CELIKO (batony, galaretki, muffi

OWOCE LIOFILIZOWANE MALINA BEZGLUTENOWE 15 g - CELIKO (FRUPP)

OWOCE LIOFILIZOWANE MALINA BEZGLUTENOWE 15 g - CELIKO (FRUPP)

SKŁADNIKIliofilizowana malina.OPISIdealna do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje. Do wyprodukowania 100 g maliny liofilizowanej zużyto 0,7 kg maliny świeżej.Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1329 kJ / 318 kcalTłuszcz: 4,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 38 gw tym cukry: 31 gBiałko: 8,4 gSól: 0,02 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIATorebkę szczelnie zamkniętą przecho

idź do sklepu
JEŻÓWKA PURPUROWA (ECHINACEA FORTE) KROPLE BIO 50 ml - PURASANA

JEŻÓWKA PURPUROWA (ECHINACEA FORTE) KROPLE BIO 50 ml - PURASANA

SKŁADNIKIekstrakt z jeżówki purpurowej* (Echinacea purpurea) 90 % (części naziemne 80 %, korzeń 20 %), ekstrakt z pączków olszy czarnej* (Alnus glutinosa), topola czarna* (Populus nigra), czarna porzeczka* (Ribes nigrum), alkohol*, woda, emulgator: gliceryna*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISSuplement diety na bazie 90 % Echinacea purpurea (ekstrakt z całej rośliny) i 10 % Alnus glutinosa (ekstrakt z pączków). Te naturalne składniki pomagają zwiększyć i utrzymać odporność. Ponadto ten suplement

idź do sklepu
BATON LIOFILIZOWANY JABŁKOWY BEZGLUTENOWY 9 g - CELIKO (FRUPP)

BATON LIOFILIZOWANY JABŁKOWY BEZGLUTENOWY 9 g - CELIKO (FRUPP)

SKŁADNIKI jabłka (30%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii). OPISBez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Bez dodatku tłuszczu i soli. Bogaty w błonnik.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1423 kJ/338 kcalTłuszcz: 0,2 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone:

idź do sklepu
SYROP NA STAN ZAPALNY GÓRNYCH DRÓG ODDECHOWYCH BIO 200 ml - PURASANA

SYROP NA STAN ZAPALNY GÓRNYCH DRÓG ODDECHOWYCH BIO 200 ml - PURASANA

SKŁADNIKI syrop z PSZENICY* (bezglutenowy), hydrolat z tymianku* (Thymus vulgaris), dzika róża* (liście) (Rosa canina L.), olsza czarna* (pąki) (Alnus glutinosa L. Gaertn), grab pospolity* (pąki) (Carpinus betulus L.), olejek eteryczny z cynamonowca kamforowego* (Cinnamomum camphora), zagęszczony sok z cytryny* (Citrus limon L. Burm F.) (*składniki ekologiczne) OPIS Suplement diety stosowany w celu łagodzenia stanu zapalnego górnych dróg oddechowych. Pąki olszy czarnej wspierają układ odpornościowy, pą

idź do sklepu
OSTROPEST PLAMISTY BIO (60 mg) 60 KAPSUŁEK - PURASANA

OSTROPEST PLAMISTY BIO (60 mg) 60 KAPSUŁEK - PURASANA

SKŁADNIKIbłonnik z akacji* (substancja wypełniająca): 240 mg, ostropest plamisty* (ziarno): 60 mg, kapsułka: roślinna substancja żelująca (hydroksypropylometyloceluloza) (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISSuplement diety. Odpowiedni dla wegan.ZALECANE SPOŻYCIE2 kapsułki dziennie. Dzienna porcja 2 kapsułki zawiera: błonnik akacjowy: 480 mg, ostropest plamisty (Silybum marianum): 120 mg.Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako subst

idź do sklepu
BATON LIOFILIZOWANY WIŚNIOWY BEZGLUTENOWY 10 g - CELIKO (FRUPP)

BATON LIOFILIZOWANY WIŚNIOWY BEZGLUTENOWY 10 g - CELIKO (FRUPP)

SKŁADNIKIwiśnia (31 %), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii). OPISBez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Bez dodatku tłuszczu i soli. Bogaty w błonnik.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1408 kJ/335 kcalTłuszcz: 1,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone:

idź do sklepu
PEKTYNA (DO WYROBU PRZETWORÓW) BEZGLUTENOWA 24 g - CELIKO (PRODUKT SEZONOWY)

PEKTYNA (DO WYROBU PRZETWORÓW) BEZGLUTENOWA 24 g - CELIKO (PRODUKT SEZONOWY)

SKŁADNIKI pektynySPOSÓB PRZYGOTOWANIAOwoce dokładnie umyć i osączyć na sicie. W zależności od owocu: wypestkować, usunąć szypułki, gniazda nasienne, obrać ze skórki, a większe owoce rozdrobnić. Przygotowane i odważone owoce wsypać do garnka. Dodać wodę*, 1 opakowanie Pektyny Celiko i sok z cytryny. Wymieszać. Zagotować mieszając.Do gotujących się owoców wsypać cukier. Gotować min. 3 minuty mieszając, aby nie przypalić dżemu.W razie potrzeby zdjąć powstałą pianę, rozlać gorący dżem do wyparzonych słoików

idź do sklepu
BATON DLA DZIECI LIOFILIZOWANY JABŁKO - JAGODA 9 g - CELIKO (FRUPP KIDS)

BATON DLA DZIECI LIOFILIZOWANY JABŁKO - JAGODA 9 g - CELIKO (FRUPP KIDS)

SKŁADNIKIowoce: jabłka (21 %), jagody (10 %); zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy); fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii) OPIS Baton FRUPP Kids jabłko - jagoda stworzyliśmy z myślą o najmłodszych konsumentach. To produkt BEZ DODATKU CUKRU! Zawiera naturalnie występujące cukry. Ma wysoką zawartość błonnika (29 %)! Nie

idź do sklepu
BATON LIOFILIZOWANY MALINOWY BEZGLUTENOWY 10 g - CELIKO (FRUPP)

BATON LIOFILIZOWANY MALINOWY BEZGLUTENOWY 10 g - CELIKO (FRUPP)

SKŁADNIKImaliny (32 %), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).OPISBez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Bez dodatku tłuszczu i soli. Bogaty w błonnik.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1256 kJ/300 kcalTłuszcz: 0,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0

idź do sklepu
BATON LIOFILIZOWANY TRUSKAWKOWY BEZGLUTENOWY 10 g - CELIKO (FRUPP)

BATON LIOFILIZOWANY TRUSKAWKOWY BEZGLUTENOWY 10 g - CELIKO (FRUPP)

SKŁADNIKItruskawki (26%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii). OPISBez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Bez dodatku tłuszczu i soli. Bogaty w błonnik.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1401 kJ/334 kcalTłuszcz: 1,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone

idź do sklepu
MIESZANKA NA BROWNIE BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO

MIESZANKA NA BROWNIE BEZGLUTENOWA 300 g - CELIKO

SKŁADNIKIcukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12 %)- 8 %, czekolada (miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny (z SOI))- 4 %, błonnik kakaowy, aromat, sól. OPIS Koncentrat ciasta bezglutenowego w proszku Brownie. Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1547 kJ/365 kcalTłuszcz: 1,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 gWęglowodany: 81 gw tym cukry:

idź do sklepu
OWOCE LIOFILIZOWANE ANANAS BEZGLUTENOWE 15 g - CELIKO (FRUPP)

OWOCE LIOFILIZOWANE ANANAS BEZGLUTENOWE 15 g - CELIKO (FRUPP)

SKŁADNIKIliofilizowany ananas.OPISIdealny do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje.Do wyprodukowania 100 g ananasa liofilizowanego zużyto 0,7 kg świeżego ananasa.Opakowanie (15 g) stanowi jedną porcję.Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1540 kJ / 364 kcalTłuszcz: 0,4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 82 gw tym cukry: 69 gBłonnik: 10 gBiałko: 3,0 gSól: 0,02 g ZALECANE WA

idź do sklepu
OWOCE LIOFILIZOWANE BORÓWKA BEZGLUTENOWE 15 g - CELIKO (FRUPP)

OWOCE LIOFILIZOWANE BORÓWKA BEZGLUTENOWE 15 g - CELIKO (FRUPP)

SKŁADNIKIliofilizowana borówka.OPISIdealne do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje. Opakowanie 15 g stanowi jedną porcję.Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1547 kJ / 366 kcalTłuszcz: 2,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 gWęglowodany: 75 gw tym cukry: 62 gBłonnik: 15 gBiałko: 4,6 gSól: 0,02 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIATorebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłod

idź do sklepu
OWOCE LIOFILIZOWANE TRUSKAWKA BEZGLUTENOWE 13 g - CELIKO (FRUPP)

OWOCE LIOFILIZOWANE TRUSKAWKA BEZGLUTENOWE 13 g - CELIKO (FRUPP)

SKŁADNIKIliofilizowana truskawka w plastrach.OPISIdealna do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje. Do wyprodukowania 100 g truskawki liofilizowanej zużyto 100 g truskawki świeżej.Opakowanie 13 g stanowi jedną porcję.Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1347 kJ / 320 kcalTłuszcz: 4 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 gWęglowodany: 55 gw tym cukry: 55 gBłonnik: 16 gBiałko: 8,0 gSól: 0,0

idź do sklepu
YERBA MATE GREEN MAS GUARANA BIO 400 g - ORGANIC MATE GREEN

YERBA MATE GREEN MAS GUARANA BIO 400 g - ORGANIC MATE GREEN

SKŁADNIKIyerba mate green (Ilex paraguariensis)* 93 %, guarana sproszkowana* 2 %, mięta*, trawa cytrynowa*, nagietek*, chaber bławatek*, naturalny aromat (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIASusz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia, zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni Celsjusza lub wodą z lodem. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

idź do sklepu