NERKOWCA* (4 %), sól, sok z cytryny*, płatki ziemniaczane*, regulator kwasowości: kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny). ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce i
SKŁADNIKI fasolka kidney*, woda, sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do wrzenia. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 423 kJ / 100 kcal Tłuszcz: 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g Węglowodany: 13 g w tym cukry: 1,5 g Błonnik: 7,0 g Białko: 7,7 g Sól: 0,5 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarci